merhaba arkadaşlar! at-çek avında bu misinayı kullanacağım.kullanan var mı acaba? özellikle WTD aksiyonunda dikkat edilmesi gerekenler nelerdir acaba?
Bunları kullanınca işte örgü misinalar dolanıyor-düğüm oluyor vs. diyip örgülerden soğuyor insanlar. Dolanır tabii. Çamaşır ipi niyetine kullanılır ancak bunlar. Son derece dandik bir örgü ve kalın atçek için. Bilinen markalardan şaşmayın derim. (0.08-0.10-0.12-0.15 Berkley-Spiderwire-Power Pro-Daiwa)
dandik mandik...ilk başlarda alışana kadar kullanılmasında hiç bir sakınca yok...verdiğiniz markalar %100 dolaşmıyor diye garanti vermiyorlar...bence ilk etapta kullanılabilir...ayrıca WTD aksiyonunu çok iyi yapacağınıza hiç şüphem yok...gönül rahatlığı ile kullanın alışınca üst düzey markalara geçiş yapabilirsiniz...
20 lb ağır spine giriyor biraz.eğer wtd yapıcaksan gereksiz olurki.. daha ince olması işini kolaylaştırır.. 12 lb-15 lb max. çekerli kaliteli bir ip işini rahatlıkla görür.. + kaliteli bir makina sart tabi düzgün sarım için..
Avlandığınız meradaki balıkların büyüklüklerine göre de tercih edebilirsiniz. 5 kg ya kadar levrek, ıskarmoz, akya vs çıkıyorsa. 10lb lik bir örgü misina kullanabilirsiniz. 10lb çekeri markadan markaya ve modele göre değişir. 0.15mm civarı olacağını düşünüyorum. Eğer yukarıdaki misinanın biraz daha incesi ve 10lb çekeri olanı varsa onu kullanın derim. Yoksa WTD üzerine bol bol çalışma ve rastgelsin derim
wtd aksiyonunu uzun zamandır yapıyorum.orda bir sorunum yok.ancak wtd aksiyonunda misina da biraz boşluk kalabiliyor.bu,sahteyi atarken ip misinanın dolaşmasına neden olur mu?
bu ipe 2-3 kğ levrek gelirse,gerekli kalama ayarıyla kıyıya almak zor olmaz sanırım...ayrıca kullandığım sahteler biraz pahalı bana göre (35-40 tl).ipin dolaşıp kopma ihtimali nedir?
bu misina tam 9 kilo çekerli...ve genelde belirtilen çekerden hep fazlasını alırlar...kopması çok ama çok zor...atım esnasında dikkat et...bence hiçbir şey olmaz...
Bence de bir şey olmaz. Dolaşmaması için makinanızı misina sararken takip edin. Düzgün sarıyorsa sorun olmaz. Ayrıca atış yaparken sahteniz suya düşer düşmez boşluğunu alın hatta mümkünse tam düşme anından elinizle ya da makinadan durdurabilirsiniz.
teşekkür ediyorum.uzun zamandır atçek yapıyorum.geçenlerde bu misinanın beyazını kullandım.birkaç defa atarken düğümlendi.o yüzden tedirgin olmuştum.inşallah ip misinaya da elim alışacak...bu arada sabah atçek avına gidecem....bişeyler ebelerim bu ip misinayla inş....
http://www.youtube.com/watch?v=fIJnYS6lib8 Örgü misila sararken dikkat edilecek püf noktaları ile ilgili bir video. 1-Sarmaya başlamadan önce reel'e elektrik bandı yapıştırıp onun uzerine düğüm atılıyor ki yakalanan balığı çekerken sıcak havalarda misina gevseyip kendi ekseninde dönmesin diye. 2-Sarma işlemi yapılırkende görüldüğü gibi nemli bir bezi parmakların arasına alıp misinayı gergin bir sekilde tutarak sardırıyoruz. 3-Örgü misinayı makara kapasitesinin alacağı en son noktaya kadar sarmamakta fayda var, her zaman bir kac milim altında tutmak gerekir yoksa olur olmadık zamanlarda fırlayabilir makaradan herhangi bir gevsemede.
Spectra açık deniz balıkçılığında çıkrıklarda kullanılak için üretilmiş "tir" diye hatırlıyorum. Çok uzun zaman önce okuduğum bir yazıda ibare yukarıdaki gibiydi. Nerede olduğunu arasam da bulamam.
sonuna kadar katılmakla birlikte bu tip ucuz örgü'ler imalat finişinde ucuz olmaları açısından reçinelenmiyor 'teflon' lanmıyorlar, dolayısı ile çok kısa süre içinde kamışınızın fincanları içinde yarattığı tahribatı kendiniz de göreceksiniz,
Sonunda banada hak veren bir kişi çıktı, teşekkürler Dün hesapladım, Daiwa Emblem Z makinemi ve ilk örgümü 7 sene önce almışım. Örgü kullanmaya da Berkley Fireline ile başladım. Ha ilk kullandığım örgüyü 30lb seçmiştim, kalın gelmişti Boğazda uzak atış için. Ama herzaman bilinen marka örgüleri kullandım bu zamana kadar ve dolaşma-düğüm vs. sorunlarla karşılaşmadım. İşi öğrenene kadar kalitesiz örgü kullanın fikrine katılmıyorum. Kısa sürede tiftiklenecek, makineden rahat boşalmayacak, boşalırken de komple kafadan boşalacak, sorun çıkaracak, sorun çıkıncada örgülerden soğuyor insanlar.
bugün kullandım.önceki kullandığım gibi sürekli düğüm olmadı..sadece bir defa düğümlendi.(yaklaşık 2-2,5 saat atçek yaptım)..renk olarak ip misinalarda hangi rengi önerirsiniz?
Elektrik bantı yerine 5 metre kadar mono sararsanız ve onun üzerine örgüyü tamamlarsanız daha sağlıklı olur. Çünkü elektrik bantı sıcak havalarda ve özellikle nemde kolayca açılabilmektedir. Böyle bir durumda tüm örgüyü tekrardan makaradan boşaltmak vs. bi hayli zaman alır.. ülkemizde maalesef nem ve sıcaklık oranları normal seyretmiyor. Geçen hafta yurtdışından bir kaç paket power pro braid siparişi vermiştim, paketin içinden sarım öncesi makaraya iliştirmek için özel bantlardan çıktı.
Hiç yaşamadım öyle bir kayma ama o da mantıklı riske girmeye gerek yok. Herkes avlandığı şartlara göre değerlendirip önlemini almalı. Diğer yandan paketle birlikte gelen bantlar, yine ürünün saklandığı sartların durumuna göre yeni bir bant'a kıyasla zamanla yıpranabiliyor, kuruyup yapışkanlığını kaybetmişte olabiyor, özellikle ürün uzun yıllar o rafta durmuşsa.Ben oyuzden paketle gelenleri tavsiye etmiyorum.
öncesinde mono sarmak en mantıklısı bence....bu arada...birşey daha sorayım...ben rapala klipsi kullanmak istemiyorum.ama her seferinde de ipi direk bağladığımda sürekli kısalacak...bu durumda ne yapabilirim????
Spectra misinalar, çelik misinadan çok daha sağlam olmasıyla bilinir. Spectra fiber misinaları ilk bulan Spectra firmasıdır. Daha sonra Powerpro firması çok büyük oranda gelişimini sağlamıştır s-fiber misinaların. Son şeklini ise Tuf-line firması vermiştir. Şu an dünyadaki en yüksek çekerli ve sağlam misinaları satan firma Tuf-line'dir. Öyle ki 800 lbs cekerli misinaları mevcuttur. Başta çıkrık makinalarım olmak üzere, bütün makinlarda ve takimlarda Tuf-line kullanıyorum. 3 senedir kullandığım bu marka bana powerpro'nun adini bile unutturdu. Sorunuza gelince bu ürün sahte muhtemelen yada ne oldugu belirsiz. Almayın kesinlikle. Alacaksaniz Tuf-line ürünlerine bir goz atın. Eminim ürün grupları arasında size uygun bir modeli vardır. Kolay gelsin. Tuf-line Üretici Sitesi http://www.tuf-line.com/products_TUF-Lines_19.html