Bu işi anlayamadım..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Oktay07 tarafından paylaşıldı.

1. Oktay07

Oktay07 Oktay

En İyi Avı:
    3 cm mırmır
    Tüm abilerime merhaba diyerek baslıyorum sözlerime.. Mırmır lokum kefal vs için ava gitmiştim arkadaşımla , yanımda her zaman levrek için iki tanede takım götürürüm nolur nolmaz :D Neyse ilk balıklar geldiğinde her zaman ilk ikisini tabi küçük boyuttaki canlı balıkla ( mırmır , kefal yavrusu , lokum ) kıyıdan bırakma yöntemini kullanıyorum. Sabah avlağımda balıklara zarar vermeden iğneyi geçirdikten sonra levrek için denize yolladım ve 50 metre ilerisinde normal avlanıyordum. Ardından bi saat kadar zaman geçti ve boşluk bıraktığım 5 - 6 metre misinanın gerilmiş olduğunu gördüm ve gidip takımı sudan çektim ama levrek falan yoktu. Ancak garip olan iğneyi ağzına taktığım lokum yavrusunun sadece o bölgesini yememişti her ne yediyse artık yani balığın 3/2 si bölünmüş gibiydi :eek: Ardından birde küçük boyutta mırmır bağladım bi değişiklik yapıp kancayı kuyruk kısmına yakın bölgeden çıkartıp denize attım. Avımız bitmişti levrek takımlarını toplayıp evimize dönecektik. Takımı çektim ve o da ne yine aynı şekilde yavru balığın her yeri yenmiş ancak sadece kancayı taktığım kısmı kalmıştı.. Geçen yazda bir iki kez bu durum başıma gelmişti ve o yaz bir de sivri burunlu vatoz gelmişti bu yöntemle. Şimdi yemi bu hale getiren levrek miydi yoksa yengeç , yılan balığı ya da başka birşeymi anlayamadım doğrusu anlayan ve daha önce başına bu durum gelen olduysa bilgilendirilerse sevinirim reeling

2. 4443

4443

Levrek yapmaz o bahsini ettiğin durumu Oktay yüksek ihtimal yengeçtir o benimde başıma sürekli gelir ..

3. Oktay07

Oktay07 Oktay

En İyi Avı:
    3 cm mırmır
    En düşünmek istemediğim ama en güçlü ihtimal işgal ettiler artık meraları..

4. HAKANBAHAR

HAKANBAHAR HAKAN BAHAR

Bence yabancı denizlerden gelen tuhaf balıkların işi bu Bursa Mudanya dan bile çıkıyorsa bu illet oraları düşünemiyorum

5. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    kuvvetle muhtemel o bir yengeç:)

6. Oktay07

Oktay07 Oktay

En İyi Avı: