bu gün yine güre'ye balığa gittim.yem olarak kurutulmuş sülünes aldım.1 saat boyunca tek bir vuruş bile yoktu.arkadaşlar ben bu işi bırakıyorum.Bana rastgelmiyor hepinizeeeee...... ....RASTGELE....
Furkan senin profilinde geçenlerde 13 yazmıyormuydu 5 yaş birden nasıl büyüdün yoksa benmi yalnış hatırlıyorum
eğer ki balık tutmayı "iş" olarak görüyorsak, balık tut(a)madığımız zaman isyan edip "ben bu işi bırakıyorum." demek doğru olabilir. ancaaaakk balık tutmayı "hobi, vakit geçirmek, kafayı dinlemek (umarım anlatabilmişimdir)" olarak görüyorsak balık tutamadığımız zaman bile gittiğimiz yerde yaptığımız aktivite bile bizim için yeterli olacaktır. ki hobi amaçlı yapıyorsak bu işi tuttuğumuz kimi balıkları geri salarız; iş olarak görüyorsak, tebliğ de neymiş??? hee, bu arkadaşımız gitmek istiyorsa kendi bilir, kalmak istiyorsa kendi bilir...
dünyada stresten,sıkıntıdan iş baskısından kurtulmanın en iyi yolu balık tutmaktır sohbetleri,anıları hiç mi hiç unutulmaz balıktaiken oltanın ucundaki yemden başka bir şey düşünmezsin hele bir de bir iki vuruş alırsan deume gitsin bunun verdiği keyf hiç bir şeyde yok .kurulan dostluklar arkadaşlıklar da cabası yanlız biraz sabır gerekir gel sen bu işten vazgeçme biraz daha sabret
Furkan kardeşim, evelsi gün akşam 22:00'den 03:00'e kadar Çeşme'de merkezden kıyıdan olta attım. Yoğun geçen iş stresinden sonra kıyıda olmak, deniz havasını solumak, balık tutmaya çalışan diğer insanlarla muhabbet etmek, bilgi paylaşımlarında bulunmak herşeye bedel. O gece hiç balık tutamadım. Balık işi nasip işidir. Asla balık tutamadım diye bir üzüntüye girmedim ve vazgeçmedim. Kendime Nasip değilmiş dedim. Yaşın ilerledikçe daha iyi kavrayacaksın demek istediklerimi.
Arkadaşım ben 48 saatte sadece 2 lüfer aldım 2 gece 2 gündüz gece oldu üşüdüm gündüz oldu terledim sıcaktan piştim yağmur yağdı şemsiye altında belkedim uykum geldi bankta kestirdim bu işi bırakmadım sen sadece 1 saat vuruş almadın diyemi bırakıyorsun Bencede bırak senin için daha iyi olur
Deniz ve balık kanaatimce bizim için tutkudur tiryakiliktir,denize koşarcasına gideriz balığı çocuğumuz gibi öper severiz çevremize hayran hayran bakar stres atarız,sen farklı görmüşsün balık olayını gidip 1 saatte kovanı doldurup gelmek için hırslanmışsın vuruş bile alamayıncada bırakmaya karar vermişsin. bence iyide yapmışsın,sen bırak hakkaten bu balık işini
selam sevgili kardeşim..biz zaman geliyor,gidiş geliş 350 km yol yapıyoruz,fakat bir tane balik alamıyoruz,ama yine bırakmıyoruz,nedenmi?baılga gitmek için yapılan hazırlık,o güzel deniz, heyacanımız hiç bir zaman ölmüyor. buda bize büyük zevk veriyor ve bir an sıkıntılarımızdan,dertlerimizden uzaklaştırıp bütün olumsuzlukları unutturuyorda ondan,bence vazgeçmeden birdaha düşün ,saglıcakla kal......
Ben 1 sene önce balığa tutuldum ilk balığımı 1 ay önce tuttum sabır . Ya sabır ya Allah.Ben bunu bilir bunu okurum.
ha ha ha ilahi furkan. böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Biz şimdiye kadar on bin kez balığı bırakmalıydık.Sen bilirmisin 1500 km yol yapıp tek bir balık yakalamadan eve dönmeyi.Hemde üç, dört gün o mera senin bu mera benim diyerek gezmeyi her mera arası 3-4 saat yol yapmak. Bu süre içinde ayakkabıları dahi çıkartmadan arabada yatmak, yıkanmadan ve hatta atletini bile değiştiremeden bu süreyi geçirmek sayayımmı daha ne olumsuzluklar.Zaten kolay olsaydı kimse bu işe sevdalı olmazdı.Zor her zaman caziptir.Tabi son karar senin.
Ah be Furkan' ım, Keşke biri siğirli değnek ile dokunsada bende 18 li yaşlara dönsem de 3 gün beklesem balık gelmese razıyım, Nasipte varsa olur be Furkan, bu kadar çabuk pes niye, Balıkta o 1 saatini denizde temiz ve açık havada, doğayla iç içe, kısmen spor yaparak değilde, nerede geçirmek isterdin?? Hadi bana daha iyi bir fikir söyle,
Sırf 1 saatte vuruş alınmadığı için balık hevesinden vazgeçebilirsin tabi ancak bu kadar kolay vazgeçmen bir abinin dediği gibi senin hiç başlamamış olmandan kaynaklanıyor herhalde . Bu sevda için bir çok kişi neler çekiyor, yapıyor anlatmakla bitmez sadece olaya tanık olmakla yaşamakla olaya hakim olursun ve olayın bu sevdanın bu güzel hobinin özünü anlarsın. Neyse ille de bırakacam dersen bence 2-3 ay ara ver sakinle daha iyi olur belki balıktayken yaşadığın zevki diğer faaliyetlerde bulamazsan bu güzel hobiye geri dönersin
balığa gitmek sadece balık tutmak değildir sevgili kardeşim. kötü insan, ortam, alışkanlıklardan uzak duracagın gibi, sağlık sihhat de katar insana, daha çokkk avantajı vardır mesela edebiyatını dahi geliştirirsin deniz kenarında şair oluverirsin 2 dakıkada ...