Bu İşte Bi İş Var Ama Anlamadım :)

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında spin surfcasting tarafından paylaşıldı.

1. spin surfcasting

spin surfcasting Abdullah

Selamlar Balık Avı Dostları..

Dün Sülünez ve Boru Kurdunu alıp Surfcasting ile Akdenizin sularına bıraktım. Akşama kadar tek bir balık dahi vurmadı. Ondan önce bir kez gittim ve iki parça almıştım fakat yemim bitmişti olsa yine alırdım. Son iki kezdir boş dönüyorum. Zaten toplamda 3 kez gittim.

Deniz son iki kezdir biraz çalkantılıydı rüzgar güneybatıdan saatte 22 km hızla esiyordu. Sorun avlakta mı bende mi yoksa Denizde mi... Bi türlü anlayamadım doğrusu... Rüzgarın hızı ne olmalı akdeniz için nerden esmeli bunlar önemli mi sizce?

2. Querorz

Querorz Fatih

Akdeniz'in neresindesiniz acaba?Akdeniz gerçekten çok bereketlidir ancak bazı coğrafyalarda kıyıdan avlar çok verimsiz geçiyor. Bunların başında Mersin gelir zannediyorum. Son bir kaç senedir Antalyalı arkadaşlar da şikayet etmeye başladılar balık yokluğundan.

3. spin surfcasting

Adana Karataşa gittik hocam orası sıkıntılıydı.. Nerede sorun var bilmiş değilim..

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Av saatleri, Ay durumu, dip yapısı ve en önemlisi avlağın verimi. Farklı mekanlar dene. Bazı avlaklar vardır. Oltanı atarsın 3-5 saatte 1 vuruş olur aldın aldın balığı yoksa yok. Bazı avlaklar da ise takır takır sürekli vurur ama harami balık çoktur hiç yakalayamazsın. Sabah gün doğarken ve akşam gün battıktan sonra kumluk bölgelerde boru kurdu ile mırmır deneyebilirsin.

5. yakamoz07

yakamoz07 ibrahim

Favori Kamış:
    shimano exage 270 mh 14-40
    Favori Makine:
    okuma rtx 40
    En İyi Avı:
    sazan 4 kilo
    merhaba

bende dün akşam saat 20:00 gibi baraja gittim. 23:00 kadar oradaydım. Alabalığı bırak hiç rahat bırakmayan kefaller bile bir tek vurmadı, şamandıra hiç tık oynamadı bence dün bir sorun vardı, ayda mı gündemi bende bilemedim. mepsle, hamurla, solucanla hiç birisi tık demedi. Normalde atınca küçük balıkta olsa şamandıra hemen oynamaya başlardı. Bu arada sadece bende değil yanımdaki arkadaşta aynı durmumda idi.

Son düzenleme: 2 Haziran 2013
  6. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Valla ben bi ispendek kandırabildim Mersin'de. Kayış alanda çoktu. Avlaktan avlağa fark ediyor...

7. spin surfcasting

Yok ya gerçekten avlağım kötüydü de denizin de yapısı balığa hiç el verişli değildi.. Neyse hayırlısı artık

8. denizzzci

denizzzci burak

En İyi Avı:
    bugüne kadar 3 ton:):)
    Gece denemelisin abi.Sizin oralarda gündüzleri balıklar pek ortaya çıkmayı,sığlıklarda gezinmeyi sevmez.Sorun sadece bu gibi görünüyor,rastgelsin.

9. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Abdullah bey; Adana'da avlanacaklara önereceğim son yer Karataş olur :) Hele ki gündüz avını hiç önermem (Yumurtalık- Karataş fark etmez)

Size tavsiyem, gece ve Yumurtalık sahillerinde avlanmanız. Özellikle gece 02:00 den sonra :) Pek tabi ki bütün faktörler bununla da bitmiyor. Kullandığınız yem, köstek boyları-adedi vs... diğer etmenler. Rastgelsin.

10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    balık işi böyledir kimi hava durumu diyecek kimi ruzgar ters esiyor diyecek kimi boru kurdu olmaz sülünez iş yapar diyecek kimi saatine daha var diyecek kimi kancaya bahane bulacak kimi misinaya kimi uzak atmışsın diyecek kimi kenarda balık diyecek kimi derinde diyecek kimi çok derinde deyil balık diyecek sabaha kadar yazsan bitiremessin nedenleri ya sabır diyecen en güzeli.

11. spin surfcasting

Öneriniz İçin teşekkür ederim :)