Selamlar Balık Avı Dostları.. Dün Sülünez ve Boru Kurdunu alıp Surfcasting ile Akdenizin sularına bıraktım. Akşama kadar tek bir balık dahi vurmadı. Ondan önce bir kez gittim ve iki parça almıştım fakat yemim bitmişti olsa yine alırdım. Son iki kezdir boş dönüyorum. Zaten toplamda 3 kez gittim. Deniz son iki kezdir biraz çalkantılıydı rüzgar güneybatıdan saatte 22 km hızla esiyordu. Sorun avlakta mı bende mi yoksa Denizde mi... Bi türlü anlayamadım doğrusu... Rüzgarın hızı ne olmalı akdeniz için nerden esmeli bunlar önemli mi sizce?
Akdeniz'in neresindesiniz acaba?Akdeniz gerçekten çok bereketlidir ancak bazı coğrafyalarda kıyıdan avlar çok verimsiz geçiyor. Bunların başında Mersin gelir zannediyorum. Son bir kaç senedir Antalyalı arkadaşlar da şikayet etmeye başladılar balık yokluğundan.
Av saatleri, Ay durumu, dip yapısı ve en önemlisi avlağın verimi. Farklı mekanlar dene. Bazı avlaklar vardır. Oltanı atarsın 3-5 saatte 1 vuruş olur aldın aldın balığı yoksa yok. Bazı avlaklar da ise takır takır sürekli vurur ama harami balık çoktur hiç yakalayamazsın. Sabah gün doğarken ve akşam gün battıktan sonra kumluk bölgelerde boru kurdu ile mırmır deneyebilirsin.
merhaba bende dün akşam saat 20:00 gibi baraja gittim. 23:00 kadar oradaydım. Alabalığı bırak hiç rahat bırakmayan kefaller bile bir tek vurmadı, şamandıra hiç tık oynamadı bence dün bir sorun vardı, ayda mı gündemi bende bilemedim. mepsle, hamurla, solucanla hiç birisi tık demedi. Normalde atınca küçük balıkta olsa şamandıra hemen oynamaya başlardı. Bu arada sadece bende değil yanımdaki arkadaşta aynı durmumda idi.
Yok ya gerçekten avlağım kötüydü de denizin de yapısı balığa hiç el verişli değildi.. Neyse hayırlısı artık
Gece denemelisin abi.Sizin oralarda gündüzleri balıklar pek ortaya çıkmayı,sığlıklarda gezinmeyi sevmez.Sorun sadece bu gibi görünüyor,rastgelsin.
Abdullah bey; Adana'da avlanacaklara önereceğim son yer Karataş olur Hele ki gündüz avını hiç önermem (Yumurtalık- Karataş fark etmez) Size tavsiyem, gece ve Yumurtalık sahillerinde avlanmanız. Özellikle gece 02:00 den sonra Pek tabi ki bütün faktörler bununla da bitmiyor. Kullandığınız yem, köstek boyları-adedi vs... diğer etmenler. Rastgelsin.
balık işi böyledir kimi hava durumu diyecek kimi ruzgar ters esiyor diyecek kimi boru kurdu olmaz sülünez iş yapar diyecek kimi saatine daha var diyecek kimi kancaya bahane bulacak kimi misinaya kimi uzak atmışsın diyecek kimi kenarda balık diyecek kimi derinde diyecek kimi çok derinde deyil balık diyecek sabaha kadar yazsan bitiremessin nedenleri ya sabır diyecen en güzeli.