Sandaldan 14:00-15:00 civarı mezgit için tavuk göğsü takıp attığım dip oltasına takıldı bu haylaz ve birkaç arkadaşı baktım ardı arkası kesilmeyecek çapayı çekip yer değiştirmekte buldum çareyi. 2 tanesi öldü malesef 2 tanesini sağ salim salabildim. Balıklar ufak ama dikenler sağlam maşallah. Bu izmarit mi yoksa başka bir balık mı? Ne zaman büyür ne kadar büyür ?
benekli hani denir.. serranus hepatus.. max 25 cm olur genel boy 12 cm kadar dır http://www.fishbase.org/summary/speciessummary.php?id=14419
lapin dikensiz olmuyor mu? bu minicik olmasına rağmen oldukça pullu ve dikenli, izmarit değilse merakım artmaya başladı..
Ben diğer mesaja cevap yazarken yazmışsın Muvaffak Abi sonradan gördüm İş yerinden forum takılınca gözden kaçabiliyor hihi Sanırım eti yenmiyor, akvaryum baloğı olarak fln mı kullanılıyor. (Google çevirinin yalancısıyım)
ersin kesinlikle hani balığı..hereke tarefında kayalık kırmalık alanda çok bulunur.. eti yenir ama , iri balık olmak kaydıyla
Benekli hani, bir diğer adı da Köstekbüken'dir. İrileri oldukça lezzetli olur ancak bu boylar pek bir işe yaramaz. Hava kesesi şişince döne döne gelirler ve oltanın kösteklerini bedene dolayıp kullanılmaz hale getirirler. Hava keseleri şişmiş olduğu için suya geri salındıklarında da yaşama şansları pek yoktur.
Eskihisarda denk geldi banada ilk defa çok şirin bişey dikenleri haricinde Büyüde gel dedik zaten hooked Sen herekedesin sanırım bi gün gelicem oraya sırf eşkina için
Bu yavru hani balığı. (yerel tabiriyle "haydi" balığı). Dikenlerine rağmen çok şirindir, insanın öpesi gelir. Derin suda yaşar. Oltayla yüzeye çıktığında basınç farkından dolayı hava kesesi şişer ve tekrar denize atıldığında uzun süre batmaz ve genelde martılara yem olur..
Böyle durumlarda hava kesesi şişip ağzına gelmiş balıkların hava keselerini iğne ile patlatıp geri iterek denize geri atarsanız yaşama şansı oldukça artıyor.
hava kesesini bilmiyorumda iğneyi çıkartmak zor oldu 2 tanesinden. biri nerdeyse parçalandı birindende baktım iğne çıkmayacak gibi kösteği kestim iğneyle birlikte attım balığı suya Diğer ikisini kolay saldım zaten iğne çıkınca.
Hani ,doğru söylemiş ustalarım.Antalya da çok yakalanır yedim bir kaç defa ama hiç hoşuma giden bir balık değil neden se patlak göz diyorum ben buna gelince salıyorum mümkün mertebe .
Hızlı osman demek güzelmiş yav Mersin ilginç bir yer zaten kamışa rad derler, çupraya mendik, minekopa muskar-sarıağız,mığrıya mıngırı,lambukaya lamburga
Bizde hanos diye adlandırıyoruz izmir ' de. Bahsedildigi gibi cok hızlı bir şekilde yeme saldırıyorlar . Yakalandıklarını anlayamıyorsunuz bile . Ve yukarı cıkarken done done geldıgı ıcın kosteklerı berbat ediyor . Biz martılara veriyoruz bu balıkları Martılarda 100 metre ileriden bu balıgı yakaladıgımızı görüyor ve bagırmaya başlıyorlar . Sabah saatlerinde 30 cm gibi irileri cıkabiliyor ve baya lezzetlidir.