Öncelikle jig işine yeni başlayacağımı belirtmek isterim. Hedeflediğim balıklar antenli mercan ve sinarit. Kısmetse avlanacağım bölge kuzey ege, edremit körfezi. altınoluk-küçükkuyu arası. Sizce aşağıda fotoğrafını eklediğim jig sahteler ve kamış nasıldır? İşimi görür mü? Jigging konusunda deneyimli arkadaşlar cevap yazarlarsa memnun olurum.
parcali jig kamışlari önermiyorum eklem yerlerinden patlıyor genelleme büyük balıklarda , veya kırılabiliyor bu kamışın markası nedir ?
Sanırım linkde ki kamış, http://www.spotbalik.com.tr/Scarlet-180-Jig-Kamisi-30-lbs-Jig-Hediyeli,PR-25179.html
evet linkteki kamış. tek parça kamışın da taşıma sıkıntısı var sanırım. şimdi siz de kırılabiliyor deyince tereddüt ettim.
Tek parça derken mesala direk tek parça değilde OKuma kamışlarda var Makine bağlantı nın olduğu sünger in ordan ayrılanlar var.Kamış ortadan değilde tek parça gibi kamışın süngerden çıktığı yerden ayrılanlar var onlar bencede daha iyi gibi. !.80mt ise boyu 1.20mt oluyor kapalı hali.
bir söz vardır abi ucuz mal mal alıcaklar zengin değilim , derler heralde buydu bu atasözü yanlış yazmadıysam o kamış beşpara etmez maddiyatına göre hesab yapıyorsun ama abi ... 123 130 liraya dam sprit kamışlar var tek parca olması balıgın sapından gecen yerlerınden veya ortasından patlaması kırması demektir , kaç tane jig yapan adam gördüm hep kırmıslar kamışlari saglam olsun tek parca olsun tek dezavantajı , tek parca olması dikkatli taşımak gerekiyor saga sola carpmadan rastgele...
okumada tek parça bir tane kamış var 300 gram atarlı o kamış esnek gerisi bildiğin kütük bire bir görüp inceledim okuma androslarda biraz ona itafen esnek gibi ama onlarda odun aksiyon verilmesi için biraz esnek olması lazım , bizim sularımızda TUNA TORİK yok onun için o kamışlarla alsan bile tek parca alıcan kütük gibi kullanıcan herkez okuma okuma cedros diyorda sert kamış sonucta ben beğenmedim oyzüden alırsam shimano dam veya daha saglam bir marka alıcam tek seferde ömür boyu kullanırım kullanmassamda kırarım yenisini alırım :=)