bu kadar şansızlık olurmu ??

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında free_murat tarafından paylaşıldı.

1. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    2kg eşkina 1.600 kg mırmır(zıpkın ile)
    slm arkadaslar bu kadar şanszızlık olurmu dıye başlık attım ama belkıde şansızlık tan otee benım bılmedıgım baska bısıler mı var 3 gundur aynı yere dalıyorum muhtesem bır mırmır popilasyonu var hemde gayet iriler 500 gr mın uzeındeler kı gecenlerde 1.600 gr lıgını vurmustum ama su 3 gundur balık vuramıyorum ılk gun 3 adet dun ve bu gun sadece 1 adet nedenı ıse mırmırların hep bana arkadan yaklasmaları bır turlu onume gecmedıler ve bende onlara dogru yonelmek zorunda kaldım her seferınde suru tedırgın olup dagıldı fakat ben yınede henuz uzaklasmamıs olan mırmırlara attım fakat hep ıskaladım 20 30 kez attıgım halde sonuca ulasamadım acaba bır yanlış mı yapıyorum 2 zıpkınla dalsam faydası olurmubırı onume dogru dıgerı ıs arkama dogru sızce nasıl olur kafayı yemek uzereyım aslında atısım guzeldır yanı 5 atısın 3 unu en azından 2 sını alırdım ama bu aralar hep farklı cılardan gelıyor balık lar ne yone yatsam ters taraftan yaklasıyorlar ve husranla sonuclanıyor lutfen bana akıl verın ne yapabılırım ıkı zıpkın secımı dogru olurmu ?

2. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    2 zıpkın herzaman risktir murat abi.saymakla bitmicez tehliker yaşabilirsin.çapariz olmak.tek tüfekle uğraşırken diğerinin boşanması.heyacanla tüfeği kaybetmek vs.2 tüfekle dalmak yerine biraz dqaha kısa tüfekle dalmaya ne dersin?bide şu var atıyorum demişsin ama vuramamışsın.şişin ve lastiğin ölçülerini yazarsan birde olaya o açıdan bakalım

3. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    yanında bir miktar yem götürüp ortaya bırak, bu sanırım fazlasıyla yeterli olur.

4. swordscorp

swordscorp omer ozutok

Favori Kamış:
    100 lük çift lastik ahşab
    Favori Makine:
    82 lanara
    En İyi Avı:
    4 kg kikla ispedekler karagözler ve hala hayalini kurduğum o levrek
    mazmoz ancak dalmaya başlamadan bir süre önce koyarsan balığı toplamaya yarar.ki sorun balık olmaması değil balığın farklı açıdan gelmesi ??

5. murana

murana pamir

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    merhabalar

iyi gunler birşey sormak istiyorum , daha once 5 atıştan 3 veya 2 sini vurduğunu soylemiştiniz ama bu sefer 20-30 atış hep ıskalıyorum bir sorun mu var demişsiniz bana daha once vurdularınız vuruş derinliği ile ıskaladığınız balıkların vuruş derinliği hakkında bilgi verirmisiniz, birde zıpkınınız da bir sapma olduğu kesin gibi zıkpın demiri yolu tetiğe doğru bir plastik yol vardır o donmuş olabilir, zıpkınınızın ucu yamulmuş olabilir, lastikler sertliğini kaybetmiş olabilir veya zıpkın demiri yamulmuş olabilir , tetik geç basabilir bunlara dikket ederseniz sorunun cozuleceğine inanıyorum

6. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    slm dostum 5 atısın 2 sını yada 3 unu vurrurdum cunku balıklar guzel bır acıdan yaklasıyorlardı bır haftadır ole kurnazlastılar kı arkama sınsıce yaklasıyorlar gornuyorum hıssedıyorum ama yavasca onlara dogru yonelıyorum fakat ne kadarda yavas hareket etsem tedırgın olup kacmaya baslıyorlar bu yuzden guzel bır atıs yapamadım bu sorunum 1 haftadır var kafama takılan muhtesem bır mırmır var su an burada 500 gr uzerındeler bu gube kadar vurdugum en buyugu ıse yaklasık 45 gun once 1.600 gr bayaa ırı bır mırmırdı :)
    zıpkında sıste yada lastıklerde bır sorun oldugunu dusunmuyorum sadece normal sakın bır atıs yapamamaktan kaynaklanan bır durum hep kacma anında yapabıldım atısları ama olmadı

neyse arkadaslar 2 zıpkına hayır yıne tek zıpkınla dalıcam 2 kısı dalmıs olsak ama partnerım yok yalnızım devamlı o zaman guzel olur sanırım
    msn www.murat.16@hotmail.com eklemek ısteyenler lutfen eklesın bılgı alısverısınde bulunabılırız tesekkurler

7. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    merhaba

ben onuda dusundum fakat balıgı toplamak sorun dııl balık nasıl olsa var sonucta toplanmıs bıle olsalar oraya dalarken yıne dagılacaklar ve yıne o kurnazlar bana arkadan yaklasacaklar :) farklı bısıler dusunmem uretmem gerek ama bulamıyorum 2 zıpkın dusundum oda bana problem yaratır bu arada dalan arkadaslardan ogrenmek ıstedıgım zaman zaman onlarında dalıs sonucu bos cıktıkları oluyormu ? bana bazen oluyor bende bunu kafama takıyorum bos cıktıkları derken gunu avsız bıtırmelerınden sozedıyorum
    aslında ben genelde bos cıkmıyorum cok nadır gorusun bozuk oldugu zamanlar asırı dalgalı gunler vs... neyse dostum kendıne ıyı bak ıyı geceler yarın aksam kısmetse yıne dalarım bu gun dalamadım :)

8. Murat bu ara balıklarda bir sorun olduğu kesin..Bu haftasonu dalışımda 15e yakın levrek gördüm anca hiçbirine atma şansım olmadı..Suda görüş okadar azdıkı Balıkalrı görmemle kaybetmem bir oluyordu..İnanmayacaksın ama Yüzeyden giderken aşağıyı görmeye çalıştığım esnada 3-3,5kg lik bir levrek 1 metre sağımdan beni sollayıp önümde kayboldu:D :D :D Çoğu yerde 100lük zıpkını uzatınca ucunu zor görebildim..:(

9. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    haklısın dostum aynen ole bu aralar balıklar bızımle dalga gecıyor gıbıme gelıyor bu levrege nerede dalıyorsun dostum daha hıc levrekle karsılasmadım :) sadece mırmır eşkina kefal karagöz lüfer ve palamut vurabıldım gercı bızım burada sedece bunları gorme şansım var dıgerlerıne rastlamak buyuk şans olsa gerek burası kursunlu beldesı bursa gemlıge baglı :)

10. Kurşunludan yenice tarafına gelen bir sahil yolu var..İvanın mağarası olarak bilinen bir bölgede Levrek görmek olası..Aslında Kurşunlu levrek açısından çek verimli bir bölgedir..;)

11. free_murat

free_murat murat demirok

En İyi Avı:
    kursunlu dedıgım yer yalnız karacabey yanı bogaz kursunlu dııl arkadasım gemlık kursunlu gercı o dedıgın yerı bılmıyorum belkı sende buradan bahsedıyorsun ama yınede belırtmek ıstedım