http://avfoni.com/urun/spro-precision-tele-allround-kamis arkadaşlar sitede fiyatı gayet cazip ancak boyu itibari ile iş yaparmı yapmazmı karar veremedim yedekte bulunsun diye bi tane alacam balıga gittigimizde arkadaşlarımla paylaşmak için ?
sa kardeş öncelikle hedef balık verirsen daha kolay olur yardım alman yinede genel bir izlenim paylaşayım. 1- bu kamış kıyı dan at çek için bence kısa ideal boy 2.40 ve 2.70 olmalı 2- kamışın atarı 20-60gr sert aksiyonlu bir kamış shor jigg gibi duruyor spinde kullanacağın sahteleri göz önüne alırsak gemelde 15-20 gr ortalamasındadırlar buda spinde konforu düşürür istediğin mesafelere atmanı engeller sitediğin aksiyonu veremezsin 3- ağırlık belirtilmemiş spin için ideal ağılık 100-150gr bunun üstü seni yorar bu kamışın ağırlı fazla olabilir almadan önce telefonla sorarak öğren derim 4- bence kamış işi elden ele değişir almadan önce imkan varsa git eline al bak öyle al bazen çok kaliteli kamış bile eline oturmuyor kişiden kişiye değişir aklıma gelenler bunlar başka sorun olursa elimden geldiği kadar yardım etmek isterim :thumb:
Teşekkür ederim abim elimde cormoran bul fighter 240 lıgım ve shakespeare 270 teleskopik spinlerim mevcut surf içinde bir kaç tane ürünüm var bu kamışı yanıma gelen bu işten anlamayan arkadaşlarıma ( malum takımlarım zarar görmesin ) diye almayı düşünüyorum bir nevi yakın mesafe beklemeli av için
hiç olurmu öyle ellerine olta veriyoruz oda yetmiyor balık tutan olta hangisi ile bide ona sahip çıkıyorlar neymiş efendim sen bana balık tutmayan oltayı verdin diye )
Götürme gitsin acemiyi :d Kamış at çek e pek uygun görünmüyor. Beklemeli av için ise çok kısa. 3.50 boyunda Lineaeffe kamış aldıydım geçen yıl. 50-100 atarlı ve sadece 17 TL. Bayilerde bak bence. Elden eski fiyattan birşeyler denk gelebilir. Acemiler uzun boylu kamışları daha çok seviyor
son iki yorumu okuduktan sonra gülmekten yazamıyorum aklıma garip garip şeyler geliyor mrsparkle :laughing: reeling hihi nedense ben vazgeçtim almıcam valla
Kemal arkadaşın içi fesat Yazarken yazdığım şeyin ince anlamı aklımın ucundan bile geçmemişti. İşi bilmeyen yeni gelin de uzunun, büyüğün iyi olduğunu düşünür ama ustalar bilir: Boyu değil işlevi önemlidir :laughing:
Benim yeğen 4 sene önce 7-8 yaşındayken benim olta malzemelerine baktı ve şu güüzeeeell dedi.Şu güzel dediği o an için en iyi kamışım olan Shimano nexave idi.Yani anlayış keşfetme yaşa ve acemiliğe bakmıyor. Bence hangi oltayı götürseniz en göze hoş gelenini arkadaşınız seçecek. Yalnız bilmeyipte öğrenmeye de gayret etmeyenlerle balığa çıkmayın.Ben öyle bir arkadaşa yedek oltamı verdim sonra da vücuduma dolaşan misinaları ayıklamakla uğraştımhihibanghead .Yandaki olta atan tanımadığım amcayı sorarsan toplandı gitti halbuki o akşam mamunla levrek almışımış o da canından bezdi. 50 gram kurşunlu el oltası o çılgın dalgalı havada atıp yere bırakılıp bu kurşun ağır gelmez demek hiç bir aklın işi değil.idk Tabi ki sizin arkadaşlarınız için söylemiyorum.Söz meclisten dışarı...
Arkadaşlar 240 karbon 2 parçalı kamışım kırıldı onun bir kamış alacağımda turna avı için sevdiğim bir av bayi abim elinde tüm markalar olduğu halde bana şiddetle http://www.anadoluavmarketi.com/urunler/bauer-prestige-2-10-mt-8-30-gr-spin-kamis/19920/ uygun ve kullanışlı dedi sizden kullanan oldu mu ? Yorumlarınızı bekliyorum
***** hocam bende hep atçeke 270 surf için 4 kullanıyordum geçen 330 shimano aldım ikisinede çok hafif uzak atış ağır balıkta aldım yani. http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-sifir-shimano-vengeance-teleskopik-330-cm-xh-40-80gr-olta-kami-165786844/detay/