Merhaba abilerim ..Benim bir sorum olacak .. Geçen eski eşyaları karıştırırken bir kamışa rastladım .. Resimleri aşşağıdadır bir inceleyelim sonra soruma geleceğim.. ********** (Not: Kamışın üstünde yazanlar : Albastar Best Classic 4080 180 .. Lenght : 1.80m , Closed Lenght : 60 cm 5 sections , Action : 50-80 g ********** Şimdi değerli ustalar, *Bu kamışa hangi motor gider? *Bu kamışla lüfer,çinekop,palamut,istavrit vsvs ( Boğazda avlanmak ) yapabilirmiyim? *Para biriktirip adam akıllı yarı prof. bi takımmı edinmeliyim ?? Çok teşekkür ediyorum hepinize. .Saygılar..
Bu kamış 2 metre var yok üzerindew yazana görede 1.8 metre heralde.Bogazda kıyıdan avlanmak için 4.20 surf öneriliyor 1.80 daha çok tekne avı için..Vede bogazda 150 gr kursun atmak bile gerekiyor bunu atarıda 50-80 gr aras kısacası bogazda kullanılmaz Ancak tekne avı yapmadıgım ve bu kamışa hangi motor gider bilemiyorum.Bu konudada üstadlar yardımcı olacaktır
Sevgili arda, bu kamışla işin bayağı zor. 1.80 kamışlar genelde tekne ve tatlı suda küçük avlar için ideal. Ama deneme demem. belki yakalarsın Bence sen şimdi'den para biriktirmeye başla. hazır bayramda yaklaşıyor.
Kaya dibinde izmarit-ispari avı veya nisan ortası haziran sonuna kadar eşkina avı için kullanılabilir. Özellikle yemli şamandıralı takımlarla kullanmak için kısa kamışlar daha idealdir.
yaw namık abi alem adamsın yaw yapsana bi kıyak karedeşe millete el açmasın hadi yap bi kıyak bee vardır sende bişeler
Bence bu kamışı eşkina avında kullanmak riskli.Çünkü mesela çok da iri değil yarım kiloluk bir eşkina geldi hemen kayalığa girmek isteyecek.Bu kamışla toparlaması zor olacağını düşünüyorum. Ben olsam 25-30 lira para harcayıp yeni bir kamış alırdım.Hem de 25-30 liralık dediğim kamış Albastar leader ve çoğu kişi memnun kaliteli bir kamış.
sen o kamış ile alabalık la ispari tutarsın küçük balıklar için çok güzel olur ama senin yerinde olsam büyük ava gitmezdim hele kayalıklara çıkmam bile
Galatada ne tutacağın ne kadar kurşun atacağın önemli. Kamışın atarı 50-80 miş.Demek ki 80 gramdan fazla kurşun atılmaz.İzmarit avı için kullanabilirsin.Hatta vuruşları daha fazla hissedersin.
Ben yeni bir takım toplayayım ya. Çekilmez bu çile . EMinönünde izmarit için kullanırım ama bu kamışı
En iyisi. Çünkü 60-70 liraya uygun kalbur üstü bir olta takımı alabilirsin.Ancak 100-110 liraya alınacak bir olta takımı daha kaliteli daha uzun ömürlü olacaktır. Tavsiyem Albastar leader kamış,ryobi ecusima makina.Ancak maliyet açısından sorun olmayacaksa 200 lira alt limit olmak kaydıyla üst düzey bir olta takımı alınabilir.
Kardeşim maddi yönden darda isen 30 numara herhangi bir makina al bütçene göre yine albanın olsun. iskeleden kıyıdan izmarit/zargana/ispari vs tutarsın.. bi kenarda durur..
Ya hani bütçe sıkınıtısı şu yönde . Öğrenciyim abi nereye para yetiştireceğimi şaşırdım Sene bir başlasın sağlam bir prof takım toplayacağım zaten.. Eminönüne çok gideriz biz . Vapur iskelesinde izmarit tutarız hep .. Büyük olta ile zor oluyor zaten ben küçük bir motor alırım buna bizamandaha Eminönünde takılırım.. Takımı topladıktan sonra surf casting time
Arda sen evin kıyı köşe iyi ara başka kamışlarda bulabilirsin.Hem öğrencisin para yetişmiyor,hem iyi takım istiyorsun,hemde motor almayı düşünüyorsun. Sen önce okulu bitir kesin kararını öyle ver derim.