Arkadaş genelde çeşitili markaların ürün kataloklarına bakarım. Bu sayede hem güncel bilgileri takip etmiş olurum hemde av tekniklerinde hangi parabollerde takımların tercihini takip ederim. Shakespear ugly stik kamışlara bakıyordum ürünlerin arasından öyle bi kamış gördümki bu kamışı hangi standartlara koyacağımı şaşırdım. Ürünün özellikleri şöyle: boy.........parça.........atarı........yüzüklerin test çekeri.........Aksiyon 2,70m........2.........15-150gr............7 -20kg.......................XH Bu kamışı alsak acaba 15gr ve 35gr-40gr lık sahtelerle verimli şekilde kullanılırmı? Ayrıca 60-80-90gr lık jiglerle de kıyıdan yada tekneden uygun şekilde kullanılırmı? Bu kamışı biyere yazmıştım tekrar merak edip baktım yine hayran kaldım yine düşünüyorum. 15-150 aralığı oldukca fazla olmasına rağmen aksiyon XH
Ben bu tarz bir kamışla deneme yaptım.Atışta iyi ama aksiyonda sınıfta kaldı. En iyi gurup 20-70gr atarlı ml-mh aksiyonlu olanlar.
abi biraz anlatırmısın hangi balığa , hangi teknikle avlandın ? yani jigging mi yoksa ağır popper gibi sahtlermi fikir edinmek için
20-60 gr arası jiglerle deneme yaptım. Hatta lüfergiller familyasından balık aldığım da oldu. Anlattığım gibi tek sorun sert aksiyonlu kamışlarla aksiyon vermek de zor oluyor. Jiğin hareketime verdiği tepkinin çok da sert olması hoşuma gitmiyor. Bence kamış jige aksiyon verirken yapılan hareketlerin keskinliğini azaltacak kadar yumuşak olmalı. Aksi takdirde hangi gözle bakarsam bakayım balığın görse de atlamayacağını tahmin edebiliyorum. Ancak söylediğin türde kamışı çok iyi kullanabileceğin bir jerkbait var elimde. Piyasada bulunmayan ve numune aşamasında olan ve çok sağlam balık alan(turna) bir ürün. Ağırlığı hatırladığım kadarıyla 68 gr Strike-Pro Busterjerk. Tatlısu için yapılmış olmasına rağmen denizde de umutluyum kendilerinden.
hımm seçimde ben şimdi durumu açıklayayım bende Drag gücü 15kg olan turda107cm saran makarasına monoflametden 0,45mm den 270m alan bi makina var Daiwa hatta vidalı yan kapağını kaybetmiştim uygun bir vida buldum başka biyerden kapak buldum halletim makinayı tekrar kazandım. Jigginge uygun sanırım. Kamışa makianın drağına göre 5kg tolerans verip15+5=20kg seçim yapmaya kalktığımda böyle Hard yada Extra Hard modeller çıkıyo bide boyuda etkiliyor kıyıdan atış yapılacağı için boyunu biraz uzun 2,70 seçtim Birde Daiwanın kamışları nasıl Shakespeare göre pahalı
bu kamış aslında teknedende kullanılır kıyıdanda bende atarı 15-40 gr kullandığım bir spin kamış var. takribi 30-35 gr lara kadar verim alabiliyorum kullanamadığım 40gr üzeri büyük sahteler, jigglerde 100gr kadar 40-100gr aralığında kullanmayı planlıyorum yazın kıyılara sokulan sarı kuyruk ,lambuka ve akya gibi mücadelci balıklarda kullanılacak
Arkadaşlar shimanonun japon katalokların gezerken şöyle bi tabloya rastladım length (m) ,joint,close length(m),weight(g) ,top dia - butt dia (mm), jig(g) , PE Line (#), Grip length (mm) olarak hepsinin ne anlama geldiğini biliyorumda Plug(g) neyin nesidir? Ustalar bi ilgilenirmisiniz? orada diğer verilemsi gereken line Wt(kg/lb) yada Guin Test veya Drag olrak verilmesi gerekn nedir aksiyona göre kamışın çekerini veren yukarıda yazdığım raferanslarla kyaslaya bileceğim bi tablo yada grafik varmı M aksiyonlu kamış nekadar çeker mesela?
Google amcaya sordum, "acep plug ne ola ki" diye? Ad olarak: fiş priz tıkaç buji tıpa dolgu yumruk silindir şapka yangın musluğu sifon kolu çiğneme tütünü reklâm sahte para vuruş yaşlı at satılmayan mal fiil olarak: tıkamak tıpalamak dolgu yapmak reklâmını yapmak vurmak yumruk atmak ateş etmek harıl harıl çalışmak Plug da dahil bahsettiğin terimlerin çoğunu anlamasam da, sanki 'dolgu' ile ilgili olduğu yönünde bir manası var gibi.
arkadaşalar bu katalokların içinde boğuşurken bu tablo dikkatimi çekti tablodaki değerler örgüden örgüye yada makinadan akinaya 2-3 farklılıkları var mesela bendeki bir makinanın kutusunda PE NO: 5 olan mm olarak 0,42mm , lb olarak 50lb değerleri yazıyor. Farklılığı şöyle PE No: 5 olan tabloda 0,40mm lb olarak 53 lb yazzıyor sanırım bir mikatar tolere edebiliriz bunu.Bunları neden söylüyorum makina kamış alırken belirli dengeri gözeterek kamışarın ve makinaların üzerine saracağımız misinayla uyumlu ve güçlü bir takım hazırlamış oluruz. Bunun sa bize getirisi güçlü bir makinaya iyibir örgü sardığımızda kamışımız nispeten zayıfsa denk gelebilecek hayatımızın trofesini kamışın azizliğine uğrayıp avımızı kaçırmak gibi bir kötü tecrübe yaşamamak için. Not :üst taraftaki resimde belirtilen tablo PE olrak verilen numralar Braided PE fish line aştdaki PE ise Super Braided line olarak verilmiştir
Plug, oltanın ucuna takıp atabileceğiniz her türlü aparatı ifade ediyor. Listede ölçüsü gram olarak verilmiş. Yani 40 gr lık bir şamandıra veya aynı ağırlıkta kurşun vs ile kullanılabilir.
peki yücel abi jig olrak belirtilen ifadede oltanın ucuna takılarak atılan ağırlık değilmi oda gram olrak belirtilmiş jig (g) max 60 hangisini baz almak lazım ben bkonuda tereddüte kaldım
aslında 2-3 soru kaldı aklımda ama konu ilerlemeyince bari havada kalmasın konuyu kapatayım dedim. Zamanla osoruların cevabıda bulunur