Genelde boğazda rapala ve kaşık için vs bu kamışları kullanan ve tavsiye edebileceğiniz artıları ve eksileri Ferrari Extreme 1000 http://www.avmarketi.com/asp/product/7190/ferrari-extreme-1000-4-30-120-220gr Fury Caster http://www.avmarketi.com/asp/product/152001/Lineaeffe-FF-Fury-Caster-420cm-Kamis Okuma Salina http://www.avmarketi.com/asp/product/18393/Okuma-Salina-42800-3-parca-surf-kamis-420cm-100-200g okuma savant http://www.avmarketi.com/asp/product/160535/Okuma-Savant-Surf-420cm-200-250-Surf-Kamis
1 hafta önce Fury Caster aldım. 220 gr atarı var 200 gr attım. Orta parçasından esneme yapıyor. Ancak Salinada var bende. Ondan daha sağlam bir görüntüsü var uç parçasına çelik sargı eklemişler. Buda uç kısmındaki kırılma olaylarını birazda olsun aza indirgiyor. İp kullanıyorum halkalar K olmasada ipe uyumlu diye düşünüyorum. Rapalada rahat rahat çalışabileceğin bir kamış. Gramaj olarakta benim diğer kamışlarıa göre daha hafif olduğu için baya rahat ettim. Şimdilik gördüğüm bunlar. İllaki diğer arkadaşlarda kendi yorumlarını katacaklardır. Hayırlısı olsun.
tavsiyem bir mağazaya gidip eline alıp bakman. Kamış seçerken dikkat etmen gereken sana uyumlu olmasıdır. Surf kamışlarda hafiflik çok önemli. Eğer illa bu dört tanesinden birini almak istiyorsan tabiki okuma salina
Cengize gittim extreme 1000 savant ve salinaya baktım fury caster ellerinde yoktu o yüzden bakamadım ve üçü arasında kararsızım
Fury Cast neden yoktu,sebebi şu Eski günlerdede muhtelif kamışların peşinde koşarken aradığımız ve istediğimiz,bir kamışın istenilen uzaklığa erebilmenin yanı sıra,özellikle uç parcasının marifetiyle gelen balığı anında hissetmemiz,arada tam isabetle çaparimize kaç balığın olabildiğini tahmin edebilmemize yarayan,ayrıca yemli avlarda vuruşları hafifte olsa kaçırmamamızı sağlayan ve hatta tasmalama işini bazen kendide yapabilen özelliklerdi. Parçalı kamışların,teleskopik olanlara nazaran,içice girmesi gerekmediğinden,et kalınlıklarının daha kalın olabilmesi mümkündür. Bu bir artıdır sağlamlık açısından. Ancak kullanılan karbonun kaliteside hem sağlamlık vede hafiflik açısından önemlidir. Elime alıp incelediğim ve atışlarda yaptığım Fury Cast kamışta bu özellikleri müşahede ettim ve tavsiyede ettim. Sonuçta gelen partiler daha çabuk tükenmiştir. Sevgiler
Tuncay bey, boğazın anadolu kıyısında avlanıyorsanız Okum salina 3 parça veya Okuma savant tavsiye ederim ben... Hatta özellikle salina 3 parça derim (bende kullanıyorum, fiyat-performans açısından gerçekten iyi), çünkü boğazın anadolu yakasında atış yapılacak alanlar daha zorludur ve akıntı avrupa yakasına göre çok daha fazla, bazen balığın suyuna inmek için minimum 200 gr atmak gerekebiliyor, bu nedenle rapalada kullanılacak kamışların anadolu yakası için yüksek atar değerine sahip sağlam kamışlar olması gerek.. Fakat Avrupa yakasında kullanacaksanız daha çok Linaeffe Fury Caster daha kullanışlı bir kamış olacaktır kanısındayım, bu kamış ile ilgili gerekli bilgileri yukarıda Ali abi ve Vedat amca vermiş zaten...
Salina için 100-200 gr atar yazıyor Fury Caster ise 220 gr'a kadar diye biliyorum yazınızdan anladığım ise fury caster 200 gr atamaz mı?
tuncay kardeşim merhaba fury caster 175gr.ve üstü iyi atışlar yapabiliyorsunuz 200gr.kurşunu çok rahat atabilirsiniz daha ağır kurşun atıcam diyorsanız savant yalnız burada kimsenin belirtmediği bir konu kullanacağınız makinenin 50.liğin üstü olması bu kamışlar büyük makineler için yapılmış yani makine yatakları büyük ve küçük makineleri sıkmıyor ve yük bindiği zaman makine oynuyor tavsiyem kamış alırken makinenide götürüp deneyerek alman rasgele.
Makine konusu sorun değil şimdilik 65 lik avengerle idare etmeyi düşünüyorum fury caster ağır bastı biraz ama aynı işi görecekse salina niye olmasın hem 70-80 tl daha hesaplı bu farkla da yeni bir makina almak için para arttırmış olurum.
salina fury,e nazaran daha sert bir kamıştır aldım iki üç atış yaptım kütük gibi geldi bana ve sattım fury rapala için çok güzel bir kamış ve gönül rahatlığıyla kullanıyorum bir kötülüğü yüzükleri ufak olduğu için şok yapıcaksanız düğümü kalın olmayacak takılıyor ve kopuyor ben 013 mm ye 020 şok yaparak bunu çözdüm tabiki örgüden bahsediyorum mono için sorun yok ne kullanacağınızı bilmediğim için yazdım birde erimi furinin daha iyi karar senin ne olursa bol balıklı olur inşallah rasgele.
Salina üzerinde 100-200 gr yazıyor ama bu kamışın ithalatçısı olan Cengiz balıkçılığada sorsanız size vereceği cevap Salina için atış gramının düşük yazdırıldığı olacaktır.. Salinayla gözümün önünde adam abanarak 230 gr kurşunda salladı hemde saatlerce ama herhangi bir problem olmadı, hatta forum içerisinde 200 gr üstü ile atış yapan kişilerde bulunuyor... Yani salinaya kolay kolay bişey olmuyor, boğazın özellikle Anadolu yakası için rapalada kullanılabilecek uygun bir kamış... Fakat Fury Caster Salinaya göre çok daha esnek ve hassas bir kamış, ama kaliteli olduğuda gözardı edilemez... Ayrıca akıntı durumuna göre hem rapalada, hem yemlide hem çaparide de kullanılabilir rahatlıkla.. Fury ile 200 gr kurşunla sorunsuz atış yapılabildiği belirtiliyor, ben görmedim ama 200 gr ve fazlası için risk teşkil eder bence.. Bu nedenle Boğazın Anadolu yakasında meraların zorlu ve güçlü akıntılı olması nedeniyle kullanım açısından sorun çıkabilir... Ama Avrupa yakası için Fury CAster bence çok iyi seçim olacaktır... Önemli olan sizin daha çok hangi bölgede avlandığınız...