http://www.spotbalik.com.tr/Tycoon-Superbevel-62cm-20gr-Kasik-GT-BIO,PR-28176.html özellikle çinekop alırsa hangi rengini almalıyım
Hayır kimse size "Neslini tüketirsiniz" demedi ama dolaylı olarak evet çinekop avlarsak neslini tüketiriz. Bu balığın 20-25 cm arasında üreme boyuna ulaştığını düşünürsek,ve aşağıdaki isimlendirmeye bakarak avladığımız 11-13 cm'lik balığa yazık diye düşünüyorum. Defne yaprağı:10 santime kadar Çinekop:11-13 santim arası Kabaçinekop:14-16 santim arası Sarıkanat:17-20 santim arası Lüfer:21-30 santim arası Kaba lüfer:31-35 santim arası Kofana:35 santimden büyük
benim düşüncem oltabalıkçılığı hiç bir türe zarar vermez çinekopta avla zamanı gelince lüfer olarak avla sonuçta ağlarla katletmiyosun aldığın sayı belli yaradılışıda bu balık türlerinin zaten ozaman lüferde avlanmasın kofana kalmıcak yoksa
yok sadece ben kaşığı merak etmiştim ilgimi çekti kullanan varmı nasıl bir kaşı diye enteresan bi cvp gelince tek gelime almasın falan diye onun için yoksa illaki küçük balık büyüsün hepimizin dileği
bu tabloya göre ben bu sene yüzlerce lüfer tutmuş bulumaktayım 9-10 tane de kaba lüfer, hatta bir tane de kofana yakalamışım
Ehehhe, liste benim de ilgimi çekti. Bu sene bende kofana yakalamışım haberim yok. 36 cm (söylendiğine göre 460 gr mış, ben ölçmedim.)