selamlar bugün balığa gittim akşama kadar hiç balık alamadım akşam üstü at-çek yaparken oltama 60 cm lik bu balık takıldı iskenderunda kayış balığı diyorlar ama gerçek adı nedir acaba ve içinden havyar çıktı deniz balıklarının yumurtalı oldukları dönemler hepsi için aynımıdır yoksa farklı farklı tarihlermidir acaba?
palaska bu gördüğüm kadarıyla zamanında izmir- yeni foça da az takımlarımı yalayıp yutmadı berbat bişi *** ama demekki misinan sağlammış onu görmüş oldun
senin karşılama bando takımlarından ortak iskenderunda başka balık yok geleceksinya boş dönme diye gelmişler
Palaska balığı bu .. Nehir ağızlarında bulunuyor diye biliyorum .. ?? Eti hakkında bilgim yok ama yo-zuri crystal minnow' a atlayan bir balık
dubaıde fujıerah demır yerınde nerdeyse bos ıgneye gelen denızcıler arasında kayış balığı dedıgımız bır balık... oralarda boyları bır bır buçuk metreden az olmuyordu ve bolca tutluyordu.. tadı dersenı boğaz balığı yıyen bırının o derece tuzlusu sudan bır balığın tadını yavan bulacağına ınanıyorum.. fakat aynı balığı yunanıstan korent lımanında tuttuğumuzda tad farkı anlatılamaz.. ben tadına bayılmıştım... fakat bızım tuttuğumuz yerlerde nehır ağzı yoktu.. ama bızım buralara gırdı ıse sanırım yemlenmek amacıyla nehır ağzını yer bellemiş olabılır.... güzel paylasım
Bölgemizde Kofana avında en verimli yemdir Küçük sardalye yavrusu ile yada fileto sardalye ile yakalayıp lüfere yem olarak kullandığımız kayış balığı dediğimiz balıktır ... Lüfer 'de (KOFANADA) çok etkilidir bilgine sevgiler ...
Aynen Bu Palaska Balığı ve Akdeniz sahillerinde Sürüsüne Bereket Dolu bunlar özellikle Levrek Meralarında Süper bir Avcılar Emin olun levrekten Daha hırçın saldırırlar sahteye Ne oldugunu anlamazsın bi Bakarsın Palaskadır Yöreye göreİsmi degişir Kayış Balıgı ve Kıl Kuyruk Diye
kayış balığı da derler palaska balığı da derler...genelde pek yenmez eti lezzetli değilidr pek...biz bunu yaprak yem olarak tabana lagos için bırakma yaparız genellikle
gece avcısıdır, her türlü sahteye saldırır. açıkta bazan yemli oltaya da düşüyor, biz de kayış ya da palaska diyoruz. geçenlerde botla son açılışımda çok büyük bir tanesi kafa lambasının ışığına, botun yanına kadar çıkmıştı, hemen çantadan sahte çıkarıp atmak istedim ama uzaklaştı.