Bu kefaller çıldırtacak beni yardım..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında monse tarafından paylaşıldı.

1. monse

monse

Herkese selam arkadaşlar,siteyi google da buldum vede bayağı bir paylaşımın olduğunu gördüm bende üye oldum.
    Şu an Erdek teyim ve denize girdiğim yerde karadan yaklaşık 4-5 metrede yosunların üstünde kefal sürüleri var 3 gündür gözlükle onları takip edip yakalamaya çalışıyorum ama nafile kefaller attığım yeme gelmiyor,önce ekmek yaptım ama çabuk dağıldığı ve kefallarin itibar etmediğini gördüğüm için dün peynirli hamur yaptım ama herifler 1 metre ye kadar yaklaşıp yeme tenezzül bile etmiyorlar en sonunda kayıktan atlayıp oltayı elime alıp üstlerine gittim (bayağı bir komik oluyor ama napim çıldırttı beni kefaller en sonunda zıpkın alacam) tabi kaçtılar. ne yapmamı önerirsiniz tavuk falan mı koysam yem olarak çünkü zarganaya kullanıyorlar burada geçen senelerde bende tutmuştum hatta ama şimdi kayıkla şamandıra ile gezerek rahat yakalıyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Kasım 2007
  2. mihtaroglu

mihtaroglu Melih

Favori Kamış:
    olta.sallama.
    En İyi Avı:
    pullu sazan 4 kg.
    merhaba öncelikle imza ayarlarını yaparsan .mederatörler uyarmadan hatırlatıyım istedim.aramıza hoşgeldin.valla benim tavsiyem eğer kıbrıs oltası ile avlanacaksan.ekmeğin tersinin üzerine veya sardalya balığının üzerine sarabilirsin.misina ile avlanacaksan ince misina 0.18 - 0.20 olabilir.küçük ama uzun çapa iğne ucuna ekmek yada hamsi balığından küçük parçalar olabilir.mantara gerek olmuyor el ile ideal.yalnız kefal koku alma gücü yüksek bir balık yemlere özellikle hamsi ye çok el değdirmezsen bıçakla takarsan iyi olur.

deneyimlerim bu kadar.benden daha iyi anlayan.deniz kenerından arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilirler.rastgelsin

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 14 Kasım 2007
  3. mihtaroglu

mihtaroglu Melih

Favori Kamış:
    olta.sallama.
    En İyi Avı:
    pullu sazan 4 kg.
    MELİH ( 1976 ) 0 RH+ ES ES + KÜTAHYA

imza ayarına yazılacaklar bu gibi bilgiler.

4. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Eğer ekmek yemiyorsa arkadaşımızın söylediği gibi sardalya deneyebilirsin.Yüzeyde yada dipten.İkisinide dene.Olmazsa şamandralı oltaya küçük üçlü iğne yada tekli iğne bağlayıp kara(çürük)yosun kullanmayı dene.Muhtemelen yosunluk bi bölgeyse yosun iş yapacaktır.
    Bu arada hoşgeldiniz.İmza ayarlarının yanı sıra birde tanışma bölümünden konu açarsanız site sakinleri sizi daha iyi tanıyacaktır;)

5. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    evet sinir bozucu bir durum ama kefal konusunda uzman arkadaşlar başka taktikler kesin verirler pardon azdaha unutuyordum
    aramıza hoşgeldiniz

6. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Ayıp oluyo ama:mad: .Benim yazıyı okuyup uzman aramaya gidiyorsunuz.:mad: Teessüf ederim.:( İlla bugün yakaladığım kefalin fotosunu istiyosunuz.:D Bİ gözü kör ama olsun.:D :D

7. monse

monse

Öncelikle Hoşbulduk Teşekkürler.
    Bunlar yaklaşık 2 metrelik derinlikte hergün aynı yerlerde ve yosunların diplerinde bir şeyler emiyor gibi gözüken çoğunlukla 20 tanesi bir arada gezen yaratıklar.
    ekmek ve hamurlara dediğim gibi tenezzül etmediler.sardalya bulursam denerim zargana olmazmı?? yosunu ne yapçam anlamadım mantık ne? tekrar teşekkürler.

8. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Zargana olmaz.SArdalyanın içini dışına çıkararak sarma yap.Muhtemelen işe yarayacak.
    Yosuna gelince.Duvarları yada esi teknelerin denizle birleştiği yerlerde çok koyu renkli siyaha yakın yosunlar vardır.Çabuk dağılabilir.Onlardan bulabilirsen oltaya ondan tak ama dibe değil orta suya şamandralı olta ile bırak;)Sardalya olmazsa o mutlaka iş yapar.Olmadı artık son çare deniz solucanını denersin

9. monse

monse

Teşekkürler fakat anlamadım gene yosun takarsam yem takmayacakmıyım birde ben yemi yosunların arasına yani yere bırakıyordum onuda ortalarda mı bırakayım?

10. MuratReis

MuratReis

Favori Kamış:
    LineaEffe Atlantica ve Daiwa Emcast 5500
    En İyi Avı:
    Lüfer (Tartmadım)
    söylenilgiği gibi kefalin koku alma duyusu hassastır ekmekle avlanacaksan 100 de 100 garatisi var derim. fırın dan yeni çıkmış sıcak ekmek dene hem bayat ekmek gibi dağılmaz hem de sıcak ekmeğin kokusu ziyadesiyle cezbeder bunu bir dene farkı göreceksin bereketli avlar

11. floryalı

floryalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    8 kilo akya,kofana,lüfer,kırlangıç,lambuka,çıplak.
    Eğer yakalaması konusunda usta olmasam da kalfa olduğumu iddia edebileceğim balık varsa o da maalesef ki kefaldir, neden bir zargana olsun, lüfer olsun uzmanlaşamadım hep üzülürüm. Bildiğimiz kıbrıs sarmanın kendi kullandığım ve oldukça verim aldığım versiyonunu yüksek müsadenizle hemen anlatıyorum. Lüfer ve çinekop yakalamak için kullanılan mantarlı çift iğneli takım malumunuzdur, bu sistemde mantarlı lüfer takımıyla standard kıbrıs oltanın bir hibridini oluşturduk. Öncelikle 1 metre civarında 0.20 misinamızı alıyoruz ve bu misinanın bir ucuna 6 ila 8 adet 8 numara beyaz iğne bağlıyoruz. İğnelerimizin markasının mustad olmasında yüksek faideler mevcuttur. İğnelerin arasında fazla boşluk bırakmayalım ki dolandığında açmak kolay olsun, iki düğüm arası 2 santimetre idealdir. Bedenin boşta kalan ucundan ortası delinmiş bir şişe mantarını geçirelim, mantarı sabitlemek için ben şahsen kibrit çöpü kullanıyorum, mantarı en tepedeki iğneden tahmini 5 santim kadar yukarıda sabitleyelim. Şimdi bedenin boş ucuna 10 santim arayla iki adet halka düğüm atalım. Bu halka düğümlerden birine denizin durumuna göre 50-100 gram arası kurşun takalım, ben 75 kullanıyorum fakat avlağımda zemin silme kum ve takılma ihtimali sıfıra yakın. Diğer halka düğümü de kamışımızın ucunda bulunan klipse geçirelim.

Yem konusuna gelince, zamanında sazan manyaklarının yaptığı gibi -manyak kelimesini kullanmamda en ufak bir kötü niyet yoktur- ben de kefal için değişik hamurlar denemiştim. En çok verim aldığım hamur vanilya-buğday unu-yoğurt suyu karışımı olmuştu, fakat daha sonra ekmeğe dönüş yaptım, şu an ekmekten memnunum. İçi alınmış ekmeği 5cmx3cm boyutunda koparıp iğneler ve mantar arasında kalan misinaya sıkıca dolayalım. Dolama işlemini şu şekilde anlatayım, ekmeği tandırdan yeni çıkmış sıcacık dumanı tüten bir lavaş, misinayı da yağı damlayan mis gibi kokan bir adana kebap olarak düşünelim, ekmek ve misina kullanarak dürüm yapacağız. Dürümümüzü sıkı bir şekilde sardıktan sonra iğneleri ekmeğin üzerine doluyoruz. Ben bu noktada iğnelerin ekmeğe saplanmasına tamamen karşıyım, iğneyi yeme saplamak yerine açıkta kalan iğnelere az önce çıkardığımız ekmek içini küçük parçalar halinde takarsak daha verimli olur. Yalnızca son iğne ekmeğe saplı dursun.

Bir diğer önemli konu da saat, hayatımda yakaladığım en büyük kefali geçen yıl temmuz ayında saat sabaha karşı 5 sularında yakladım, kendisi 4 kiloya yakındı. Yalnız bu durum benim için bir istisna, kefalde en verimli saatler 1730'dan güneşin ilk ışıklarına kadar diye düşünmekteyim, bulunduğunuz yer geceleri şenlikli olan, bol ışıklı bir yerse hava kararmadan evvel gitmeyin bile.

Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar, umarım verdiğim bilgiler işinize yarar ve kiloluk tezek levrekleriyle balıkçılık hayatınızda bir dönüm noktası yaşar, her kefal ayıklamanızda tövbe edip ertesi gün yine kendinizi sahillerde bulursunuz. Saygılar...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 31 Ağustos 2007
  12. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    :DYemimiz zaten yosun olacak:D
    O kefaller bişey emiyor demiştinya.Onlar o yeşillerin arasında kalan siyah yosunlar.
    Bir ikinciside eğer ekmekle avlanıyorsan ve çok yosun varsa bölgede ekmek dibe değmesin hatta yüzeyde dursun.Kurşun kullanma.Ve sabah erken git.

13. ahmet58

ahmet58

Favori Kamış:
    1138 POTENZA SHAKSEPEARE KAMIŞ 360CM 2500 7000 SHAKESPEARE MAKİNE
    En İyi Avı:
    1kg AYNALI SAZAN +şansa bir PALAMUT 800GR
    başka uzman arkadaşlardan fikir edinsin yahu sen uzman değil prof. sun bir kere:D

14. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Kesinlikle katılıyorum

15. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim.Teveccühlerinize layık olmaya çalışıyorum:D:D:D

16. monse

monse

Öncelikle floryali 'ye teşekkürlerimi sunuyorum ama benim aklım tamamiyle karıştı alıp zıpkını gitçem şimdi :) şaka bir yana harbi aklım karıştı birincisi ben kefale daha şimdi gidiyorum (saat 14.00)yani hem denize giriyorum hem tutmaya çalışıyorum demek gece gitmek lazım....ekmeğe geri dönüş yapacaz gibi gözüküyor fırın yakın sorun olmaz. floryali nin tarif ettiği bedeni yapmak biraz uğraştıracak ama öfff walla ben şimdi gidip bir kaç tane zargana avlıyayım sonra bakarım.
    Yanlız en kolayı şu zıpkın gibi gelmeye başladı bana kaç para acaba? yoksa heriflere bir iskender ısmarlamadığımız kalacak.....

17. monse

monse

yok ya ben ağ alacam galiba 60-70 tane altımda kocaman kocaman sürüler halinde gezindikçe fenalık geliyor ...internette zıpkın baktım 300ytl üzeri diyor acaba küçük ağlar varmı bildiğiniz şöyle 10 metre kadar yeter herhalde..

baktım şimdi 25 metrelik 30 milyon diyor ya hiç birşey değil tutulurmu acaba fikri olan varmı????yada serpme dahamı iyi olur

Son düzenleme: 1 Eylül 2007
  18. floryalı

floryalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    8 kilo akya,kofana,lüfer,kırlangıç,lambuka,çıplak.
    Ağabey 37/2 numaralı amatör balıkçılığı düzenleyen sirküleri okursan yemlik balık yakalamak haricinde bir amaçla ve belirtilen ölçüler dışında ağ kullanmak yasak, serpme ise bildiğim kadarıyla tamamiyle yasak. Biraz sabırla denizde o balığın mevcut ve bol olduğunu ayrıca o bölgede avlandığını biliyorsan oltayla yakalanamayacak balık yoktur diye düşünmekteyim. Avlandığın bölgeyi yemlemeyi denedenin mi? Düzenli olarak ekmek veya hamurla yemleme yap, belki balık orada geziyordur fakat yemlenmiyordur.

19. monse

monse

Tamam zaten vazgeçtim...ama nasıl yasak burada herifler kışın kıyıda gümüş balıklarına bile ağ atıyorlar kime şikayet edelim bunları?

20. Suatreis

Suatreis

Değerli arkadaşım,

kefal avı hakkında kardeşimiz yeterli bilgiyi sunmuş ancak ekleyeceğim husus şudur ki avlağınızdaki yemlenme alışkanlıkları farklılık gösterebilir. Sizin yemlenmiyor dediğiniz kefalleri biz silivri liman içinden sinek iğne tabir edilen 13-14 siyah çapraz ile nohut kadar sıkıştırılmış ekmek topakları ile alıyorduk. Birde aklınızda olsun kefalin derinlik debisi orta su değildir ya dipten 1 kulaç yada yüzeyden 1 kulaç ile gezinir. Derinlik ile orantılı olarak bu davranışı sürdürür.

Amatör balıkçılık konusunda kardeşimize, yasaklamaları hatırlattığı için teşekkür ederim. Sizden bir ricam ise yedi kat düşmanımız bile olsa bir insan hakkında yada namında "herif" gibi kaba tasvir edilen kelimeleri kullanmamanızdır. Haksızlığa olan tepkinizi belirtmek için küfür etmek yerine terbiyenizi muhafaza ederek bunu kullandığınızı tahmin ediyorum. Ancak gereği yok. Bu siteyi takip eden mini mini yüzlerce kardeşimiz evladımız var. Forum içerisinde iletişim adabını bizlerden öğrenecekler.

Bahsettiğniz üzere legal olmayan av yöntemlerini uygulayan ve bunlara teşvik niteliğinde davranış sergileyen şahısları kınıyorum. İhbarda bulunmak istediğiniz zaman avlağın bağlı olduğu kolluk kuvvetlerine bildirmeniz yeterli olacaktır.herhangi bir tepki ile karşılaşmamanız, ihbarınızın değerlendirilmemesi vs. konularda ise bilgi edinme hakkınızı tabi ki kullanabilir ve bir üst merciiye yazılı olarak başvurabilirsiniz.