bu konuda görüşleriniz neler (göllere yavru alabalık salmak)

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Bandırmalı tarafından paylaşıldı.

1. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    karagöz (1,500gr)Kırlangıç (2kg) Minekop(3kg) Levrek (2kg)
    arkadaşlar sizlere birşeyler danışmak istiyoruz bir iş yaparken yanlış birşeyler yapmayalım diyoruz büyükçene bir gölete alabalık bırakalım bırakalım diyoruz ve bizlere bir balık çiftliği olan bir arkadaşımız 200-300alabalık yavrusu verecek bizde bunları gölete salalım diyoruz ama birşey yaparkende ekodengeyi bozmayalım diyoruz su sıcaklığı dağdan geldiği için yeterli bu balıklar ileride diğer balıklara zararı olurmu (sazan aynalı sazan kefal )alabalık çok çabuk gelişen bir balık olduğundan ve yumurtlama devreleride ayrı olduğundan diğer balık yavrularına ve yumurtalarına zarar verirmi bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yardım ve fikirlerini bekliyorum :)

haydi tatlı sucular bu konuda fikirleriniz neler ;)

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    abi benim bildiğim kadarıyla gökkuşağı alası zararlı türler arasında:confused:

3. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    aytekin çiftlikten alacağımız için bende cinsini bilmiyorum şu an ama gökkuşağı cinsiyse bu işi yapmayız ;)

israil sazanı gibi bir durum yaratmayalım onun için fikirleriniz çok önemli aytekin :)

4. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    abi benim bildiğim kadarıyla çiftliklerde gökkuşağından başta tür yok:)

5. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    selam abilerim.bu konu çok ciddi bir konu bence akademik görüşlere ihtiyaç var.neticede ne kadar bilgi sahibi olursak olalım işin birde ilmi yönü var.nacizane görüşümdür.saygılar ve rastgele

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    evet ibrahim sana katılıyorum bize acil tarafından Yakup ERDEM hocamız lazım :)

7. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    çevre Korumadan Yada En Yakin Tarim Il Md. Den Yardim Alinabilir Bence.

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Arkadaşlar merhaba;

Bu konuda sizin yapmak istediğiniz eğilime açıkcası karşıyım. Su ürünleri mühendisi bir akademisyen yardimi ile kontrollü bir biçimde Tarım il müdürlüğü nezaretinde ve bilgisinde bu işi yapmanızı rica ederim.

Zira su havzasının durumu,suyun sıcaklığı gibi etkenlerden dolayı yaşayan diğer türlerinde üremeleri açısından yapacağınız çalışma daha sonra ekolojik olarak dengeyi bozabilir.

9. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    kardeş bu kadar detaylara girmişsiniz bravo size
    dogaya bir iyilik düşünmüşsünüz güzel şey
    aslında bu iş için su ürünleri fak. iç su balıkları bolune bir akademisyene başvurun en güzel bilgiyi o verir..danışmadan iş yapmayın sakın ha..
    zamanında birileri bir iç suya japon balıgımı neydi bırakmıştı.. daha sonra yakalanan sazanlar hep tül kuyruktu..
    ben eski istanbullu olarak çekmece gölünde alabalıgın yaşaması olasılıgını zayıf görüyorum
    alabalıgın hangi cins ise önce yaşam ortamına baktıgınızda çok farklı ortamda yaşadıgını göreceksiniz..ve alabalıgın davranış dünyasınıda bilmek lazım..
    çekmeceye en hayırlısı bence sazan salmaktır onuda tabii danışarak hatta bir dernek vasıtası ile yapılırsa iyi olur

10. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu yasal olarak mümkün değil. Yani yasak. Cezası da ağırdır.

YEDİNCİ BÖLÜM
    Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler
    Diğer genel hükümler
    MADDE 42
    (16) Su ürünleri üretiminin ülke çapında kontrolünün sağlanabilmesi için; bunlara ait damızlık, yumurta, larva, yavru ve anaçlarla sulardaki bitkilerin satışı, nakli, istihsal yerlerinde avlanması, toplanması ve her türlü tesislerde kullanılması, sulara bırakılması Bakanlığın iznine bağlıdır.

Orada sadece balık yoktur, özel börtü böcekler de ekosistemin bir parçasıdır.

Oraya bağlı dereciklerde yaşayan küçük, beğenmediğimiz balık türleri doğal hayatın ispatıdır. Onlar varsa hayat doğaldır. Bir gölette tonlarca alabalık, aynalı sazan olsa ne olur, acıbalık, kızılgöz, kızlkanat, alburnus yoksa o hayat doğal değildir.

Balıklandırmada kullanılacak alabalık diğerlerine göre en az riskli balıktır. Bu hiç risk yok anlamına gelmez. Ama bunun değerlendirmesini burada masa başında ben yapamam, başkasının da yapabileceğini sanmıyorum.
    Mesela; Ya bağlı derelerden birinde kırmızı benekli eski mekanını kazanma savaşı veriyorsa !!! Gökkuşağı ham!!! yapar, o üç beş kırmızı benekliyi yutarsa. Yazık olmaz mı?

Son düzenleme: 9 Mart 2009
  11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Bahsedilen gölet Bandırma'da olsa gerek.:rolleyes: :)

12. Okan_uA

Okan_uA .

Bu çelişki benim de dikkatimi çekti heralde mufi nickli abi yanlış okudu.
    Mustafa abi bizim civardaki göleti kastetmiştir.Ya da genel bir kavramı belirtmiştir.

Ayrıca bence en doğrusu bilgi toplayıp ne zaman gölete veya göllere balık salınacaksa (yetkili kişilerce) biz de bir şeyler eklersek 3 yerine 5 balık eklenmiş olur ve doğaya katkımız olur bu şekilde.

13. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    arkadaşlar değerli fikir ve yol gösterici tavsiyeleriniz için hepinize teşekkür ederim bugün balıkların cinsinide öğrendik gökkuşağı cinsiymiş ayrıca yakup hocamada vermiş olduğu açıklayıcı bilgileri için ayrıca teşekkür ederim bu niyetimiz inşallah böyle bir olaya niyetlenen başka arkadaşlarada örnek olur :) bizim niyetimiz aynı devlet arsasına bir kişinin okul yaptırıp bunu devlete bağışlaması gibi bişeydi bizimde bir katkımız olsun mantığıydı demekki araştırmadan sormadan yapılan bazı iyi sandığımız şeylerde ileride kötü sonuçlar yaratacak eko sistemi bozacak olaylara sebebiyet verebilirmiş
    tekrardan tüm yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim :)

mufi abicim burasıda bandırmanın büyük çekmece göleti sayılır :)

14. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Arkadaşlar, yasak olduğunu biliyorum,
    sakıncası olduğunuda söylediler, ama gene bu konuda
    yetkili ağızlardan cevap gelecektir:):):) hoşçakalın.:):))

15. geneben

geneben Aşkın

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Deniz turnası 70 cm 900 gr.
    Yetkili ağızdan cevap da gelmiş , konuyu açan Mustafa abiden son nokta da ;)
    Benim merak ettiğim kendi arazisine ufak bir gölet yapan biri bu gölete balık salmak için izin almalı mı? Bir akademisyenden elbetteki fikir almalı ama başka bir prosedürü var mı?

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Son bir ekleme yapayım, (Aşkın'ın sorusu üzerine) Mustafa Bey; Bandırma Tarım İlçe Müdürlüğüne bir uğrayın ve ilgili kişiye sorun. Muhtemelen onlar etüd yapmıştır ve muhtemelen size gökkuşağı alabalığı için olumlu görüş bildireceklerdir.

Aşkın öncelikle teşekkürler, o kadar da yetkili sayılmam, o senin güzelliğin :) Sağol.
    Ticari amaçla göl gölet tesisi izne bağlı, ama özel arazide hobi amaçlı yapılacak bir girişim için de ilgili birimle bir iletişimde bulunmakta fayda var. Örneğin, sakınca olmasa bile, "sazan ile uraşmayın, gelin size 300 adet tatlısu kefali, 20 adet de yayın balığı verelim, sizin göletiniz buna daha uygun" gibi bir katkı da sağlayabilirler.
    Balıklandırmada kullanılan balıkların büyük bölümü Tarım Bakanlığına bağlı araştırma merkezlerinden elde ediliyor. Parmak boyunda balıkların çok bir maliyeti olmadığından, bu merkezlerle bağlantı kurulduğunda yardım alma olasılığı yüksektir.

17. miryana68

miryana68 Cengiz Yalçın

Sakın haaaa????????????????????
    Gölette başka balık varsa aynen yok edicidir.
    1.Atabileceğin tek cins Gökkuşağı cinsidir ve carnivor bir balıktır.Yani etyiyicidir.Göletin ecolojik dengesini mahveder
    2.su sıcaklığı 16 nın altındaki sularda yaşar.(14-15)ideal ısıdır.
    3.su ısısı yükselince toplu ölümler başlar coc lardan dolayı ve emeklerin zai olur. Ayrıc pek çok viruz ve bakteri taşıyıcısıdır göletini berbat eder. Beyazbenek hastalığı da cabası

Tavsiye: Turna, levrek(Köstereç diye tabir edileni asla olmasın), Yayın; aynalı sazan, kefal olabilir.

sazan da parazit yuvasıdır. dibi çamur olan göletlerde çamur kokar ve kılçıklı olur vesselam

Veteriner hk. Cengiz Yalçın

NOT: Avcı arkadaşlar şu köstereç denen balık müsvettesini göletlere taşımazlarsa çok iyi olur. Göletlere yazık beyaaaaaa

18. Ronder

Ronder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    3 kg civarında
    Gökkuşağı alabalığı saldığınız gölde baskın bir tür olucak avcı olduğundan bu göldeki bi çok balığın üremesi ve çogalmasına büyük darbeler vurucaktır ayrıca yavuz ortamında bulunduklarından bir çok su hastalığına karşı dirençli dirler bu yüzden mikropları saldığınız göle taşıyacak ve hastalık yayılmasına yardımcı olacaktır alabalık yarıca bu şekilde gökkuşağı alabalığını doğal göl ırmak gibi yerlere bırakanlar hakkında cezai işlem yapıldığını duymultum yani şikayet edilirse sorun çıkabilir diye düşünüyorum siz o göle alabalık yerine o çevrede yaşıyan balık turlerini yazın yakalayıp atın üremesine uygun gölse zaten ürer ve kendi gölünüz de keyfini çıkarırsınız :)

19. Bandırmalı

Bandırmalı mustafa

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    sanırım ben bu konuda son noktayı koymuştum ;)

uyarılarınız için yinede teşekkürler :)

20. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Bu konuda bende yardım etmek isterim,
    Ama en doğrusunu, en doğru ağızdan, çok sevgili dostum,
    Sn. Prof. Atilla Albaz hocamızdan öğrenebilirsiniz,
    E.Ü,Su ürünleri Fak. yetiştiricilik bölümü, Bornava -İzmir
    Tel 0532 434 77 55 arasanız yardımcı olacaktır, hoşçakalın.:):):)