Erzurum Uzundere ilçesinde bir göl var ki çoğo kişi bunu tortum gölü olarak bilir.Yazın balık avı için alternatifler çok olsada Kışın rakım düşük olduğundan tortum gölü donmaz ve tek avlanma yeri orasıdır.Daha önce sit alanı ilan edilen Bu göl sitede de olan Yayımlandığı R.Gazete: 19.10.2007-26675 Tebliğ No: 2007/4 resmi gazete ile yasak kapsanmından çıkarıldı .Bu hafta sonu yani dün 12.01.2008 tarihinde gittik oltalarımızı suya atttık bekliyoruz zaten balık vurmuyor.O arada birde jandarma geldi.Napıyorsunuz vs vs.Burda balık tutmak yasak diye bir cümle sarfetti.Biz resmi gazetenin tarih ve sayısı ile bu yasağın kalktığını iafede etmemize rağmen bana öyle bir tebliğ gelmedi kardeşim ben sirkü mirkü anlamam varsa yanınızda resmi gazeteniz bana gösterin .adama ya bunu teyir etmek istersen git internete yada kurumundaki o tarhli resmi gazeteyi araştır göreceksin dememize rağmen adan Nuh dedi peygamber demedi .Oltalarınızı toplayın 15-20 dk sonra tekrar geleceğim.Görürsem cazai işlem uygulayacağım.falan diyerek gitti.bizde toplandık zaten balık çıkmıyor az sıkkın olan canımızın üstüne b,irde bu moral bozukluğu anlamayan anlamk istemeyen yobazca bir tavır yüzünden o günümüz rezil rüsvaa oldu.haftaya yine aynı yere g,itmeyi düşünüyoruz resmi gazeteyi uğraşılsa beli bir yerlerden temin edebiliriz fakat buda bayağı uzun sürer.Resmi kurumlar arşiv olarak kullandıkları için daimi alamayız.Resmi gazetenin internet dokümanını alsak bu sefer sizin yazmadığınız ne malum diyecek kadar kaburgası kalın biri.Bırakalım cezai işlemmi yapsında bizde gerekli mercilere başvurarak hakkımızı arayalım yoksa başka ne yapılabilir tavsiyerinizi yazarsanız sevirim
Bunun için illa resmi gazetenin aslı olması gerekmez..İnternetten alacağınız bir çıktı bile yeterlidir..Aslını uygulama yapan kurum bilmek durumundadır.Yasağın kalktığına ilişkin tebliğ yapıldıktan sonra geçerlidir..Ulaşıp ulaşmaması sizin sorununuz değilir..Cezai işlem yapılırsa yapacağınız itiraz sonucunda mutlaka cezai işlem iptal edilir.. İlgili kuruma sıkıntınızı anlatan bir dilekçe ile başvurmanız sorunun çözümü için uygun olur Tavsiyem olarak..Balığa gittiğinizde kıyı kanununu veya gittiğiniz avlağın yasak/serbest statüsünü bildiren bir belgeyi yanınıza alın..Ben böyle yapıyorum.
murat iki tür jandarma vardır biri kanunlara uyan bir kanunları kendi koyan sen ikincisine denk gelmişsin hele birde uzman çavuşsa size allah kolaylık versin çok uğraşırsın bize burada kafayı yediriyorlar sen en iyisi ya dilekce ile şikayette bulunacaksın yada balığı bırakacaksın.kendine zabıt tutturma zararlı çıkarsın.
Arkadaşlar Bizler Hukuk'un üstünlüğüne inanan bir ülkede yaşıyoruz..Eğer haksız yere bir cezai müeyyide uygulanmışsa doğru kanalları kullanarak yapacağınız itirazınız sonunda mutlaka hakkınız size iade edilecektir.. Benzer olaylar ben dahil çoğu kişinin yaşadığı bir olaydır..Haklılığınıza inandığınız her durumda hakkınızı savunmak Anayasamız ile güvence altına alınmıştır..Kimse buna engel olamaz.Kanunlar ve getirdiği yaptırımlar açıkça bellidir..Kimse bunun dışında keyfe keder bir tutum sergileyemez
erdal güzel kardeşim su kıyısında,dağda yanında üç beş askerle gelipte ben kanun manun tanımam burada kanun benim diyen adama hiç birşey anlatamazsın,anlatmaya çalıştığın zamanda eksikliğini anlamaya başlayınca daha kızgınlaşıp ağzını bozmaya başlıyor
1 temmuz günü balık serbest,30 haziran akşamı iki araç 6 kişi balığa gittik suyun kıyısına vardığımızda saat 23,40 ve saat 24,01 itibariyle balık serbest biz araçları park ettik eşyaları indirip çadırları kuracağız ve oaradada saat 24,00 gececek tam bu sırada jandarma geldi uzman çavuş bize balık tutmanın yasak olduğunu söyledi bende 20 dakika sonra 1 temmuz olacak ve balık yasağı kalkacak dedim uzmanın dediği şu sen onu geçeceksin ben sabah 8,00 kadar nöbetciyim sizi balık tutarken görürsem geceyi nezarette geçirirsiniz tabi o arada sirkülerler felan çıkıyor ama boşuna biz toplandık gölün uzağında araba içinde uzmanın nöbetinin bitmesini bekledik.şimdi derdini kime anlatacaksın gece saat24,00 kime ulaşacaksın .
Bunun daha beteri yaklaşık bir 10 sene kadar önce benim başıma gelmişti. Kastamonu da derin bir kayalığın dibinde amcamla balık avlamaya gittik, yakındaki köyden birkaç kişi bize burada balık avlamak yasak dediler ama öyle bir yasak yoktu tabi. Adamlar 5 dakika sonra geldiler bize yukardan taş atmaya başladılar, biz de jandarmayı çağırdık, adamlar geldi bize avlanmayın burda diyolar, amcamda bürokrattır, adama neye istinaden yasak? hani kim yasaklamış göster bana dedi, adam sana hesap mı vericem git diyosam gidiceksin diye dayatmaya kalkınca amcamın tepesi attı, garnizona bi telefon ortalık karıştı ondan sonra tabi, bize taş atanlar karakolluk oldu, jandarmalar hakkında da işlem yapılıyodu en son
Murat abi sanırım bir yanlışlık olmuştur.Biraz önce İlçe J.Bl.K nını aradım görüşemedik bende nöb.sb la görüştüm.Sirküller ellerine ulaşmamış bende ona Web adresini verdim,konuyu araştırıp meseleyi anlayacaklardır.Yarında Gökhan bşçvş!u arayacağım, bence sen içini ferah tut haftaya cumarteside balığa rahat rahat git.Yarın seni özelinden bilgilendireceğim.Arkadaşların mesaileri yoğun olduğundan bazı gelen evrakları takip edememişlerdir.Ben bugün ordaydım balık pek vurmadı jandarma abilerimizide çok bekledik ama gelen de olmadı..
Size kesinlikle katılıyorum abi..Fakat yukarıdada belirttiğim gibi sıkıntınızı anlatan bir dilekçe ile Başvurarak hem sorununuzu çözmüş hemde elinizde bir belge olmuş olur.. Ben benzer durumlarda sonuna kadar hakkımı savunurum..Yaptığım av yasal ise (ki aksi söz konusu olmaz) ve haklılığıma inanmışsam kimse beni avlaktan uzaklaştıramaz.Tüm haklarımı sonuna kadar kullanırım.Uzlaşma olmuyorsa mahkemeler bu iş için var..
aynen öyle murat alayda arkadaşlarım var balığa gitmeden gideceğim yerdeki karakola haber verdiriyorum ve bilgileri dahilinde gitmeye çalışıyorum
kardeşimin bundan yaklaşık 3 ay önce koruma ve kontrol genel müdürlüğüne yazmış olduğu bir dilekçeye mail (o zamanlar sirkülerde ne değişmiş bilmiyoruz)ordan cevap gelmiş ve yasakkapsamından resmi gazetenin tarih sayısını vererek kaltığını birdiri bir mail var onu gösterdik ilk etapta adam bunu yazan kim ya kendin yazdı isen sirküler ne ben anlamam resmi gazete veya kaymakamlık emri diyip durdu.(ya hem sıkıntımızı hemde sıkıntıyı çözecek cevabı biz yadı isek değilmi
Kim Demiş Tortum Yasak?kim? Site sakinlerini bu konuya duyarlı olmaya davet ediyorum.Uzundere İlçe Kaymakamlığına 5-10 kişinin mesaj atması bu sorunu kökten çözer diye ümit ediyorum. Mesela sayın kaymakam beye '' Sayın Kaymakamım;Tarım ve Köy işleri Bakanlığının Amatör Balıkcıları kapsayan sirküller (http://www.tarim.gov.tr/mevzuat/sirkuler/sirkuler.htm) kapsamında ilçeniz sınırları içerisinde bulunan Tortum Gölünde bu mevsimdeolta ile sirküllerdeki kurallara uymak şartıyla balık tutmak serbest edilmiş olmasına rağmen ,İlçe jandarma Komutanlığında görevli olan memurlar bu konuda kendilerinin bilgilendirilmediklerini dile getirerek gölde olta balıkcılığına halen müsade etmemekte ve cezai yaptırımlara devam etmektedirler.Mağduriyetimizin giderilmesiniz,ARZ EDERİZ.Şeklinde mesaj atmanız bölgede bilinçli olarak avlanan olta balıkcılarını son derece mutlu edecektir.KAYMAKAMLIK uzundere.kaymakamlik@gmail.com
bende devlet memuruyum işini yapan memura yol göstermek istemez o zaten yanlış birşey yapmamak için kendisi araştırır bu bilmeme değil kendi egosunu tatmin etme olayıdır hiç kimse yapacağı işi bilmeden yola çıkmaz
diyeceksiniz hepsi böylemi tabikii değil sepetten bir iki çürük elma çıkıyor hepsine maal oluyor,sirküler dahilinde avda yapsan jandarmayı görünce panik başlıyor
Savcılığa şikayet etmeni tavsiye ederim.. Havale numarası almayı unutma o havale numarasıyla şikayetinle ilgilenip ilgilenilmediğini de takip edebilirsin inan bana etkili sonuç alacaksın başka hiçbişeyden çekinmezler yada çağdışı olanı seçip bir üssünü bulup ona şikayet yada torpil diye tarif edilen amca dayı muhabbetini deniyecen bence eniyisi bir savcıya şikayet etmen o zaman sesleri kesilecek.
bir üst kurumuna şikayet et. ilgilenmezlerse bir üstlerine en sonunda biri bunların hepsini hizaya sokar. nerden çıktı şu uzmanlık işi okumuş yazmışına laf anlatılamazdı bide bunlar türedi
Sayın kaymakamım, 12.01.2008 tarihinde Tortum Gölü'ne balığa giden bir grup amatör balıkçıya ilçeniz Jandarma komutanlığında görevli personel tarafından kötü davranıldığını ve bölgenin yasak olduğunun söylendiğini www.balikavi.net isimli amatör balıkçılık sitesi aracılığıyla üzüntüyle öğrenmiş durumdayım. Amatör balıkçıların bu gölün "Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 1/2 Numaralı Tebliğ Yayımlandığı R.Gazete: 19.10.2007-26675 Tebliğ No: 2007/4" ile yasak kapsamından çıkartıldığını belirtmelerine rağmen görevlilerin konuyu şahsi bir meseleymiş gibi algılaması ve oradan ayrılmaları konusunda ısrar etmeleri kabul edilebilir bir davranış değildir. Unutulmamalıdır ki amatör balıkçılık ülkemizde özendirilmesi gereken sportif bir etkinliktir. Ayrıca adı geçen tebliğ incelendiğinde bölgenizde tamamen yasaklanmış bir akarsu ya da göl olmadığı görülebilir. Kısmen ve dönemsel yasaklar vardır. Konuya gereken ilgiyi göstererek, yasalara uyan amatör balıkçıların mağdur edilmemesini sağlayacağınızı umuyorum. Saygılarımla Ozan Yılmaz Eğitim Bilim Uzmanı İngilizce Öğretmeni bu maili kaymakamlığa ve valiliğe gönderdim isterseniz sizde gönderin derim