Bu konuya bakar mısınız ???

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında Crazy_Fish tarafından paylaşıldı.

1. Öncelikle merhaba.Abilerim amcalarım ben bir konuda size danışacaktım yada buna soracaktımda denilebilir.Hani her amatör balıkçı 5 kg tutabilir ya günlük.Eeee peki hani 2/2 tepiğleri var onda yayın balığı gözüme çarptıda en fazla 1 tane tutabiliriz oda 90 cm'nin üzerinde olacak e zaten 90 cm'nin üzerinde olan bir balık en az 15 kg felan olur bu işi nasıl oluyor ben bu işin hikmetini anlamadım.Beni biraz aydınlatırmısınız ...

Şimdiden teşekkürler ........ :confused: :confused: :confused: :confused:

2. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Şimdi 90 cm bir yayın öncelikle 3 yada 4 kilo gelir.Birde tebliği iyice bir gözden geçirirsen alt tarafta bir dipnot göreceksin.Orada miktar limiti konan balıklarda kiloya kilo limiti konanlarda miktara bakılmayacağını belirtir;)

3. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    şimdi carazy fischer' ın dediği şu: diyelim bir balığa miktar limiti konuldu. yani: yayın balığı için günde bir tane ve en az 90 cm. olanından tutabilirsiniz denmiş. bu demek oluyorki kanuni limitlerde tutacağın yayın balığı isterse 100 kilo olsun (mesela 2-3 mt lik bir yayın da tutulabilir.) fark etmez. burada önemli olan boyda alt limit olan 90 cm. den daha küçüğünü yakalayamazsın. tabi bir de sadece 1 adet olacak. sen 1'den fazla yakalayabilirsin ama 1 tanesini kendine alabilirsin. gerisi yaşama hakları elden alınmadan göle iade. ama ahlaki olarak limitlere uyan bir balık yakalandığında o avın sonlandırılması gerekir kanaatindeyim. şimdi kilo limiti olanlara gelelim. mesela diyelim ki herhangi bir balık cinsinden günlük yakalama limiti 5 kg. burada da boyun ve adedin önemi yok. kilo ile sınırlı. yani 5 kilo tutunca av biter. bilmem anlatabildim mi?

4. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Güzel bir açıklama ancak küçük bir ekleme yapmak istiyorum. Kilo ile yakalanan balıklarda da küçükler denize iade edilir ki büyüsünde gelsin....:D Onlarda da vicdanı bir boy limitini kendimiz koyalım...

5. Siz beni yanlış anladınız mesela en az 90 cm ya şimdi 90 cm lik bir balık tuttum diyelim yada 150 cm lik yada 200 cmliq tuttuk diyelim o balık 5 kg üzerinde gelir o zaman en fazla 5 kg diyor ben bu işi anlamadım. :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

6. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Emrecim işte bu yani... Eğer boy limiti konduysa kilo hiç önemli değil. Yani sen 90cm- 150 cm- 200 cm bir balık tut. Alt limit ne? 90 cm. Sen geçmişmisin geçmişsin. O zaman balık 5 kilo -10 kilo -20 kilo gelsin önemli değil. Ama şu var tuttuğun balık 1 adet ve 5 kilo üstü ise ikincisini tutamazsın. Çünkü limit aşımına girersin.

Şimdi anladın mı?

7. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Yayın balığı ,akya balığı vs balıklar, yani miktarla sınırlandırılmış balıklarda 5 kilo sınırı geçerli değildir.Yani akyada yanlış hatırlamıyorsam 3 tane limiti var.Ve sanırım 30 cm.30 cm akya 1.5 kilo gelir sen 1 metrelik 3 tane tutabilirsin.buda 60 kilo olur ve sirkülere uygundur.Yayında ise 1 tanedir.ikinci balığı tutamazsın.Kİloya bakılmaz boya bakılır.
    Ama eğer kuzu gibi kilo limiti konmuşsa (ki bence saçma bi uygulama) tek balık 5 kilo gelir ve ikinci balığı tutamazsın.Ama 50 balık tutarsın 5 kilo gelmez ve ava devam edersin.
    Tebliğden alıntıdır;
    (1) % 5 küçük boylara izin verilir.

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

8. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))

sen daha neye burdasın bakeem:mad:

git kışlana rahat rahat uyuyalım artıkın:D :D :D

9. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    Açacağım konuya bakta uykuların kaçsın.İzmir desem:D:D

10. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    YANDIM ALLAH desem:( :( :(

11. ozan

ozan Ozan

sınava izmirde girecendir kuzen dağıtım bellimi

12. Hıı anladım hepsini peki bir kafama dokundu haniakya varya ondan 3 tane tutabiliyoruz ya ben 3 tane tuttum 5 kg aşmadı başka tutamammı?????

13. crazy_fısher

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    O sınavdan sonra;)

3 tane tuttuysan bitti.5 kilo olmasada tutamazsın.Ama 30 santimden büyük olmalı.oda zaten 5 kiloya yaklaşır;)