Ben çözemedim dere mi veya yol mu olduğunu, eğer siz anlayabilirseniz veya yorumlarsanız memnun olurum. Verdiğim koordinatları aşağıdaki adrese girip arama butonuna basın, sizi yedigöller yoluna gönderecek azıcık kuzeye doğru gidince yeşil okun tam gösterdiği yeri soruyorum. http://maps.google.com koordinatlar: 41.00599,32.042976
Akif kardeşim%80 ihtimal yol. Ana tali yola bağlanan ara tali yollardan biri.Eğer ki su olsaydı ne kadar ormanlık alanda da olsa aşındırma ve biriktirme yapardı. Ayrıca orman örtüsü olsa da(yani debisi düzenli) mevsimsel değişikliklerin etkisini akarsu kenarlarında gözlemleriz.Yani su yağmurlu mevsimlerde yayılarak kıyısında bu kadar sık bir bitki örtüsünün gelişimine engel olurdu diye düşünüyorum.
Evet Esener abi ben de sizin gibi düşündüm fakat çok az doğuya gidince akarsuyu görünüyor, akarsuya çok benzediği için içime kurt düştü.
arkadaslar yanlısınız var. orda dere var. Yan tarafta çıkan fotoraflara tıklarsanız yol diye çizilen seridin üstünde dere fotografı görüceksiniz
şahsi görüşüm, kurumuş dere yatagı olabilir(sagdaki koyu renk) devamında ormancıların ana güvenlik şeridine gidiyor..tali ormancı yoluda olabilir.. ama beyaz gibi görünen toprak dağ yolu kıvrılarak dagları dolaşıp kuzeyde tekrar asfalta bağlanıyor,, ayrıca daha sagda geniş olanı ormancıların açtıgı yangın güvenlik şeridi.. bu tip çizgiler kurumuş dere yatagıda olabiliyor.. ormancıların yangınlarda açtıgı ve ya güvenlik için açtıkları yollar olabilir..ormancıların yollarına normal araçla giremezsiniz sakın denemeyin ... beyaza yakın renk olanlar toprak veya stabilize yoldur , zaten asfaltlar belli olur, not: bu tip ,uydu görüntüsünden yola çıkarak dag başında bir yerde bakir dere buldum diye sakın ha yola çıkmayın kaybolursunuz..aracınız da zarar görür.. bir çok yerin görüntü tarihi eskidir..ona dikkat etmeden yola çıkanlar oluyor ve gidecekleri yolun kapalı - heyelan - sel vs ile tahrib oldugunu görüp geri dönüyorlar..
Dikkatli baktığımda gördüm araç yolu değil bencede. Ormancıların açtığı yangın koruma yollarına benziyor.
Dediğim gibi google earth denen bu olayda patika gibi görünen bir yol ormancı personelin hepçe ve araç ile açtıgı güvenlik şeridi oluyor, ve araba ile imkansız oralara girmek ..size bir örnek vereyim aşagıdaki resimde mersinli koyu var izmir in batısında alaçatıya komşu koy , sahile inen patika zannettiğiniz yolda binek oto ile girerseniz mutlaka altını vurursunuz, volkanik arazi gibi bir yol eger yol denirse ama bu fotoda belli olmuyor...sanki toprak gibi . halbuki yol boyunca karpuz boyunda taşların üzerinden arac geçmek zorunda kalıyor 1.vites 10 km ile bile gitsen amartisörler takırdıyor..