bu levrekleri yakalamanın çaresi

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında hocca tarafından paylaşıldı.

1. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Yazı taşucun da geçirdim.Geçen yıl ki kadar verimli olmasa da fena değildi.Tral,levrek,çıplak(yeldema),çipura,çingene palamudu derken on gün önce Ankara'ya döndüm.Fakat bu yıl geçen yıl görmediğim büyüklükte levrekler gördüm.Rapalanın her çeşidini,slikon yemlerin çeşitlerini,sardalya ,karides,canlı aterina,tüy ,denemediğim birsey kalmadı desem yeridir.Yalınız canlı kefal yavrusu deneyemedim.Yemler ölmesin diye akvaryum motoru( pilli )aldım kullandım.Yemler ölmedi ama levrek almadı.Takip ediyor,yemin yanına geliyor fren yapıyor almıyor geri dönüp gidiyor.Hava ne kadar dalgalı olsa da bu durum degişmedi.Fakat bu levreğin de bir zaafı vardır ama ben bilmiyorum.Bilenler var mı?

2. serkan67

serkan67

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    6 kg yayın
    İnce misina ve aç balık başka bi ustalığı yok. Şu an denizlerimizde canlı yem bol miktarda mevcut ve levrek çok uyanık bi balık, onun için biraz daha sabır ve deneme ile olur.

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Tasucunda Anil yontemi isliyor onlara.:D

Sisi yayla gerdirmeli olta....

Zipkin...:D

Rastgelsin.

4. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    bende dicektim ağzımdan aldın hüseyin abi

5. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    illaki kefali affetmez gibi bir sey yoktur levrekte ac kaldimi veya dikkatini cektimi meragindan ekmekli kibris oltaya bile vurur..en önemli sey ince misinadir...o,30mm gecmemeye calisin...oltayi canli yemli attiginizda sabir ister bekliceksiniz...levrek her 5-10 dakikada bir yemi kontrole gelir...bazen etrafinda meraklica dolasir basen hareketsiz bir sekilde yemi seyreder bazende burnuyla dokunup kontrol eder...benlari yapan balikta her gec o yemi alir...sadece uygun zaman ve uygun yem ve malzeme gerek...oltadaki canli yem genelde levregi gördumu olu yatar hareket etmez levrek saldirmasin diye veya seyyar kursunlu olta ise balik kacmaya calisir ama oldugu yerde badanaj ceker levrekte bazen bundan killanir..bu yuzden saglam 30 luk koyu renkli bir misineye sadece igneyi baglayip ucuna canli yemi takip atmak avantaj saglayacaktir...yem serbest gezecegi icin av sansini arttirir..canli baligida takarken igneyi baligin kuyruguna yakin bir sekilde omurgayi ignenin cemberine alirsaniz hem yem oltadan kolay cikmaz hemde levrek baligi alirken kolaylik olur..cunku genelde avini kafadan alir diger avcilar gibi..baligi agizdan takarsaniz genelde oldugu yerde döner durur vede agizdaki igne ve misine cok dikkat ceker..ama kuyruk takildiginda yem surekli kacmaya calisir birde yuzeye cikip yemin yuzdeyde dalga olusturdugu zaman onu levrek affetmez...yanliz bu sistemde oltaya dikkat etmek gerekir cunku saga sola cok gezer yem etrafta baska olta olmamali;)

6. BB1750

BB1750

Favori Kamış:
    Çatal Bıçak
    En İyi Avı:
    Balıkçıdan Çupra.Kilo 10 ytl =)
    film seyreder gibi okudum valla :) bilgiler için teşekkürler mustafa abi.

abi baktın yakalayamıyorsun uyuz oldun iyice balığa git 2 kilo al balıkçıdan büyük bi hınçla ye intikamını al akrabalarından bence :p

7. %100 sebebi...

Sıcak havalar nedeni ile balıklar oldukça fazla yem seçeneğine sahip

biraz daha soğusun denizler hepsi oltada;)

4-5 yıldır benzer durum buradada var iri levrekler efe efe geziniyor fakat yem yemiyorlar..

ekim sonunu bekliyorum...işte o zaman hepsi fırında bulucaklar kendilerini;)

tek verimli yöntem canlı balık bırakma şu aralar

8. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Erdal Hırs Yapmışsın :D

Şaka bir tarafa Levrek konusunda faydalı oldu bu konu.
    Ustalar konuşuyor.

9. 5 yıl önce başladı bu hırs...

bu yüzden tecrübeyle sabit..acelem yok..ekim sonunu beklerim;)

sonra teker teker tırmalarım onları

10. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

ABİÇİM
    Acemilerede kışa yiyecek balık gönderirmisiniz
    takas ederiz.
    Al sazanı ver levreği örneği:D :D :D

11. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    levrek avlarken avlak seçimide çok önemli, öncelikle deniz faunasının çok yoğun olmadığı bir yer seçilir, levrekler akıllı avcılardır, düzenli olarak gurup halinde iyi av buldukları yerleri ziyaret ederler.Sizin olta bıraktığınız yerde eğer çok fazla börtü böcek, yavru balık varsa iri levreklerde şansınız yok denecek kadar azdır.Bu yüzden olta atmak için seçiceğiniz yerler ufak balıkların gezmediği, dipte yengeç böcek gibi canlıların az olduğu yerler olmalıdır.Ancak levrekler buralara gelmezler, bunun için de mazmuzlama yöntemi birkaç gün devam ettirilerek levreklerin buraya alışması sağlanmalıdır.Mazmuzun kokusuna gelen levrek doğal olarak bulduğu tek yem olan oltanızdaki canlı balığı yiyecektir.Bu yöntem sadece çok iri levrekler için geçerlidir.1kg civarındaki levrekler her şekilde yakalanabilir, ancak levrek 3+ kiloya ulaştığı zaman daha dikkatli ve daha seçici bir avcı olmaya başlar.Yeminizin üzerinde görünen bir iğne, yeminizin hemen üstünde duran canlı renkli bir şamandıra veya bir kurşun bu balığın işkillenmesine neden olur, bu nedenle ışığa göre suda seçilemeyecek bir misina, av balığımıza göre bronz veya çelik bir iğne, dikkat çekilmeden takıldığında başarı imkanı oldukça yükselir.
    Yem balığı olarak kullanılan balıklar da çok önemlidir.Örneğin gamit oltada oldukça uzun süre canlı kalabilir ancak levreği gördüğünde cansızmış gibi dibe yatıcak kadar da kurnazdır, o yüzden bence gamit iri levrekler için iyi bir yem değildir, bunun yerine trakonya veya açık renkli kaya balıkları çok daha etkili olacaklardır.Trakonya ve kaya balığı kumluk alanda kabak çiçeği gibi kendini belli eder.Levreği gördüğündeyse kuma kendini gömmeye çalışıp kumu karıştırarak levreğin daha da dikkatini çeker, +dip balığı oldukları için kendilerini saklamaya çalışırken aynı zamanda misinamızı da görünmez hale getirirler.Büyük levrekler tembel avcılardır avı çok fazla kovalamayı tercih etmezler.Bu yüzden 800gr ile 3 kilo arası levrekler kefalleri takip ederek avlanırken, 3+kg levrekler ağırlıklı olarakdip balıkları gibi kolay balıkları avlamak için kumluk alanlarda gezerler.Tecrübeyle sabittir ve bizzat su altında gözlemlemiş olduğum durumlardır.