almak istediğim kamış 100-200/250 gr atarlı surf kamış. yapmak istediğim arada bir ömerli barajına, pendik, kartal boğaza balık tutmaya gitmek. fiyat tahmini 50-60 civarı bir uygun kamış düşünüyorum. linkler aşağıdadır... http://www.hepsiburada.com/d.a.m-24...x?categoryid=1307209&productid=sporvr92497390 http://www.hepsiburada.com/pelican-...px?categoryid=1307209&productid=sporvr3134390 http://urun.gittigidiyor.com/REMIXON-3-90-m-200-300-gr-ATARLI-SURF-KAMIS_W0QQidZZ19468092 http://urun.gittigidiyor.com/REMIXO...r-KARBON-SURF-KAMIS_W0QQidZZ19547384#aciklama http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-C-2348420&ID1=&ID2= birde bu var dikkatimi çekti sadece heryerde kullanılırmı diye yazmak istedim... http://www.enkolay.com.tr/index.php?productID=717
Sevgili Barış; Ama; Biraz çelişki olmuş gibi.. Bir ara, Arife günü Sarayburnu'na gittik. Çoluk çocukta, İstanbul'da, kaynanaya yerleşmişti. Erdem Yılmaz, Ayhan filan bir hayli kalabalıktık.. İzmarit, lüfer, gelincik vs. ile uğraşıyorduk. Bende iki kamış vardı ama, asıl kamış, ALBA 1160 idi.. Gecenin bir yarısı, Ayhan işkillendi, çekti lüfer takımını.. Baktı bir şey yok, geri atayım dedi, 100gr kurşunu atarken ilk atışta kamış üç parça oldu.. Ertesi gün, bayramın ilk günü.. Kamışsız kalmış, zavallı, mahzun, küçük emrah moduna girmiş bir halde Karaköy'e indim.. Her taraf kapalı, o ara Spot'un köprünün altında yeri vardı. Hasan Basri abide, ki bildiğim en harbi ustalardan biridir, orada çalışıyordu. götürdüm kamışı, yapılır, iyi bişey mi olsun, nasıl filan.. Ama bayram arkasına kalır dyince, o zaman idare edecek bir surf kamış versen dedim.. O da bana Turnafresh verdi bir tane.. Böylece aldık ve kullandık.. Bayram boyu hasbel kader taşıdık. Ama daha sonra, sadece ağır bir şeyler atmak, attıktan sonra çok beklemek gereken avlarda tercih ettim, gittim çabucak o kırılan 1160'ın aynısından bir daha aldım. Yeni 1160, iki kere daha kırıldı, tamir edip kullandım, en son tanıyanlar vardır, Birol kırınca, gittim bir tane daha aldım bende. Şu anda onu kullanıyorum.. Neyse, Turnafresh, sağlam mı, cidden sağlam, kolay kolay krılacak bir şey değil. Ama çok ağır. Uç parçası fiberglass. Bu yüzden çok sağlam ama, çok sağır. Böyle olunca atarken daha çok zorluyor. Atış kısa gidiyor. Daha çok yükleniyorsunuz, kendi ağrılığı da fazla olunca, ertesi belinizin ağrısından ayağa zor kalkıyorsunuz. Diğer yandan sağır olduğu için, vuruşları hissetmeyi zorlaştırıyor. Bilhassa dalga/rüzgar olunca, balık mı var, kendi mi oynuyor, anlamak güç oluyor. Bu yüzden bu kamışı akşama kadar 125gr kurşunla abanıp çapari yapacak vs. arkadaşlara pek tavsiye etmem.. biraz fazla verip ama, karbon takviye uçlu, daha iyi surf kamışlar var onlardan alın derim..
Degerli kardesim, Her balığın kendine göre ayrı ayrı tutulma yöntemi var. Hangi balığa gideceksen ona göre kamışla gitmen lazım. Mesela sazan icin orta halli 5 kg sazana kadar sen 30-60 gr atışı olan kamış alarak bu işi güzelce halledersin. Ama sahilde deniz icin kullanacaksan elbette sana 4,5m -4,9m 150gr atışlı bir kamış daha güzel. Karar senin.
serdar abi Allah razı olsun her yazıma her sorunuma uzun uzun cevaplar yazıp ilgileniyorsun. ama şimdi aklımı çeldin sölim ben gariban bir muhasebe elemanıyım kendimizi yüksek yerlere atamadık. keşif edilmeyi bekleyen birisiyim... keşif edildiğim de iyi maaş almaya başladığımda ilk yapacağım şey motor ehliyeti alıp 70-80 cc lik ufak bir motor alıp sonrasındada adam gibi bir kamış makina ve takım çantası oluşturup karadeniz ege marmara kenarlarında çadırı atıp balık tutmaya gitmek... bunları yapmak için sabır etmem gerekli bakalım nasip kısmet ne zaman olur... İlgin için sağol abim Allah işinizi rast getirsin... saygılar ... iyi günler...
Mustafa merhaba.Benim ilk surf kamışım Gold Fısh Ocean surf 3,90 m. idi.Daha sonra daha da iyi mesafelere atabilmek için bir tane daha surf kamış alma ihtiyacı hissettim.Uzun araştırmalarım sonucu bolca da para vererek Lineaeffe Unicast 4,20 kamış aldım.Daha ikinci kullanışımda kırıldı.Gold Fısh kamışım hala taş gibi.Şimdi Gold Fısh Ocean Surf 4,20 almayı düşünüyorum.Araştırdım Sirkeci'de Rastgele balıkçılıkta 60 tl.pazarlıkla daha da uygun alınabilir.Yolun düşerse bir bak istersen zira marka olmuş kamışların ucuz mallarını almaktansa marka olmayan ama iyi olan kamışı almak bana daha mantıklı geliyor.Unicast kamışı 160 tl.ye almıştım.Şimdi 120 küsür olmuş.Boşuna o kadar para verdim değmezmiş.Bir de bir arkadaşımın kullandığı Seamaster kamış var.Seneler önce almış şimdi nerden alındığını hatırlamıyor ama bu kamışla müthiş mesafelere atıyor.Denk gelirse buna da bir bak istersen.
Sizinki Tamamen şansızlık demek isterim. Bende lineaeffe S-Curve 4,20 var up-to 150gr atarlı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum, Atışlarımda fena değildir 125 gr ile zorladım ama bir sıkıntı vermedi. Hele unicast daha sert aksiyona sahiplik eden bir kamış 2 atışta kırılmış olması tamamen sizin şansızlığınız. Üsküdarda Cengizbalıkçılık ithalatçısıdır ve çok iyi esnaftırlar, Telefon ederseniz kesinlikle yardımcı olurlar. Seamaster kamışlar bir zamanlar çokça kullanılan ve kullanananlarım memnun eden marka idi ama onunda üretimi yok diye biliyorum. Burada şunu belirtmek isterim ki, Surf olayını başlamasına öncülük eden Lineaffe çok kaliteli ürünleri olan bir firmadır, Cengizbalıkçılıkta çok iyi temsil etmektedir.
Serdar abi dediklerine harfiyen katılıyorum ; yanlız ben Mustafa arkadaşın verdiği linklerden kendimce en kullanışı olanını söyledim ona ve bu kamışı kullanıp oldukça memmun olan arkadaşlarımda var kaldıki madem konu açıldı spot balıkçılıkta Kadir abide bu kamışı kullanmaktadır ve oldukçada memmundur. Ama bir gerçek varki bunu sende kabul edersin oda her kamışla ,her makinayla her balığın yakalanmayacağıdır. dediğin gibi ben kendim extreme 2000 kullanıyorum. Üzerindede Tubertini Gorilla makina var ve oldukçada memnunum ama Mustafa arkadaşımız extreme 2000 in linkini verseydi o zaman onu tavsiye etmezdim neden mi çünki benim kamışım ve makinem yanlızca beklemeli avlarda güzel ve bende bu amaçla kullanıyorum kamışımı ve makinamı . kamışımla bu güne kadarda 150 gr kurşunun altında bi ağırlıkla hiç atış yapmadım ; hareketli avlarda ise çapari rapala vs kişinin kol kaslarını yorup uyuşturmakta üstüne yok. Yani boğazda kullanım için pekte uygun bir kamış değil hatta hiç değil ama beklemeli avlarda yüksek gramajlı kurşunlarla atış yapmak gerektiğinde bu kamış resmen avlaktaki diğer arkadaşlara varlığını hissettiriyor
Hamit abi çok haklısın ama ben bu kamışı kırdıktan sonra etraftan da bu kamışı kıran çok kişi olduğunu öğrendim.Araştırmama göre ilk gelenler İtalya üretimiymiş.Son senelerde gelenlerin hepsi Çin'de yapılıyor sanırım sorun da bundan kaynaklanıyor.
Hamit abi bunun yanında kamışı kırdığım hafta Balat'ta Çağrı balıkçılığa tamir için verdim.İlk iki parçası denizde kaldığı için iki yeni parça takıldı ama 4.20 kamış 3.90 oldu.Yani tekrar bir 4.20 kamış alma ihtiyacım var.Cengiz balıkçılık hakkında söylediklerine katılıyorum ben de bir kaç kez alışveriş yaptım ve aynı kanıdayım.Kamışı av marketinden almıştım fatura kutuya yapışıktı ve yanlışlıkla çöpe atmışım bu yüzden kamışı geri iade edememiştim.Bir de kamışı ikinci atışımda değil ikinci kez balık avında kullanırken kırdım.İlk kullanımda çok memnun kalmıştım o gün çok güzel balık aldım.Ama ikincide durup dururken 150 gr.kurşunla gümledi.
Benim profildeki kamışı kullanıyorum gayette memnunum 100-200 g. atarlı uzağa atışta süper. http://avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=18-CK-1473-270