Bu makina nasıl ?

Konu, 'Makineler' kısmında Volume34 tarafından paylaşıldı.

1. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    ProCatch Carbospin Pro-240 Spin Kamış
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
  2. furunotr

furunotr Haluk

Kafa genelde bilinen 50'lik değil; Daiwa'larda durum biraz farklı olabiliyor; 5000 demiş makina üzerinde ve ortalama genelde bilinen 65 kafalara falan denk gelebiliyor... O fiyata duruşu hiç fena görünmüyor; ancak alıp denemek gerek tabii ki... Yalnız sitede 625 gram ve ağır demiş; pek öyle ağır değil onu belirteyim; atçekte 650 hatta 700 grama kadar makinalara kullanılıyor (Istanbul Boğaı'ndaki at-çekten bahsediyorum...)

3. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi bu makinayı nerden alabilirim anadolu yakasında? alıp denemek gibi bi lüksüm yok mâlum öğrenciyim ve kendi gelirim olmadığından beni bayağı idare etmesi lazım:) bakım felan gerekirmi acaba? Bide nası bi misina alıyım ?

4. furunotr

furunotr Haluk

Nerelerde satıldığını bilemiyorum; bakmak gerekecek... Her makina bakım gerektirir; çok zor değil makina bakımları çevrede bilen varsa yardımcı olur; ben kısaca anlatmaya çalışayım; her balıktan sonra makinanın her tarafını nemli bir bezle silip kurularsanız iyi olur; ayrıca makarada misinanın sarılı olduğu bölümü başka yerlere su deydirmemeye çalışarak musluk altında biraz su tutabilirseniz o da iyi olur; sonra bir yerde kurumaya bırakın; ıslak halde torba v.s. hava almıyacağı yerlere koymayın... Misina sarım klavuzunu birkaç kerede bir söküp temizlemeniz ve uygun bir yağ ile yağlamanız gerekecek; makina içindeki yağı öyle hemen değiştirmeye falan gerek yok; birkaç sezon çalışması gerek o yağ ile...

Makina tek bilyalı bir makina; ancak fotoğrafından fena birşeye benzemiyor ve o bütçe ile alınabilir gibi duruyor; iş göreceğini tahmin ediyorum; ancak bu konuda kesin birşey söyleyemem; denemediğim bir ürün çünki; onun için alıp denemek gerek diyorum... Daha iyi makinalar var elbet ancak bütçeyi oldukça fazla arttırmak gerekiyor; yalnız fiyatı o civarda olan ve güvenebileceğin birşeyler önermek gerekir ise Avanger 65'in üzmeyeceğini; istediğin işleri yerine getirebileceğini ve parça sıkıntısının olmadığını; servisinin de mevcut olduğunu söyleyebilirim; Üsküdar Cengiz Balıkçı'lıktan bu makinayı edinebilirsin... Ya da en azından bakıp incelemeni önerebilirim...

5. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi avenger 65 düşündüm ama makinalar bölümünde baya yazı okudum daiwa tavsiye ediyolar hep ondan sadece daiwa baktım birde misina hakkında bilgin varsa bişeyler önerirmisin?

6. furunotr

furunotr Haluk

Tamam Daiwa iyidir; hoştur da başına bir iş geldiğinde ne parçasını; ne de servisini öyle kolayına bulamazsın; Avanger öyle değil; başına herhangibir problem gelir ise hele senin gibi pek fazla anlamayan biri için nerede ise nimettir... Bırak arızasını götürürsün ithalatçısına bakımını bile yaparlar senin için... Bunun için Avanger tavsiye ettim; eh fiyatı da sana yakın gibi...:)

7. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi onun yedek makarası felan varmı bide benim kamış lineaffe turnafresh örgü uyarmı çok sağol verdiğin bilgiler için

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    örgüye uygun degil bu makine görünüs olarak. epeyi de agirmis. bunun yerine o fiyatlara daiwa degil ama diger markalardan makineler bulunabilir. lineaeffein birkaç modeli vardi bu fiyatlara. alba makinalarda ucuz sayilir.

9. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi albastar eta60 aldım atarken kolu koptu denize düştü ondan albastar almak istemiyorum örgü harici avengere veya tavsiye etcetginiz başka makinaya uygun misina önerirmisiniz

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    boyle makinalara en iyisi malzemecilerin sardigi 0.30 veya 0.35 bobin misinadir. 5liraydi sarimi en son hatirladigim birkaç sene oluyor.

11. furunotr

furunotr Haluk

Roy Boğaz'da pek 0,35'lere çıkmıyoruz; uzağa atabilmek için tabii; mesela ben monoflament kullanır isem 0,25-0,26'yı tercih ediyorum; en fazla saracağım 0,28; tabii ucuna atacağımız kurşun ağırlığı ve çalışacağımız disipline göre uygun çapta monoflament ile şok yapıyoruz...

Avanger 65'i bilhassa tavsiye ettim bu genç arkadaşımıza; bütçesi kısıtlı ve makina ile ilgili pek fazla tecrübesi yok diye düşündüm; eğer makina ile ilgili problem yaşar ise Okuma'nın bu veya başka modeli gerçekten parça ya da bakım ile ilgili hiçbir sorun yaşamaz... Makina yere düşüp Body bile kırılsa en fazla birkaç günde hallediyorlar; çok üst düzey bir makina olmasa dahi benim bizzat at-çek ya da çinekop çaparisinde tecrübe ettiğim bir makina ve güzelce de iş görüyor; yalnız kamışı da biraz hantal arkadaşın; bu bütçeye bu kadar olabiliyor ancak; tabii bu takım ile ip kullanmasını ben de tavsiye etmeyeceğim; uzun vadede bilhassa kamışın klavuzlarında problem yaşayacaktır; makina klavuzu sorun değil problem olsa bile bahsettiğim gibi kolayca temin edilip değiştiriliiyor...

12. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Tek rulmanıyla, rampa sarmış Morris kamyon gibi olursun.:confused: :confused:

Bir şeyi almış olmak için değilde, almak için al ve bu tür tercihlerinde de, 3+1, 4+1 gibi rulmanlardan aşağı düşünme.

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    öyle makinelerle senin attigin sulara atinca çekmeye makinen ömrü yetmez be Haluk abi :)

14. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Bu şok ne işe yarıyor ne için kullanılıyor acaba?

15. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Herkeze teşekkür ederim verdiği bilgiler için sonuç olarak avenger 65 alıp aldığım yerden uygun bi misina sardırmayı düşünüyorum harçlıktan kısıp 100 tl gibi bir miktar birikince üsküdar cengiz balıkçılığa gidicem göz yorup vakit ayırdığınız için sağolun iyi geceler :)

16. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
  17. Volume34

Volume34 Koray Cangüden

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av65b
    Abi avenger 65 i almayı düşünüyorum daha cazip geldi bide yedek makara veriyolarmı avengerde?

18. furunotr

furunotr Haluk

Bizim burada denedim; tabii kendi markasının üst düzeylerine veya başka marka iyi makinalara göre biraz daha zayıf olduğunu söylemeliyim; ancak burada da kullananlar var ve makinalar dökülmüyor; en kritik yeri olan misina sarım klavuzları ise distribütörü tarafından değiştiriliyor hemen; bilhassa parça sorunu olmadığı için önerdim; tabii bütçe elverse birkaç üst sınıf makinayı tercih etmek daha iyi olurdu...

19. furunotr

furunotr Haluk

Hatırladığıma göre yedek makarası mevcut...

20. furunotr

furunotr Haluk

Uzağa atış yapabilmek adına makinalara daha ince misinalar sarıyoruz; 0,25-0,26; en fazla 0,30... Normalde bu çapta misinalar 150 gram ve üzeri kurşunları atarken dayanmayıp kopacağı için kurşunu tartabilecek çapta (duruma göre değişebiliyor bu çap) bir misina makinaya sarılı misinanın en ucuna şok düğümü dediğimiz bir düğüm ile ilave ediliyor (6-7 metre kadar; kurşunu atış pozisyonu aldığımızda yere koyduğumuz zaman bu kalın misinanın makina üzerinde 2 tur sarılı olması gerekiyor)... Buna kısaca şok veya şoklama deniliyor...