Bu makinalar için ne dersiniz?

Konu, 'Makineler' kısmında cemil sarihan tarafından paylaşıldı.

1. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

2. muratbzk

muratbzk murat

Favori Kamış:
    Vercelli Spyra Ultima G2 Surf -Awa Shima Spin
    Favori Makine:
    Daiwa Saltiga Surf 5000-Spro Passion 730
    En İyi Avı:
    plankton
    üçüde birbirinden güzel hangisini alırsan şimdiden hayrılısı olsun.Ama sanki shimano bana daha iyi geldi, senin seçtiğin daiwa da kampanyada onunda fiyatı çok güzel.Karar senin tabiki.

3. İlkerrr

İlkerrr İlker

4. cemil sarihan

Shimano benide cezbediyo açıkçası , daiwanın da fiyatı uygun , karar veremedim bir türlü:(

5. cemil sarihan

Çok güzel bir makina olmuş,o kadr bekleyemem gerçi ama çıkınca alırım sanırım...teşekkürler..

6. ysnlker

ysnlker yasin

Cemil merhaba.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-887...re-Makina.html
    İlk linkindeki makina. İyi bir marka ama tek bilyalı. İri balıklarda sorun çıkartabilir.

http://www.avdeposu.com.tr/?urun-105...FB-MAKINA.html
    İkinci linkteki mak. Kullanan arkadaşlarımın geneli memnunlar.

http://www.avmarketi.com/asp/product...er-4000-Makine
    üçüncğ linkteki mak. hakkında bi şey diyemecem. Bilmiyorum.

http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=4082
    Bu bizim sitedeki kadir abimiz var ( kadir levrek peşinde ) bi avında çok met ederek anlattığı bi makinaydı. Bende kendime aldım ama at çek ile avlanma ortamı bulamadığım için makineyi deneme fırsatım olmadı.Kadir abimin yorumlarına güveniyorum. En ucuz yaban av malzemelerinde ben ürünü burdan tedarik ettim.

7. cemil sarihan

Merhaba Yasin ,teşekkür ederim inceliyeğim makinayı :)

8. ysnlker

ysnlker yasin

Keşke daha fazla bilgiye sahip olsam da fazlasını verebilseydim. :) Sonuçta bu bir sevda ve gerekli şartlar olduktan sonra sen balık tutmaya elinden geldiği kadar gideceksin. Tavsiye olarak şöyle bi şey diyim. 6 ay ya da 1 sene sonra gidip tekrardan makine almaktansa , şartları en iyi şekilde zorlayıp bi kere almak çok daha mantıklı gibi geliyor bana. Ve burdaki bilgili abilerimiz en iyisini alman için yardımcı olacaklardır.

9. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Cemil kardeşim,

Gerek Daiwa ve gerekse Shimano, bu sektörde önde gelen kaliteleri kanıtlanmış ürünlerdir.

Verdiğin linklerden bakarsak, Daiwa 1 rulman. sürekli at çek için düşünürseniz biraz yetersiz olacak gibi görünür.
    Shimano linkin, alınabilecekler arasında tartışmaya bile gerek bırakmayacak bir ürün. Siz Shimanoyu başka markalarla değilde, kendi sınıfları arasındaki modellerle kıyaslayın derim. Mesela Nexave 2500 FC veya RC, Exage 2500 FC veya RC ( Sadece at çek yapacaksanız.)
    Ama zaman zaman atçek ve zaman zamanda beklemeli olarak kullanacağım dersen, bu modellerin 4000 lik olanlarını değerlendirmeniz gerekecektir.

10. cemil sarihan

Çok teşekkür ederim Tevfik abi ,çok yardımcı oldunuz,Shimano ya daha sıcak bakıyorum , ama bu tek rulmanlı makine olması o kadar sorun çıkartıcak bir olaymı?anlamadım bu rulman işini. .

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Cemil kardeşim, tercihinizde yanılmadığınızı anlayacaksınız. Bütçeniz biraz daha müsaitse, Nexave ( 110 Tl) ve Exage ( 160 Tl. seviyelerinde ) serilerinide inceleyerek daha sağlıklı karar vermenizi önereceğim size.

Rulman ( Bilye ) olayı özellikle at çek avlanmalarında çok daha önem kazanır. Şöyle ki ; at çekle makina koluyla bir av süresince 100- 150 kez sarım yaparsınız, beklemeli avlarda 15-20 kez. Yani bir makina, at çek avlarında 15-20 kat fazla çalışır. Bu çalışma esnasında da, makinanın iç donanımında bulunan rulmanlara büyük görev düşer; işlev açısından. Tabii ki belli bir rulman sayısından sonra, fazla rulmanlı makinalarda ( 15+1 rulmanlı) işin fasaryasıdır bence. 3 - 5 kaliteli rulman, bizim standartlarımızda ki makinalar için yeterde artar bile.

Avlanma seçeneklerinizi billemiyorum, ama bu modellerin 4000 liklerinide inceleyip kesin kararınızı verin. Fiyatlar 2500 ve 4000 lik boylarda aynı seviyelerdedir.

Umarım izahımda bir eksiklik olmamıştır.

İyi dileklerimle.