Bu makinalar sizce nasıl? Önerileriniz?

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında cmhrcnr tarafından paylaşıldı.

1. cmhrcnr

cmhrcnr Caner Erken

Merhaba,
    Arkadaşlar elimde şu iki makina var. Birini internetten bulabildim. Diğerini bulamadığım için resimlerini atıcam.

1) http://www.spotbalik.com.tr/Rapid-Formula-FD-60-81BB-Olta-Makinesi,PR-27500.html#action=productPanel&id=27500

2) [​IMG]

Elimde bu iki makina zaten oldukça eskidir alalı çok uzun zaman oldu. Bunlar nasıldır değiştireyim mi yoksa kullanılır mı bilemedim bu işte yeni olduğum için sizin fikirlerinizi almak istedim. Eğer idare ederlerse bunlara nasıl kamış almalıyım ve ne tür avlarda kullanmalıyım. Yemli yemsiz vs.

Arkadaşlar sorduğum sorular belki saçma gelebilir size ama inanın yeniyim ve acemiyim eğer sizde 8-10 kez ava gidip eliniz boş dönseydiniz sizde her soruyu sorardınız :) :)

Neyse şimdiden teşekkürler arkadaşlar değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Bu arada söylemeyi unuttum. Bursa'da kullanıcam belki ona göre yorumlar değişebilir belirteyim dedim :)

2. cmhrcnr

cmhrcnr Caner Erken

Arkadaşlar kimsenin bir fikri bir yorumu yok mu ya gerçekten yardımcı olursanız çok sevinirim. Yorumlarınızı bekliyorum.

3. cakall

cakall Burhan Sait

Kullanırken problem mi yaşıyorsun ! Bence makinada problem yoksa (tamir edilemiyorsa) yenisini almanın anlamı yok. Sırf çok eski diye makinanın değiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İşe yarar bir makina 200 tl den başlıyor. Bence iyi para.

4. cmhrcnr

cmhrcnr Caner Erken

Teşekkürler cevap için.

Peki bu makinalara uygun kamış önerisi olan yok mu?

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    3.60 cm 200 atar bi kamisla genel kullanimlik is görür. Piyasada 40-50 liraya bu tip kamislar zibil gibi. Çaparide, yemlide isini görür, hele de bursada.

6. cmhrcnr

cmhrcnr Caner Erken

Çok teşekkürler önerin için. O zaman o şekilde bir arayışa girmeliyim.

7. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Caner Kardeş merhaba.Özel'den mesaj gönderdim.Umarım faydalı olmuştur.Tekrar detaylı bilgi gönderirim.Herşey gönlünce olsun.Hoşçakal...ERCAN 1977 BURSA

8. cmhrcnr

cmhrcnr Caner Erken

Teşekkür ederim gördüm cevap da yazdım. Çok faydalı oldu olmaz mı.