http://www.youtube.com/watch?v=z7lQEQ1MmnA Okuma Razor 65 öle pahalı bir makina değil neredeyse bütün siteleri dolaştım hiç birinde yokmu bi fikri olan varmı ? Elinde eski mallardan stok yapan bi balık malzemecisi ?
Bu iki sitede var gözükür, ama telefonla teyid almakta yarar var derim. http://www.tekneyatmalzemeleri.net/?urun-15457-OKUMA-RAZOR-65-MAKiNE.html http://www.hepsiparis.com/okuma-razor-rzf-65-fd-box-p-70378.html
abi çok teşekkrler zahmet edip araştırmışsın ama malesef bu siteler de de yok mail attım olumsuz döndüler geri
bende 3 tane var bu makinadan. tek bilyalidir ustten kalamalifakat muazzam bir drag gucu var daha kalama kullanmak nasip olmadi gerci oyle metrelik avlarda yapmadim en fazla 7 uskumruyu tek çaparide kalama kullanmadan 0.40 misina ile çektim banamisin demedi. fakat bu makina 3-4 sene once satilan bir model. hala bulunur mu bilmiyorum anca sagda solda kalmis olani bulunur gibime geliyor. hatta raporlarda gorulen makinadir fiyati ucuzlamis ben 45 euro vermistim herbirine pazarlik sonucu. tanesi 58euroydu duzeltiyorum: ron thomson kamislarla birlikte takim fiyatiydi 45 euro olan.
büyük balık için 300-500 tllik makinaya da gerek yokmuş video dan da o anlaşılıyo bu 60 lıgı iş yapmaz mı http://www.avmarketi.com/asp/product/5084/OKUMA-RAZOR-60-MAKINE
Yukarıda reklam alanlarında ithalatçısının telefonları mevcut; arayıp sorabilir ve bilgi alabilirsiniz... Eğer bu makinayı o video için arıyorsanız boşuna zahmet etmeyin; çünki ne ben ne de siz ne de pekçokları videodaki vatandaşlar gibi kullanamaz o makinayı ve mümkün değil çekemez o balığı; artık bu işin kompedanı olmuş avcılar becerebilir bunu ki videodaki makina bahsettiğiniz makina ise... (İnternet ortamında fake dedikleri bir deyim var bu video da öyle birşey olabilir...) Ha yok kafayı taktım diyorsanız ve makina bulunmuyor ise bir üst modelini alın; kesinlikle ve doğal olarak zaten bu makinadan iyidir...
İthalatçı firmaları bu konuyu açmadan önce arayıp sordum zaten olmadığını söleyince bu konuyu açtım kimse anasının karnında ögrenmiyor balık nasıl çekilir makina nasıl kullanılır ha belki o kadar büyk değil ama bişiler çekeriz elbet . bu videoyu koymamın sebebi o kadar büyük balık çekmek için değil fikr sahibi olmak içindi. ayrıca videoyu dikkatli izlerseniz makinanın okuma razor olduğunu görürsünüz ( 720 p de ilk saniyelere dikkat ederseniz anlarsınz ) zaten adamların amacı makinayı tanıtmak değil büyük balığı göstermek makina kısmına yalnızca bn dikkat ettim . bu makinanın sağlam işler çıkardığını zatn bi kaç arkadaştan duymuştum ısrarımın sebebi bu. unutmadan makinanın üst modeli diye bişe yok aynı markanın başka modeli var . konuyu açmamın sebebi de belki bilen vardır dedim . olmasada olur yani kafayı takma gibi bişey yok .
Murat kardeşim, Bahsettiğin makina 1 rulmanlı. Ben size derim ki alacağınız makina 3+1, 4+1 rulmanlı olsun. Daha fazla rulmanlı olanlar, işin fantazi kısımları. Videoyu dikkatlice incelersen, tüm yük, kamış, iğne ve misinada saklı. Makinayı sadece misinanın boşluklarında sarıyor. Dolayısıyla, o büyüklükte ki bir balığın gücüne maruz kalmıyor. Zaten bu, o büyüklükte ki balıklar için olması gereken stildir. Şunuda söyleyeyim, kalaması iyi iş çıkardı, o seviyede ki bir makina olarak.
Abim fiyatina aldanmayin iyi makinadir ben kullaniyorum senelerdir. Daha açip yaglamadim bile 3ü de saat gibi. Zaten 2tanesini yemli atarim hep. Yazmistim gerçi ama bu makinanin segmentinde yenileri çikti dükkanlarda görmüyorum artik
Yardımcı olmaya çalışmak kabahat zaten; biz yardımcı olup birşeyler verelim dedik; gelen cevaptaki tavra; edaya bak... Makinalar veya kamışlar hakkında yeterince fikir sahibiyim zaten videoya ihtiyacım yok; sağlam işler çıkarır dediğiniz makina benim avlanmış olduğum yerde 3 gün bile çıkartamaz; bunu bilirim... Balık avlanan makinalarda genellikle markaya ait bir modelde üst olmaz (farklı kodlar ile daha büyük veya küçüğü olabilir...) size bir üst modeli derken aynı markanın bir üst segmentinden bahsettik zaten; anlamadıysanız ben ne yapayım... Bir arkadaş yazmış tercüme edebildiği kadarıyla; balıkçılar bu işi çok iyi bilen kişiler değil de şans işi diye herhalde eşşek şansına sahip bu arkadaşlar... Şans ile o balığı o derinlikten çekmek bana pek mümkün görünmedi... Balık intihar ettiyse bilemem... Siz aynı makinayı arayadurun; kolay gelsin...
Hadi yine dayanamadım; illa Okuma marka diyorsanız ve bütçeniz kısıtlı ise yine de çıtayı bir miktar arttırıp Avenger modelini alın; eğer bütçem geniş ve ben daha iyi bir makina istiyorum diyorsanız Raw modelini alın ve dönüp bir daha arkaya bakmayın... Makinayı yağlamamak olmaz; her sezonda kapak açıp içini; en geç haftada bir de misina sarım klavuzundaki bilyayı temizleyip yağlayın; yoksa o makinalardan değil hiçbir makinadan hayır gelmez...
yazının sonuna özellikle smiley koydum ki yanlış anlamayasanız diye ama yinede yanlış anlamışsınız . Sizin bu konudaki kesin ve net cevabınıza aynı şekilde cevap verdim hepsi bu tavır yada eda peşinde değilim eminim benden daha da tecrübelisiniz saygısızlık yapmak istemem yinede zahmet edip yazmışsınız eksik olmayın
Peki öyle ise; ama o makina ile pek sağlam işler çıkarmak mümkün değil; ancak küçük ve orta boy balıklarda rahatlıkla kullanılabilir; fakat verdiğiniz videodaki iri balıklar için kullanıcı mahareti gerektirir; yani ne siz ne de benim o balığı o makina ile çekmemiz pek mümkün değil; burada da kimseyi küçümsemiş değilim... Hatta çok daha iyi makinalar ile bile bizlerin o boyda avları çekmesi başarı olur kanaatimce... Bahsedildiği gibi makinenin kaloması beklenenin üzerinde iş çıkarmış; yoksa dağılması da pek mümkün... Bu durumda makina üretilmediğine göre güncel modellerden birine bakmakta yarar var...
Benim tahminim o makine ile 2 3 defa daha o büyüklükte balık yakalansa ömrünü tamamlamış olur gibime geliyor.. bende okumanın compresa modeli var 2adet.. beklemeli avlar için almıştım fazla pahalı olmasın iş yapar cinsten diye düşünerek ama epey hoşuma gittiler okuma firması kaliteden taviz vermiyor diye düşünüyorum.. sizde farklı bir okuma araştırın o videodaki modelden kötü olacağını hiç sanmıyorum..