Bu makinayı nerden bulurum =(

Konu, 'Makineler' kısmında murat34 tarafından paylaşıldı.

1. murat34

murat34 Murat

http://www.youtube.com/watch?v=z7lQEQ1MmnA

Okuma Razor 65 öle pahalı bir makina değil neredeyse bütün siteleri dolaştım hiç birinde yokmu bi fikri olan varmı ? Elinde eski mallardan stok yapan bi balık malzemecisi ?

2. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
  3. murat34

murat34 Murat

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    bende 3 tane var bu makinadan. tek bilyalidir ustten kalamalifakat muazzam bir drag gucu var daha kalama kullanmak nasip olmadi gerci oyle metrelik avlarda yapmadim :) en fazla 7 uskumruyu tek çaparide kalama kullanmadan 0.40 misina ile çektim banamisin demedi. fakat bu makina 3-4 sene once satilan bir model. hala bulunur mu bilmiyorum anca sagda solda kalmis olani bulunur gibime geliyor.

hatta raporlarda gorulen makinadir :) fiyati ucuzlamis ben 45 euro vermistim herbirine pazarlik sonucu. tanesi 58euroydu :)

duzeltiyorum: ron thomson kamislarla birlikte takim fiyatiydi 45 euro olan.

5. belekbeach

belekbeach süleyman

Favori Kamış:
    shımano catana dx,shımano hyperloop 30-50ıbs,remixon hurricane
    Favori Makine:
    Banax sx4000c,Spro Hardliner lcs1050,DAİWA Exceler 4000A HA,OKUMA Ceymar c-40,Daiwa Procaster 4000 A
    En İyi Avı:
    7.25 kg levrek,5.300 akya,2.7 kg yayın
  6. aslanbora

aslanbora ümit yeng

Favori Kamış:
    SPRO 2.10 spin
    Favori Makine:
    shimano exage 2500
    En İyi Avı:
    levrek palazı * 600 gr.
    Videodaki hakikaten o makine mi? Ben fark edemedim..

7. murat34

murat34 Murat

hakikatn o makine abi :)

8. furunotr

furunotr Haluk

Yukarıda reklam alanlarında ithalatçısının telefonları mevcut; arayıp sorabilir ve bilgi alabilirsiniz...

Eğer bu makinayı o video için arıyorsanız boşuna zahmet etmeyin; çünki ne ben ne de siz ne de pekçokları videodaki vatandaşlar gibi kullanamaz o makinayı ve mümkün değil çekemez o balığı; artık bu işin kompedanı olmuş avcılar becerebilir bunu ki videodaki makina bahsettiğiniz makina ise... (İnternet ortamında fake dedikleri bir deyim var bu video da öyle birşey olabilir...)

Ha yok kafayı taktım diyorsanız ve makina bulunmuyor ise bir üst modelini alın; kesinlikle ve doğal olarak zaten bu makinadan iyidir...

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Video fransizca hocam. Eleman acemi degil fakat usta da degil konusmalar öyle diyor

10. murat34

murat34 Murat

İthalatçı firmaları bu konuyu açmadan önce arayıp sordum zaten olmadığını söleyince bu konuyu açtım :)
    kimse anasının karnında ögrenmiyor balık nasıl çekilir makina nasıl kullanılır ha belki o kadar büyk değil ama bişiler çekeriz elbet . bu videoyu koymamın sebebi o kadar büyük balık çekmek için değil fikr sahibi olmak içindi. ayrıca videoyu dikkatli izlerseniz makinanın okuma razor olduğunu görürsünüz ( 720 p de ilk saniyelere dikkat ederseniz anlarsınz ) zaten adamların amacı makinayı tanıtmak değil büyük balığı göstermek makina kısmına yalnızca bn dikkat ettim .
    bu makinanın sağlam işler çıkardığını zatn bi kaç arkadaştan duymuştum ısrarımın sebebi bu. unutmadan makinanın üst modeli diye bişe yok aynı markanın başka modeli var . konuyu açmamın sebebi de belki bilen vardır dedim . olmasada olur yani kafayı takma gibi bişey yok .:)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Murat kardeşim, Bahsettiğin makina 1 rulmanlı. Ben size derim ki alacağınız makina 3+1, 4+1 rulmanlı olsun. Daha fazla rulmanlı olanlar, işin fantazi kısımları.
    Videoyu dikkatlice incelersen, tüm yük, kamış, iğne ve misinada saklı. Makinayı sadece misinanın boşluklarında sarıyor. Dolayısıyla, o büyüklükte ki bir balığın gücüne maruz kalmıyor. Zaten bu, o büyüklükte ki balıklar için olması gereken stildir. Şunuda söyleyeyim, kalaması iyi iş çıkardı, o seviyede ki bir makina olarak.

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abim fiyatina aldanmayin iyi makinadir ben kullaniyorum senelerdir. Daha açip yaglamadim bile 3ü de saat gibi. Zaten 2tanesini yemli atarim hep. Yazmistim gerçi ama bu makinanin segmentinde yenileri çikti dükkanlarda görmüyorum artik

13. furunotr

furunotr Haluk

Yardımcı olmaya çalışmak kabahat zaten; biz yardımcı olup birşeyler verelim dedik; gelen cevaptaki tavra; edaya bak...

Makinalar veya kamışlar hakkında yeterince fikir sahibiyim zaten videoya ihtiyacım yok; sağlam işler çıkarır dediğiniz makina benim avlanmış olduğum yerde 3 gün bile çıkartamaz; bunu bilirim...

Balık avlanan makinalarda genellikle markaya ait bir modelde üst olmaz (farklı kodlar ile daha büyük veya küçüğü olabilir...) size bir üst modeli derken aynı markanın bir üst segmentinden bahsettik zaten; anlamadıysanız ben ne yapayım...

Bir arkadaş yazmış tercüme edebildiği kadarıyla; balıkçılar bu işi çok iyi bilen kişiler değil de şans işi diye herhalde eşşek şansına sahip bu arkadaşlar... Şans ile o balığı o derinlikten çekmek bana pek mümkün görünmedi... Balık intihar ettiyse bilemem...

Siz aynı makinayı arayadurun; kolay gelsin...

14. furunotr

furunotr Haluk

Hadi yine dayanamadım; illa Okuma marka diyorsanız ve bütçeniz kısıtlı ise yine de çıtayı bir miktar arttırıp Avenger modelini alın; eğer bütçem geniş ve ben daha iyi bir makina istiyorum diyorsanız Raw modelini alın ve dönüp bir daha arkaya bakmayın...

Makinayı yağlamamak olmaz; her sezonda kapak açıp içini; en geç haftada bir de misina sarım klavuzundaki bilyayı temizleyip yağlayın; yoksa o makinalardan değil hiçbir makinadan hayır gelmez...

15. murat34

murat34 Murat

yazının sonuna özellikle smiley koydum ki yanlış anlamayasanız diye ama yinede yanlış anlamışsınız . Sizin bu konudaki kesin ve net cevabınıza aynı şekilde cevap verdim hepsi bu tavır yada eda peşinde değilim eminim benden daha da tecrübelisiniz saygısızlık yapmak istemem yinede zahmet edip yazmışsınız eksik olmayın :)

16. furunotr

furunotr Haluk

Peki öyle ise; ama o makina ile pek sağlam işler çıkarmak mümkün değil; ancak küçük ve orta boy balıklarda rahatlıkla kullanılabilir; fakat verdiğiniz videodaki iri balıklar için kullanıcı mahareti gerektirir; yani ne siz ne de benim o balığı o makina ile çekmemiz pek mümkün değil; burada da kimseyi küçümsemiş değilim... Hatta çok daha iyi makinalar ile bile bizlerin o boyda avları çekmesi başarı olur kanaatimce... Bahsedildiği gibi makinenin kaloması beklenenin üzerinde iş çıkarmış; yoksa dağılması da pek mümkün...

Bu durumda makina üretilmediğine göre güncel modellerden birine bakmakta yarar var...

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Benim tahminim o makine ile 2 3 defa daha o büyüklükte balık yakalansa ömrünü tamamlamış olur gibime geliyor..

bende okumanın compresa modeli var 2adet.. beklemeli avlar için almıştım fazla pahalı olmasın iş yapar cinsten diye düşünerek ama epey hoşuma gittiler okuma firması kaliteden taviz vermiyor diye düşünüyorum..

sizde farklı bir okuma araştırın o videodaki modelden kötü olacağını hiç sanmıyorum..