Arkadaşlar selam, Yıllardır çıkrık kullanmak istedim, kullandım da ama sahip olamadım malumunuz teknecilik ne yazık ki yok, yılda 1 kez için de bu kadar para yatırmak istemedim. İnter sitesinde gördüğüm bu çıkrık için spi kamışlarla at-çek vb bilgiler yazılmış, ne diyorsunuz alayım mı? http://www.avmarketi.com/asp/show_stock.asp?product=7-1830005 teşekkürler...
Bu çıkrık jerkbait denilen ağırlıklı olarak tatlısuda kullanılan 40gr civarı sahtelerle kullanılıyor. 5-15 gr lık sahteleri atarken performansı ne olur doğrusu ben de çok merak ediyorum.
Şahsen çıkrık makinelerde at-çek'in verimli olmayacağını düşünüyorum..Çünkü Bu makinellerde atış esnasında atılan ağırlık önemlidir..Yani atılan sahte makarayı döndürmeklede enerji harcar..Kıyıdan avlanmak için bence hayal kırıklığı yaratacak bir seçim olacağına eminim..Umarım yanılırım ancak aldıktan sonra denemelerdeki memnuniyetinizi öğrenmek isterim
Bir arkadaşım kullanıyor,çokda memnun Yücel beyinde dediği gibi tatlısuda kullanıyor ama denizdede atçek olarak kullanılabilir. Bende biraz kullandım ama alışamadım misinanın karışma riski ilk zamanlar biraz fazla,alıştıktan sonrada tek elle rahat kullanım sebebiyle arkadaşımın dediğine göre başka makina kullanmak istemiyormuşsun,ayrıca çeşitli wideo larda izlediğim kadarıyla yurt dışında çoğu balık avcısı atçeklerde çıkrık kullandığınıda gördüm. Sonuç olarak zevk meselesi, biraz değişik tarz olmak istiyorsan alabilirsin,bu arada aynı paraya iki ad.fena sayılmayacak makinada alınabilir. Hangisine karar verirsen ver,rastgelmesini dilerim.
Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim ilgilendiğiniz ve vakit ayrıdığınız için... bir ara vaziyeti düzeltince bu çıkrığı çantaya atacağım, üretici firmadan da aldığım bilgiye göre sarımı az ve küçük olduğundan tatlı suda kullanımın veya teknede sürütme yapılmasının uygun olacağı bildirildi, kıyıdan atçek ve İstanbul boğazı gibi sularda kullanımının tatmin etmeyeceği hayal kırıklığı yaşatableceği bildirildi. Erdoğan