Selamlar, Bir hafta sonra Karaağaç yakınlarındaki Artur sitesine gidiyorum. Kıyıdan balık avı yapacağız(şimdiden rüyamda ava başladım, aman ne balıklar tuttum ). Bilgisi olan arkadaşlar, ustalar varmıdır, bu mevsimde ne balık olur, ne yem kullanmalıyım?? şimdiden teşekkürler... Banu
Merhabalar banu.. Artur balığın oldukça bol olduğu bir bölgedir. Bu bölgede mevsim itibarıyla başta mırmır ve lidaki(çupra) avlanması mümkündür..Yem olarak Boru kurdu verimi artırır.. Eğer imkanın var ise sabah erken sahte balıkla atçek yaparsan levrek alma şansında oldukça yüksek.Yarın orada deniz biraz çırpıntılı olacak .Sığ ve hafif kırma taşlık bölgeler levrek için uygundur. Artur sitesinin sol tarafında ava uygun güzel yerler mevcut.
Selam Banu hanım. Kıyıdan yapabileceklerini Erdal bey anlatmış. Bu mevsimde benim size tavsiyem; Arturda kayığı olan birini bulup hemen Arturun karşısına düşen(çok yakın) Deli Memet sığlığında avlanmanız. Sağlam takımlarla giderseniz sinavrit,istakaroz, mercan,fangri, ada beyi, gibi büyük balıklar tutabilirsiniz. Site için malzeme (resim) çekmeye değecek balıklar yakalama ihtimali artar.
Selamlar Mehmet Bey Ne yazıkki bu sefer tekne ile çıkamıyoruz, ama yinede bölge açıklaması için teşekkür ederim, aklımda bulunsun.
Banu Banu hanim...Ben sizin yerlerinizi avcumun ici gibi bilirim.Bu mevsim bizim oralarda levrek,cipra,mercan ve yilan baligi alirsin...eger biraz sansli isen akyada cikabilir...Kiyidan avda sardalye en iyi yem olacaktir.mekan olarak,,arturda iskelenin sag tarafi,gemiyatagi,gonul sitesinin onu iyi yerlerdir. misinanizi pek ince tutmayin,,levrekler bir hayli buyuk olabilir,,simdiden bol sanslar
Merhaba Murat Bey Ben sizin yazdığınız mesajları ve nasıl bir levrek ustası oldugunuzu, vede Artur'u iyi bildiğinizi biliyorum Çok sevindim ilginize... Nasıl heyecanlıyım anlatamam, iki gün sonra ordayız, Gemi yatagından avlanmaya karar verdik, ama Martıyıda deneyelim diyoruz...Levrek için suni bir yem denemeyi planlıyordum, yengeç çupra için, birde tavuk eti deneme niyetindeyim. Ama sardalyada alırız Umuyorum güzel avlarımız olur, kayınpederim ve ben iki balık delisi sabahın köründe düşeriz yollara... Çok teşekkür ederim cevabınız için Selamınız varmı Artura????
Banu Hanım, Umarim aviniz bereketli olur. Levrek icin canli zargana ya da kefal avlayabilirseniz daha cok sansiniz olur. İyi avlar
Ahhhh ahhh... Ahhh Banu kardeş !! benim lise çağlarımda yazlarım Artur' da geçerdi. O yıllara götürdün beni... Güvercinde kayalık discoda eğlenir, iskelede güneşlenir, bol bol içerdik...sağol emi...
Martı koyu Banu hanım Martı koyunun sol tarafınıda ziyaret etmenizde fayda var derim o taraf biraz kayalıktır sarpa sürüsü ve bir çok avcı balık için ziyaret yeridir aklınızda olsun . Saygılar Rast gelsin.
Ersin Bey Disko hala güzel Ama artık gece tepinmeye diil çocuğumuzla güneş batırmaya gidiyoruz, içme konusu enteresan ne temiz havası var, orda rakının ucu kaçıyor hafif Çok güzel Artur çooook.... Zafer Bey Sol tarafa gitmedim hiç, ama aklımda var orası, bir dahaki sefere denemeli... Cevaplar için teşekkürler...