Cumartesi akşamı düğün dolayısıyla geceden gitmeyi planladığım balık avımı gerçekleştiremediğim için gece için içimi yedi.Pazar sabahıda erkenden uyanıp ev ahalisinide kaldırarak bu günü bir sahilde geçireceğimizi deklare ettim. Neyse sabah evde yapılan güzel bir kahvaltının ardından; ben eşim ve iki kızım ile birlikte evde hazırlıklarımızı yaparak yola koyulduk.Tabi herkes kendi hazırlığını yaptı ben olta takımlarımı ve evden götürecek olduğum yemlerimi, kızlarımda mayolarını ve oyuncaklarını aldı. Neyse lafı fazla uzatmayayım hem güzel bir pazar günü geçsin hemde biraz olta atarak keyif yapmak istedik.(özet bir gece önce gidemeyince içim içimi yemişti)uzun bir yolculuğun ardından hem güzel bir plajı olan, hemde içinde çam ağaçları olan ve benim gitmekten en keyif aldığım mekana geldik.Önce arabadan eşylarımızı indirdik ve kendimize güzel bir yer bulduk. sonra mı? sonrası malum ha bu arada sanki içime doğmuş gibi yada aç gözlülük ya yanımdaki yemler yetmezse diye Gemliğin içinden geçerken istavrit aldım ... önce kızlarımla birlikte biraz denize girdik sonra saat 15:00 gibi oltalarımı suyla buluşturdum.üç olta hazırlamıştım ikisi dip için birtaneside şamandıralı takım olmak üzere...ve farklı yemler taktım her bir oltama.gerçi ben şamadıralı takımı hazırlarken ilk attığım oltanın kalama sesi ve taktığım zilin sesi ile deliye döndüm ve hemen oltayı elime aldım. Aman allahım bu ne kuvvet inanılmaz birşekilde balık asılıyor ben kalamayı gevşetip yol veriyorum. bir yandan de eşime sesleniyorum makinayı aç "bir güzel" geliyor diye. neyse bu mücadele çok uzun sürmedi yaklaşım 10 dakika içinde balığı kıyıya aldım.Tam sınırda bir bir KALKAN boyu 42cm ağırlığı 1.7 kg... Ben seviniyorum çocuklarım ayrı eşim ayrı seviniyor. tabi bu arada plajda benden başka olta atan kimse yoktu balığı gören oltasını getirip benim yakınlarımdan balık tutmaya çalıştı. not: tutulan balık aynen suya iade edildi. biz bohçacı değiliz...
Mayıs-Haziran aylarının kalkanların yumurta bırakma zamanı olduğunu, pek çok yerde avının bu dönemde yasak olduğunu biliyorsunuz değil mi?
direncim, her nekadar arkadaşımız balığı suya iade etmiş olsada malesef bu güzel balığımız için olta balıkçılarına bir yasak bulunmamaktadır ve milyonlarca kalkan yumurtası tutulan kalkanlarla heba olmaktadır keşke dediğin gibi bri yasak gelse de bende müptelası olduğum bu meleğin korunduğuna şahit olabilsem
Hasan kardeşim kalkanı hedef alan bir av yapmamış, zaten suya da iade etmiş.Bu sorumlu davranışından dolayı seni tebrik ederim.
Sevgili Ali, Hasan kardeşimize sorabilirsin, şu ifade 2. mesajdan sonra eklendi. "not: tutulan balık aynen suya iade edildi. biz bohçacı değiliz..." Okutmaktan ve göstermekten kasıt buysa?
konu 00:09 da açılmış ilk kırıcı olmayan tepki 00:19 da gelmiş, konu sahibi açtığı konuda 00:27 de değişiklik yapmış Forum nasıl okunur? öğretsenize banada
Arkadaşlar çok uzun zamandır balık avı ile ilgilenirim benim için bu bir hobi.Kalkan için olta avcılığında limit dahilinde yakalandığı sürece yasak yoktur. benimle birlikte bunu bilinçli avlanan herkez bilir. bu arada yakaladığım erkek kalkandı. yakalandıktan sonra fotoğrafları çekildikten sonra itina ile geldiği yere geri bırakılmıştır. Buarada anlayamadığım bir şey var forumlarda. oda ne derseniz abilerimiz ustalarımız yazılan av raporlarında özellikle açık arar nitelikteler.ve hemen gerilmektedirler.buna bence hiç gerek yok bu platformu aynı zamanda eğitim amaçlıda kullanıyoruz. lütfen gereksiz tartışmalar hiçkimseye birşey kazandırmaz. biz burada deneyimlerimizi paylaşalım. derdim balık avına giderken tuttuklarımı yemek değil balık tutmanın keyfine varmaktır. ben özellikle balık avımı sonlandırana kadar yakaladığım balıkların tamamını canlı tutmaya özen gösteririm.bu istavrit avı dahi olsa...
Özür Mesajı Üstadım Merhaba, Yazılanlarda değişiklik yapıldığını bilmeden yaptığım yorum için özür dilerim. Kastım oydu çünkü. Selamlar,
Özür Mesajı Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi. Bilmediğim bir durumdan ötürü yanlış anlamışım. Özür dilerim. Selamlar,
gergin olmamak gerek iki küçük çay 1 simit 1 sigara sanırım iyi gelir ilk çayı simitle diğerini sigara ile içmek gerek levrek avından sonra
Olay başka sevgili Ali. Murat ile Mustafa yakınen tanışan iki güzel insan. Onların birbirlerine takılmalarına atfen ben de konuya maydanoz oldum. İfadelerimin özellikle Murat tarafından farklı anlaşılmayacağını zira bu sözü defaten birbirimiz için kullandığımız vaki olduğundan sorun olmadığı gibi bilakis aramızdaki ünsiyeti takviye edici de görürüz.Hülasa; durum budur ve şahsınla ilgili değildir. Özür dileme erdemliliğini göstermeniz karşısında ise; bu özrü teyiden ikinci bir mesaj yazmayı gereksiz hatta seni yaralayacağı hissiyatıyla yazmamıştım. Zira, anlaşıldığımızı ve mesele edilecek konunun olmadığını anlamış olmamız yeterliydi zaten.