Merhaba saygıdeğer BalıkAvı.Net üyeleri. Uzun süredir olta sallamıyordum. Bugün babamla konuşurken aklıma geldi, "Pazar günü balığa gitsek mi?" dedim babama. Ankara'da kasna (tatlısu kefali) için sizce nereye gitmeliyim? Şimdiden teşekkürler, hepinize rastgele...
Yurdun her bölgesinde akarsuların tamamında bulunabilen bir türdür kasna. Takım ve yem halledilmiş galiba?
Yem olarak ciğer almayı düşünüyorduk, ben de 2 ve 4 no. Mepps döner kaşıklarla at-çek yapacaktım. Bu arada cevabınız için teşekkürler. Rastgele...
Çok güzel, özellikle kış aylarında sahte yeme pek rağbet etmez kefaller, tavuk ciğeri yerinde tercih olmuş. Kaşık kullanmanızda da bir beis yok elbette, düşerse irilerinden düşer belli mi olur. Rastgelir inşallah en güzelleri. Babana da selamlar Borancik. Not: Fotoğraf makineni yanına almayı unutma, sıkı giyin ve ateş için yakacak tedariği de önemli. .
Teşekkür ederim. Fakat henüz kesinleşmedi. Babam Kurtboğazı'na levrek için gidelim diyor; ama ben aklını çelmeye çalışıyorum. İnşallah kasna avına gideriz; çünkü ilk defa gideceğim ve çok merak ediyorum. Rastgele.
Haydaa!? İşte bu olmadı. Neyse, kolayı var; babana söyle "eğer kefale gitmezsek Nuri amcam selamını geri alacakmış." Blöf sanma sakın, işe yarar eminim. Bir tatlı yeğenimi de (Turnacı orcun rumuzlu Orcun) bu yolla turnaya göndertmiştim zamanında.
Tam bence de olmadı diyecekken babam vazgeçti. Kurtboğazı'na elimiz boş dönmeye gidiyoruz açıkçası...
Hay Allah. Baban bu mevsimde olmayan levreklerin hayaliyle kararlı gibi, galiba yapacak birşey yok. Pekala Kurboğazı'nda kefal yok mu? Sen yine de hazırlıklı gidiver abicim.
Yok Nuri Bey, yok... Keşke olsa... Ama tek ümidim, Kurtboğazı'na bağlı olan bir akarsu var. Adı Mera Çayı. Giderken 2 No. Meppsleri de alacağım, belki giderken babamı o akarsuya yönlendirebilirim. Rastgele...