Arkadaşlar SHAKESPEARE 1198 OMNI 270 cm kamışımla birlikte kullandığım makineme elimde bulunan 0.20 berkley trilene sensithin ultra sarmak istiyorum ve bu takımla 60-70 gr kurşun atacağım kıyıdan sizce bu misina ince mi kalır?
Ondan sonra avlanacağım Serdar Bey atarken misina patlamazsa Şaka bir yana bu takımı yazın kıyıdan mırmır avında kullanacağım, avlandığım bölgede önümde 50-60 metre kadar kumluk alan var amacım o bölgenin sonuna kadar atabilmek o yüzden ince misina kullanmaya çalışıyorum, malum kurşun hafif kamış kısa bari misinadan kurtarayım dedim...
Nat.Geo.da ton balığı tutan bir tayfa var, onlarda avlanıyor, 450 kg tuttukları. Şu an Galata köprüsünde kıraça tutmak için sabahlayanlarda avlanıyo 10 tansi 30 gr tuttukları. Yani, avlanmak var, birde avlanmak var. Bahsettiğin duruma bakınca, senin ilacın bu değil, ucuz ve hallice, 0.12 vs gibi ince bir ip misina ve ucuna takacak 0.25 - 0.35 gibi bir %100 FC misina gibi görünüyor.
0,25 monaflamet ile 50-60 metrelere rahatlıkla ulaşılabilir; yalnız iri bir mırmır gelirse 0,25 ne yapar bilemem!!!
Tesekkur ederim, ben elimdeki 0.30 surf misinayi sarayim o zaman gittigi kadar artik, takimi da 0.30 beden 0.25 kostek 100% fc yapayim bu takimi patlatacak mirmir gelirse de yapcak bisey yok, zaten oyle bir balik bana denk gelmez bu sansla
Tahminim dip avı yapacaksın. Misina, taşa, kuma vs. sürtecek, değecek bol bol. Bu monofilamentlerden o eziyete gelmez. Misina kötü olduğu için değil, bu koşullar için üretilmediğinden sizi üzecek. Siz bunu alın, teknenin arkasından barakuda kovalayın pek bir sorun olmaz. Ama bu mono misinalar, heleki çekeri yüksek olanlar, sıyrılmaya, sürtünmeye hiç gelemez. Ufacık zedelenirlerse, pıt diye kopuverirler oradan. Kaldı ki bahsettiğiniz şekilde, mırmır için dipte çalışacak bir takımın kaçınılmaz akıbeti bu olacaktır. Teknik olarak, ip misina pahalı gibi görünsede, orta vadede daha ucuza bile gelebilir, bu hususu nazara almak gerekir.
İpde keskin bir kenara veya midye kenarı gibi bir yere dokunduğunda hiç şansı yok; monoflament bu konuda daha dirayetli...
Abi seni keklemişler, ip diye çuval ipi filan satmışlar anlaşılan. Hakiki ip, makinenin yüzüğünü bile kesiyor, midyenin şansı var mı? Sarayburnu'nda kayalara takılan ipi, kutarmaya uğraşırken, taşı kestiğini bile hatırlarım hatta. Alıncak şey belli, SK65 veya SK71 %100 Dyneema... Midye vs. hepsi vız gelir tırıs gider.
Makinanın yüzüğü keskin değil bir kere... İkincisi niye benim makinamın yüzüğü kesilmedi; yüzükle ilgili bir sorun mu yaşanıyor acaba??? (Bu genellikle 2 tip sorundan kaynaklanır; birincisi makina yüzüğü ip kullanmaya uygun kalitede değildir; ikincisi makinanın yüzüğüne bakım yapılmıyordur ve düzgün çalışmıyordur; bu durumda ip yeterince ya da hiç dönmeyen yüzüğü yemeye başlar ve zaman içinde keser; ancak keser kezmez de yüksük çapaklı yani keskin bir yüzeye sahip olacağından o da ipi keser...) İpleri test edelim esterseniz; normal bir makasla kesemezsiniz; ancak ipi gergin tutup şöyle pek de keskin olmayan bir bıçak bile sürtseniz kesilecektir... Biraz ip tecrübem var serdar; Savagear ile başlayıp; PowerPro ile oldukça uzun bir süre devam ettim; biraz daha stoğu var elimde demek biraz daha devam edeceğiz; Penn, Çin malı bir ip de kullandım; ve şimdi YGK kullanacağım... Bunların hepsi değil ama önemli bir kısmı kaliteli ip... Sıradan ipleri saymaz isek dynemadan başka fiber ve PE olan ipler de var ve bunlar da hakiki...
Eh, bizde başka bir şey dedik mi? Bu meret makinenin yüzüğünü bile kesiyor, midye vs. mi zarar verecek?