Merhaba arkadaşlar. Öncelikle söyleyeyim bu işin amatörü sayılırım. Değerli tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum Elimde 2 tane olta takımım var. 1. takım. 2.10 m remizon karbon çelik sarım kamış+daiwa crosfire 2500x. bu takımı turna ve levrek,lüfer,zargana avlarında at-çek olarak kullanmayı düşünüyorum.(siftahı hafta sonu yaptım 3 turna aldım) 2. takım 3.0 metrelik karbon+çelik sargı kamış ve okuma bfx60 makine var Bu takımı da denizde mırmır+çinekop+lüfer+ sazan avlarında kullanmayı düşünüyorum. sorum şu olacak. Elimde iki misina var 1. SUFIX XL strong 0.25 2.Nippon ghost 0.24 Misinalarımı bu takımlarda kullanabilirmiyim. hangisini makara sarımı yada beden olarak kullanmalıyım? bunlar olmazsa ekonomik tavsiyeleriniz nelerdir?
Nippon ghost at-çek takımına, Sufix de yemli ava. Ancak sazan avı için ince olur. En azından 0.45 veya 0.50 lik misina öneririm. Bol avlar senin olsun aramıza hoşgeldin.
Teşekkür ederim. Hoş bulduk. Herkese iyi avlar diliyorum. Bu arada 2. takımımla 5 mırmır aldım Nippon şu an at çek takımında son avda 2 kaşık kaybettim. Problem düğümde diye düşünüyorum. Palamor düğümünü denemedim. Çelik beden kullanmayı önerirmisiniz? 24 lük sufixin sazanlara karşı biraz zayıf olduğunun farmındayım nispeten kğçük iğne kullanacağım. Büyük sazanlar için kasnaklı takım kullanıyorum.