Merhaba arkadaşlar, Bu sıralarda 3,80'lik ahşap tabanlı botumuza motor almayı planlıyoruz. TOHATSU 2 ZAMANLI 9,9 HP DENİZ MOTORU - M9,9DS Hepsiburada.com'daki fiyatı 3.538 TL Fiyat performans hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum.
merhaba Hasan Kardeşim, 3500 verene kadar bütçenizi biraz daha zorlayıp 4 zmanlı almaya çalışın.kısa zamanda benzin parasından tasarrufla aradaki farkı amorti edesiniz zaten.sonrasında da 2zmanlı için fazladan harcayağınız benzin parası cebinize kalmaya başlar.ben suzuki 9.9 4zamanlıyı 4000e aldım 45 gün evvel..biraz daha araştırın,online satış siteleri yerine pazarlık edip indirim alabileceğiniz bayilere sorun bence. iyi akşamlar
Eğer ikinci el alıcaksanız tanımadığınız bir motoru almanızı tavsiye etmem alıcaksanızda iyi birine göstermenizi tavsiye ederim sıfır alabiliyorsanız alın hiç olmazsa huyunu bilirsiniz nede olsa denize çıkacaksınız karada değilsiniz motor çok önemli güvenmek lazım rastgele
Şişme bota 4 zamanlı gereksiz bence ...Bir kere aynı motor 2 zamanlıya göre çok ağır ,bir de 9.9 motor da 4 zamanlı ile 2 zamanlı arasında yakıt açısından çok fark olmaz ...
9,9 Hp dört zamanlı bir motor, iki zamanlıya göre yaklaşık 10 Kg daha ağırdır. ( dört zamanlı yaklaşık 45 Kg. / İki zamanlı yaklaşık 35 Kg ). 35 Kg. kaldırıp taşımak ile 45 Kg. kaldırıp taşımak arasındaki fark kişiye göre değişebilir. Bunun yanında 9,9 Hp iki zamanlı bir motor, dört zamanlıya göre min. % 30 fazla yakıt tüketecektir. Bu oran kullanım tarzına bağlı olarak % 40 lara kadar yükselebilir. Ayrıca iki zamanlı motorların, yakıta yağ karıştırma zorunluluğu, yüksek gürültü, koku yapma ( yanık yağ ) gibi dezavantajlarınıda dikkate almanızı öneririm.
Herşeyden önce, 9.9 motor 3.80 bot için biraz fazla değil mi? Hoş, daha küçüğü de birde çok küçülür, 7 beygir filan pek bulunmaz sanıyorum. Ne oluyor? Böyle büyük motor olunca, motorüstü yapmak zorlaşıyor. Bilhassa uzun olta, canlı yem vs. gezdirirken dert oluyor. suya kova salınıyor vs. tam bir eziyet, üstelik gereksiz masraf. İkincisi, iki zamanlı motorun asıl problemi, gürültücü olması olacaktır. Bu da sığda avlanırken, levrek ararken vs. sorun olur.
Hasan bey merhaba Arkadaşım aynı motoru 4 zamanlısını 3 binliraya aldı sıkı pazarlıkla bilginiz olsun bana kalırsa 4 zamanınladan şaşmayın ben bindim kullandım çok zevkli hatta onun botu 3,60 lık bir arkadaşımdada 3,5 beygirlik 2 zamanlı var oda bin liraya aldı aynı yerden 2 zamanlıyı pek tavsiye etmem ilgilenirseniz size pm atarım karaköydeki firmanın ismini telini... Bende böle bir takım yapıcam kısmetse... Çok doğru katılıyorum...