Bu nasil bir balik ya???

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Mr.Fish tarafından paylaşıldı.

1. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Dun oltama boyle ilginc bir balik takildi... Bu baligin adi nedir acaba?
    Saygilar
    Mr.Fish

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Gobiidae türlerinden biri olabalir kayabalıgına benziyor..malta dan yazıyorsun , dogu akdeniz ve batı akdeniz arasında tür farklılıkları olabilir.. gobidae ise.. ailesi nin çok sayıda bireyleri vardır..

http://www.fishbase.org/summary/FamilySummary.php?id=405

1875 tür:):)

3. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu İskorpit balığı. İngilizcesi Scorpionfish'dir. Zehirlidir. Oltadan alırken dikkat edin.

4. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Zaten zehirli olabilecegini dusundugumden, baliga ellerimle hic temas etmeden, misinayi koparip denize iteledim :)

5. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    En iyisini yapmışsınız. Bilmediğimiz balığa dokunmak çok sakıncalı sonuçlar doğuruyor başıma geldiği için söylüyorum:). Trakonya ile bir tecrübem olmuştu da.

6. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    İskorpit Balığı.. Alt kısımda biri göğüste biri kuyruğa doğru iki dikeni vardır.. kuyruğa yakın olan diken en zehirli yeridir..

Üst ve yan kısımda Sırt dikenleri ve yüzgeçlerin ucundaki dikenler de zehirlidir..

Kafası komple dikenlidir ancak kafa dikenlerinde zehir bulunmaz..

Çarpma anında tedavisi: Tutabileceğiniz kadar sıcak suda çarpılan yeri en az 10 15 dk bekletiniz..

7. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Ustadlar, verdiginiz bilgiler icin tesekkurler.

Peki bu balik yenilirmi?

8. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Evet iskorpit te olabilir alttaki resimde solungaç kapagı dikenleri var gibi....net göremedim..

Scorpaenidae
    ailesinden de olabilir.. bu ailenin ismini googde yazıp görsel arama yaparsan türlerin resimlerine ulaşırsın.. ayrıca

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=16419

dan da faydalanabilirsin.. teklikeli olan türleri çok iyi görsel anlamda ezberlemek lazım..:) :) :)

9. ahtapot2

ahtapot2 Deniz

Favori Kamış:
    Okuma Cedros Telesurf 4,50 , Okuma Vsystem Spin 270 cm. 20-60 gr.
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV65 - Okuma PL865 - Daiwa Emcast Plus 5500 - Cabelas Tournament ZX4000A
    Çok lezzetli eti vardır..

Dikenlerin başladığı kısımın yanlarına bıçakla önce çizik atılır daha sonra iğneler çıkartılır.. iğnenin görünen kısmı kadar iç kısıma doğru da uzantısı vardır.. toplam 4 iğne çıkmalı (sırt, göğüs kısmı,kuyruğa doğru olan ve de yüzgeçlerdeki).. temizlerken kafadan tutulabilir.. ordaki iğnelerin bir zararı olmaz..

İğneler temizlendikten sonra balıktan tulum çıkartılır ve kafa kesilir..

kafalardan ve küçük boy balıklardan çorba yapılmasını tavsiye ederim.. Daha iri olanların ise kızartması mükemmel oluyor.. aynı zamanda buğulama ya da fırında da yapılabilir ancak kızartmayı tavsiye ederim..

10. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    Eldiven takip temizlesek yine batarmi dikenler? :) Bahcivan eldivenleri oluyor ya, kalinlarindan :)

11. kedi

kedi kazim

Favori Kamış:
    Okuma
    Favori Makine:
    Okuma
    Balığı tanıdıktan sonra eldivene falan gerek yok
    Şahsen ben iskorpiti çok severim. Oltadan çıkarmasını baş barmağımı azına sokup sıkıca kavrayınca balık çok hareketli olsada iğnelerini batıramıyor. Şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım.
    Ayrıca şunu belirtmeden geçemicem. Bağzı kendini bilmezler iskorpiti yakalayınca üzerine ayağıyla basıp iğneyi çıkarıyor. Hiç hoş olmıyan bir görüntü ortaya çıkıyor.
    Balığın üzerine basmıyalım balığa tekme atmıyalım.

12. GorkemDavazlı

GorkemDavazlı görkem davazlı

Balığı iskorpit'e benzettim ben de, ilk defa bu kadar büyük bir iskorpit görüyorum. İskorpit'in çorbası güzel oluyor diye duymuştum. Hiç tatmadığım bir balık. Ayıklama konusunda çok dikkatli olun. Zehirli iğneler tecrübesini sokar ile yaşadım bu sene 2ay 3 ay kadar önce. Bir daha ellemem diyordum, ama balık hastalığı işte yine yakalıyoruz yine ayıklıyoruz yine yiyoruz :).

13. 29519

29519

Misinaya dolanmış martının kanadına basan tipler var bu ülkede allahtan bağırarak anlattım da anladı yoksa sakin konuşsam gene anlamaz ayağını çekmezdi o lavuk. Kuş iyi kurtardık uçtu gitti.

14. zezu

zezu Okay

Favori Kamış:
    BG 60 DAIWA Makine , D.A.M Green Cross 360 Kamis
    Cantanizda her zaman bu tip bir pense tasimanizi tavsiye ederim. Zehirli baliklari cikarirken buyuk kolaylik sagliyor , ustelik ustune basmaniza filan da gerek kalmiyor. :)

Son düzenleme: 22 Temmuz 2011
  15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    orta okulçağlarındayken bir marina içinde kefal avlamaya çelışıyordum balık pisliğyle ve oltasaıyla hiç vuruş almamıştım dedim herhalde yem gitti çekmeye başladım oltayı amamisina ağırve dönerek geliyor bi çırpınma vuruş yine yok dedim herhalde dipten bi pislik takıldı poşet felan su yüzeyine geldiki bi balık büyükçe sevindim tabi çocukluk obüyük bibalık tutmuşsun :D tabi balığı tanımıyorum heycanla çektim balığı yukarı tuttum bigüzel iğneyi çıkardım sevinçle orada balıkçı tanıdığımız olan ahmet abiye doğru balık elimde koşuyorum bi yandanda bağrıyorum ahmet abi bak nasıl balık tuttum diye :D beni gören ahmet abinin yüz ifadesi bideğişti bırak onu elinden çabuk diye korkuyla balığı bıraktım yere dediki o iskorpit balığı zehirli ineleri var böylece öğrenmiş olduk ama çokşükür balık 2-3 dk o süre içinde beni sokmamıştı tanımadığımız balıkları kesinlikle ellememek gerekir elimizden geldiğince bilinçli hareket etmeye çalışıyoruz artık her ava gittiğimde mutlaka yanımda bir pense bulundururum ki çocukluktaki gibi benzeri bi macere bu sefer kötü sonuçla bitmesin

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yüzgeç yapısını pek iskorpite benzetemedim. o familyadan bi balık olsa gerek

17. grida35

grida35 cem ünlü

Favori Kamış:
    d.a.m. steelpower
    Favori Makine:
    Penn 114 H2SP Speial Senator
    En İyi Avı:
    bluefin tuna 280kg
    iskorpit güzel çorbası olur