bu nasıl bir iştir

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında mustafa_0640 tarafından paylaşıldı.

1. mustafa_0640

mustafa_0640 mustafa

cuma gecesi memleketim olan kırşehire balığa gittim.
    sabaha karşı yan tarafımızda duranlara bi rastgele demek için yanlarına gittim çadırı falan kurmuşlar.
    adam bana baktı selam veripğ yanına yaklaştım
    -rastgele var mı bişeyler dedim
    adam direk birazdan toplıcam dedi.
    -hayırdır dedim.
    ağ attım dedi
    barajı kiraladım dedi olta atmak yasak attınız mı dedi
    -evet dedim
    bnde sen kimsin dedim var mı evrağın falan dedim gösteremedi
    sen git başbakan gelsin ben bu oltaları dedim ters ters baktı.
    sen nerelisin dedim
    aksaray dedi bana sorupta kırşehir cevabını alınca iyi bu seferlik at falan demeye başladı ankaradan buraya kadar gelmişsin falan dedi
    ama istersen bir daha gelme falan dedi
    bnde bn haftaya jandarmayla beraber geliyom istersen sende gel dedim
    bu arada ağı toplayıp gölün karşı kıyısındaki restoranta yaklaşık 100 kilogram balıkla beraber gittiler

şimdi bnm merak ettiğim varmı öyle baraj kiralayıp olta falan attırmamak
    eğerki yoksa öyle bir şey haftaya sırf onları jandarmaya şikayet etmek için 200 km yol yapacam ...

2. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Off Mustafa tam benlikmiş:confused: amcamın yanında 2-3 tanede çerez varmıydı

3. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Allah versin . geçim dünyası , sorsan ekmek parası der..

4. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    baraja gittim oltaları attım elinde makbuzla iki kişi cıktı geldi selam alekum alekum selam. makbuz kescez dedi biri ne makbuzu bu dedim burada balık tuttun icin dedi kacpara kescesiniz dedim 5 milyon simdinin beş lirası. adamlarda memur gılığı yok cobana benzer iki kişi siz nerelisiniz dedim karşı köydeniz dediler barajın dibinde köyvar oralıymıs ikiside ağla balık tutan arkadaşlardan.anladım hemen. oltacılardan başını alamamışlar en son boyle bi care düşünmüşler yerse sen dedim ende makbuzu al karşı köyde haşarı var saffet in selamı varde makbuzu ona ver o verir size beşlira dedim sen nerelisin dediler hemen..buralıyım dedim yavasca yol aldılar yattan yabandan gelen balıkcılardan 5 tl gıdıklıyorlar anlayacagınız.git matbacının birine adisyon fişi gibi fiş bastır makbuz diye kakala millete kim arar kim sorar vermessen oltaları toplayın diyor yabancılarda veriyor mecbur.gene aynı barajda balıktayım öğlenin kızıl sıcagında şapkayı yüzüme örttüm yattım birisi dürtüyor şapkayı kaldırdım baktım uzman cavuş ikide asker kalkbakam dediler kalktım bu oltalar kimin dedi kendi oltalarımı gösterdim bunlar benim dedim komutanım bu sıcakta senin derdin ne dedim sorma dedi sikayet var bütün kıyıları yayan dolanarak geldim ben cokmu hevesliyim bu sıcakta dolasmaya dedi kimligi verdedi verdim aksam kara kola geldedi iyi dedim aksam oldu oltaları topladım eve vardım hepsini koydum eve bozuk kırık biseyler arıyorum makina kamıs yok bulamadım komutanla arası iyi olan bir arkadasım vardı onu aldım yanıma dogru karakola vardım oltalar nerde dedi evde dedim hepsini evemi koydun dedi evet dedim git birini getir dedi ben başıma gelecegi biliyorum oyuzden aradım eski kırık kamıs bozuk makina bulamadım gittim evden en kelepirini getirdim ya dedi 150 tl ceza yada dedi bu oltayı bırakacaksın dedi bende olta kalsın komutanım dedim yalnız karakolun onu baya bi kuyruk nekadar balıkcı varsa hepsini toplamıs normal av sezonu acıktı ekipman fazla her halukarda ceza kacınılmaz verdim oltayı komutan dedi gönlün yoksa al oltanı geri cezada yazmayacagım dedi yok komutanım helal hoş olsun dedim ben bununla balıga gidecem oyuzden istedim dedi tamam dedim git işini görür olayı öyle yırttık. şikayet edince jandarma ilgileniyor fakat şikayetinde ısrarlı olacaksın.

Son düzenleme: 10 Temmuz 2011
  5. mustafa_0640

mustafa_0640 mustafa

bakalım bir dahakine yapacak mı eğer yaparsa yanında jandarmayıda ararım bizim köyün muhtarınıda muhtarın jandarmayla arası çok iyidir.
    bundan sonra bana diyeceği tek laf için sonuna kadar giderim...

6. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu olay tam olarak nerde yaşandı ???

7. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Sayın Mustafa bey

Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör balık avcılığı 2/2 tebliğe göre aşağıdaki gibi düzenlenmiştir.

21 Ağustos 2008 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 26974

Tebliğ No: 2008/49

Değişiklik : 05.11.2008 Sayı: 27045
    Değişiklik : 10.07.2010 Sayı: 27637
    TEBLİĞ

2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/49)

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Yöntem ve Sınırlamalar
    İçsularda amatör avcılık
    MADDE 15
    (13) a) Kiraya verilen istihsal sahalarında amatör avcılık yapılabilecek alanlar Bakanlık il müdürlüklerince belirlenir. Kiraya verilen istihsal sahası baraj gölü ise amatör balıkçılığa ayrılacak alan için DSİ Genel Müdürlüğü mahalli kuruluşundan da görüş alınır.

b) Kiraya verilen istihsal sahalarına, kiracı tarafından; kiralama yapanı, kira süresini ve amatör avcılık için belirlenen alanları gösterir bilgilendirme levhaları konulur.

c) Projeli olarak kiraya verilmiş göletlerde amatör avcılık yapılması yasaktır.

d) Kiraya verilen istihsal sahalarında avcılığın serbest olduğu dönemlerde, resmi tatil günlerinde kişi başına en fazla 3 iğneli bir olta takımı ile amatör avcılık yapılması serbesttir.

Bilgilerinizi rica ederim

Saygı ve Sevgilerimle

8. Abanticus

Abanticus Erol ÖRKCÜ

Merhaba Sayın Saffet bey

Lütfen 2/2 Tebliğe uyunuz ve Komutanla arası iyi olan arkadaş arama davranışında bulunmayınız zira diğer amatör balık avcılarına kötü örnek oluyorsunuz.

Saygı ve Sevgilerimle

9. harunavci

harunavci harun

Favori Kamış:
    Alba star
    Favori Makine:
    Silstar
    KUSURA BAKMAYIN AMA BANA BU KİRA İŞİ ÇOK SAÇMA GELİYOR ŞAHSİ OLARAK..:mad:

Son düzenleme: 11 Temmuz 2011
  10. sazan_kolik

sazan_kolik saffet

Favori Kamış:
    Mitchel atlantis 390.lineaeffe oyster 390 albastar leo 350
    Favori Makine:
    Mitchel armada 7000.Lineaeffe rapid carp 65 albastar kk 70
    En İyi Avı:
    10 kg aynalı sazan 17 kg yayın 3.5 kg alabalık
    Muvaffak dayı ikitane olaydan bahsettim yukarıda sen hangisine takıldın ikiside aynı barajda başıma geldi?