Bu Nasil Teknoloji.

Konu, 'Genel Konular' kısmında tugi64 tarafından paylaşıldı.

1. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Nasıl bir toplumuz anlayamadım gitti ufacık olaylar bile zaman zaman bizleri sıkıntıya sokabiliyor bugün yaşadığm bir olayı sizlere aynen aktarmak istiyorum ve dikkatinizi çekmek istiyorum bence çok önemli.

Günlerdir televizyon reklamlarında sıkça görüyoruz 118 80, acaba bu numaranın ne olduğunu ve işlevini hiç biliyormuyuz,bugün ben çok iyi öğrendim.Sabah saat 09.30 civarı sahilde tekneme zımpara yapıyorum cep telefonum çaldı ben telefonu açana kadar çağrı bitti malum ellerim toz içinde 1-2 dakika sonra tekrar çaldı ve hemen açtım alo diyorum karşımdaki şahıs beni dinliyor fakat cevap vermiyor bu kez telefonu kapattım bir müddet sonra acaba kim bu manyak diyerek gelen numarayı ben aradım gizli numara olmadığından herhalde beni tanıyan biri diye düşündüm genelde bazı arkadaşlarım çağrı atar da.Neyse karşıma bir bayan çıktı ve ismimle hitap ederek 5 dakika sonra sizi arayacağım,şu an müsait değilim diyerek telefonu kapattı hakikaten 5-6 dakika sonra aynı numaradan yine çağrı geldi ve ismimle hitap ederek başladı konuşmaya iyi de ben kendisini tanımıyorum siz kimi aradınız diye sordum ve bana adımı soyadımı söyledi kendi kendime acaba benim adımda biri daha mı var diye düşünür iken numaramı nereden aldığını sordum gelen cevap 118 80 ayrıca bana ait ev telefonumu da vermişler hayret ettim yahu GSM şirketine birinin numarasını sorsanız vermezler meğersem bu yeni devreye giren hat nerdeyse sorulan kişinin tüm özelini verecek,karşımdaki bayan bir arkadaşının vasıtasıyla tanışmıştım numarasını kaybettim 118 80 den hem cep hem de ev numarasını öğrendim demez mi ben de kendisine aradığı şahsın ben olmadığını kibar bir dille söyleyince özür diledi ve telefonu kapatarak görüşmemizi sonlandırdık.

Şimdi gelelim konu ya herhangi birimiz evde yok iken de aranabiliriz düşünün eşiniz telefonu açıyor ve karşısında bir bayan sizi soruyor,eşiniz yanlık numara diyor arayan ise bu kez sizin cep numaranızı söylüyor akşama hadi ayıkla pirincin taşını veya başka olaylar.Akşam üzeri eve geldim ve konuyu eşime anlattım tam tersi de olabilir di hemen evdeki telefon ile 118 80 ni aradım önce teyp kaydı sonra başladım sormaya,karşımdaki şahıs aynen olayı doğruladı evet kendileri böyle bir hizmeti veriyormuş,peki kime sordunuz da benim numaralarımı veriyorsunuz dediğimde beni Telekom için 444 1444 (yanılıyor olabilirim) vadafon için 444 0542 nolu telefonlara müracaat etmemi söyledi,teşekkür ettim ve telefonu kapattım.Hemen Telekom müşteri hizmetlerini arayarak durumu ilettim ben telefonumu evime bağlattığımda telekomun bünyesi olan 118 de gözükmesine müsaade etmiştim tamam da şimdi bu numara kapandı özelleşen ve başka bir şirket bünyesin de olan 118 80 bilinmeyen numaralara tüm hatları neye istinaden veriyorsunuz hadi bu telekomun du eyvallah diyelim o sinirle bu kez vadafonu aradım tam 14 dakika telefonun açılmasını bekledim tabi bana da giren girdi bu kez karşıma çıkan temsilciye durumu aktardım tık yok yahu nasıl oluyor hukuksal savaş başlatıcam deyince bana özel bir numaraya mesaj çekmemi söyledi zaten 14 dakika bana yazmış şimdi de mesaj mı yazsın eeee desenize telekomünikasyon şirketleri vatandaşı ortaklaşa yontuyor,bu kez istikamet vadafon shop,oradaki bayan ise mümkün değil olamaz diyor şimdi kime inanacaksın bende istikameti polis karakoluna çevirip durumu ilettim önce iyice araştırmamı ve daha sonra müracaat etmemi söylediler en doğrusu da bu sanırım.

Evet dostlar olay bu 118 80 tarifesi katmerli adamlar tüm numaralarımızı toplamış bilmem haberiniz varmı bugün ben bunu yaşadım yarın başka olaylar da olur kimse saf değil bazıları uyanıklık yapmaya kalksa da ben müracaatımı yapıcam umarım sizlerde yaparsınız kalın sağlıcakla.

2. cenkh

cenkh Cenk

Favori Kamış:
    energy 300, discovery 600cm
    Favori Makine:
    kumyang TG-6000 , 2 tane 1 bilyeli makinam
    En İyi Avı:
    mırmır, 550g
    Turgay abi gerçekten çok iyi bir uyarıda ve açıklamada bulunmuşun. Bizde evde bunu düşünüyorduk hangi sisteme göre çalışıyorlar diye...

3. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    geçmiş olsun.. tam aziz nesinlik bir olay daha ...

4. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    abone olurken sözleşmede rehbere kayıtlı olup olmama seçeneği vardır. ben ne evi ne de cepi rehbere kayıt ettirmedim (ya da ben öyle zannediyorum) 11880 ve 11818 bilinmeyen numaralar servisi özelleşti ve tüm operatörlerle anlaştılar.

5. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.

Nasıl daha çok milleti kekeleriz sistemi valla dostum:D kal sağlıcakla.

6. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.
    Ne diyorsun Koral ya ucuz yırttım sayılır hele bir de evi arasaydı ayıkla pirincin taşını maşallah nerdeyse kapı numarasına kadar tüm bilgileri vermişler.Kal sağlıcakla.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 6 Mayıs 2010
  7. tugi64

tugi64 Turgay SEZGİN

Favori Kamış:
    En ucuz kamış.
    Favori Makine:
    En ucuz makina.
    En İyi Avı:
    Levrek 5.350Kg.

Açıklayıcı bilgilerin için teşekkürler dostum yalnız benim anlayamadığım olay bizler abone olduğumuz şirketin rehberini kabul etmiş olabiliriz peki bu şirket hizmetini başka bir firmaya satıyor abonesini bilgilendirmesi gerekmezmi kabul eden olur etmeyen olur o zaman 118 80 de tüm numaraları bankalara,büyük firmalara reklam amaçlı pazarlasın işin yoksa bütün gün cebe gelen reklam mesajları ile uğraş bence yanlış uygulama.Kal sağlıcakla.

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Telekomünikasyon sektöründe çalışan birisi olarak şunu ifade edeyim. 11880 BN Telekom' a ait özel bir Telekom Şirketidir.

Telekomünikasyon Sektörünün devlet tarafından özelleştirilmesinden sonra tam rekabete açılmıştır malumlarınız.Bu nedenle Türk Telekomdan hiç bir izin almadan Üst Kurul marifetiyle müşteri bilgilerine ulaşabiliyorlar.Telekom sözleşmenizde 118 ve Rehbere geçmesin işaretlemişseniz özel firmalar bunu dikkate almaları gerekirken böyle bir zorunluluk kendilerinde hissetmiyorlar.Artı olarak da 11818 yerine 11880' i aradığınızda iki katına kadar bir ücret fazla ödüyorsunuz.

Son zamanlarda özel firmaların sunduğu gerek ADSL gerek PSTN (ev Telefonu) lerde bazı ücret tarifeleri Türk Telekom tarifelerinden de uygun görünsede kontör periyodu açısından daha dezavantajlıdır.

Şuda bir gerçektir ki Telekomünikasyon üst kurulu Türk Telekom firmasına tarifelerini belirli sınırın altına ( ki diğer firmalardan daha uygun fiyat belirleyebileceği halde) indirtmiyor.Haksız rekabet sayılmayacak tarifeler bile onaylanmıyor.Müşterilerde gerekli tüm alt yapıya fazlası ile sahip Türk Telekomun neden çok ama çok daha ucuza hizmet vermediğine bir türlü anlam veremiyor.

Zaten tüm alt yapıyı Türk Telekomdan aldıkları halde Türk Telekom tarifelerinden daha ucuza vermeleri imkansız.Fakat Üst Kurul Türk Telekomun özel bir firma olmasına rağmen fiyatlarını aşağıya çekmesine izin vermiyor.Ancak 7 den 7 ye ücretsiz konuşmak,Pazar günü tüm gün ücretsiz konuşmak gibi kampanyalarına kısmen engel olamıyor.

Son düzenleme: 6 Mayıs 2010
  9. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Bende gereken testi yapı dumur olduktan sonra GSM şirketini arayıp rehbere kapattırdım...

Tarifeler konusuna gelince mevzuat zengiini ülkemde, kafalar mevzuatların çok gerisinde olunca şu cümle olayı rezil bir şekilde özetliyor sanırım.

"Burası Türkiye burdan çıkış yok..."

10. TANGO40

TANGO40 haydar

Favori Kamış:
    Albastar Falcon (3270)
    Favori Makine:
    Remixon Falcon 35
    En İyi Avı:
    6 kg (107cm)
    Turgay abi öncelikle geçmiş olsun
    bizlerin bilgisine sunduğun bu konu senide belirtiğin gibi binçok yucanın yıkımına sebeb olabir
    arkadaşlarında dediği gibi tefarruatlara girildiğinde kendilerini haklı çıkaracak dayanakları vardır. bu sebeble müsaden olursa bu başından geçen olayı sadece burada değil diğer iletişim kaynakları ile tüm doslarımıza duyuralım