İnternette dolaşırken bir turna resmine rastladım. Bende hemen sizlerle paylaşma ihtiyacı duydum. Umarım daha önce paylaşılmamıştır. Resmin orjinal boyutu Sanırım albino turna, ama gözleri pek kırmızı gibi durmuyor. Albinolukta gözler belirgin biçimde kırmızı ve tonlarında oluyor bildiğim kadarı ile. Saygılar...
Bence Albino.Fotograf cekimi esnasinda goz rengi tam olarak cikmamis olabilir.Gozler yesil gibi gorunuyor ve fotograf cimenlik yesil bir alanda cekilmis. Tabii bu soylediklerimin hic bir bilimsel alt yapisi yok.Sadece kisisel tahmin.
Bu bence de albino. Bu arada hazir baslik acilmisken asil ilginc turnalar ise asagida Sanirim bu da albino..
ne tür bi turna olduklarını bilmiyorum ama çok güzel hepside yakalam çok zevkli olmustur kesin arkadaşlar yeni bir konuyu nasıl açabilirim yardımcı olursanız sevinirim
slm Turna sezonuna 5 gün var.Ama evvelki senelerden edindigim tecrübelere dayanarak söyleyebilirim,Nisanın 10 undan itibaren havaların iyice ısınması ile birlikte turna daha iyi av vermektedir.Çokta güzel bir avlagımız var.(yerini söylemiyim) Siteden istanbulda oturan arkadaşlarda bizlere eşlik edebilirler.Herkese rast gele
Bu iki turna çok hoşuma gitti, özellikle 2. resimdeki.. Balığın formu süper. Böyle bir balık yakalamak ve resim çektirmek isterdim doğrusu. Ayrıca diğer balıklarda doğuştan sorun var. Amaan turna turnadır, fazla kurcalamamak lazım . Saygılar...
2000-2001 sezonunda bunlara benzer bir turna oltama vurmuştu.Balığın alt çenesinin % 60 yoktu... Fotodaki turna geçen senenin ilk balığı idi leopar gibi görünüyordu cep teli ile çekildiğinden iyi çıkmadı...
İşte dünya rekoru turna. Bunlarda diğer turnalar; Tam doğrumu bilmiyorum ama foroğrafı bulduğum sitede dünya rekoru yazıyordu. 25 kg'mış. Alıntı: www.fishingfury.com Bu da turna varyeterinin olduğu resim: Orjinal Boyutu Saygılar...
Adamlar turnanın heykelini yapmış, biz daha ağ atıp kökünü kurutmaya devam edelim. Yeni alninolar: Bunlarda büyük alabalıklar: Buldukça fotoğraf eklerim...
bence vahşi balıklar hali ile zamanında saldırı yüzünden olan yaralar bu şekli almış olabnilir belkide ?))
Aşağıdaki balığa yabancı arkadaşlarımız "muskie" diyor. Bizde karşılığı var mı bilmiyorum. Turnaya tıpa tıp benzese de ayrı bir tür. Turnayla çiftleşip melez hayvanlar ortaya çıkartabiliyorlar. Bazılarınında böyle ağzı yüzü kayık olabiliyor