Değerli ustalar bugün pazara gittim bir baktım 30-40 tane en küçüğü 3-4kg en büyüğü 15-20 kglik sazanlar üzerindede ''BEYŞEHİR SAZANI YAZIYOR'' yasak başlayalı nerdeyse 2 hafta oluyor bu balıklar nasıl tutuluyor.Şaşırdım doğrusu bunun bir açıklaması varmı acaba...
2 sene önce ağ ile sazanları avlayıp arabanın kasasına yüklemişler ve cami önünde satıyorlardı. Dedem almış 4-5 tane ama 3'ü canlıydı. Hatta 1 tanesini akvaryumda besledim 1 hafta. Yasağı takan mı var? Hatta bilmiyorlar bile. Bu insanlar iyi bir sopayı hakediyor ama.. Saygılar...
daha once karşilaştım çiflik balıklarına satılsın diye şu gölden bu gölden diyorlar. adam başına iş açabilceğini bilmiyor tabiki.
boyle dusunmemin nedeni ciftlik baliklarina ragbet olmadigi icin,vahsi yakalanan baliklar herkes tarafindan tercih edildigi iicin beysehir golunde yakalandi diye satabilirler..
Satamayan adam, yakalamaya çalışmaz. Biz satınalmaz isek bu iş çözülmüş olur. Yani kanunlları kuralları hepimiz takip etmeliyiz diye düşünüyorum.
Arkadaşlar bugün yine gittim pazara yeni gelmiş 2şer kiloluk 5-6 kasa sazan satıyorlardı.çiftlik saznı olduğunu pek sanmıyorum.
Balık avı yasağı ile ilgili olarak; ticari amaçla kiraya verilmiş göletlerde de av yasağı zamanına uyulması gerekiyor mu? Zira Yozgat bölgesinde sazangillerin av yasağı 1 Nisanda bağlayacak ama duyduklarımız özellikle 01 Nisan-01 Temmuz arası yasak dönemde genellikle Ankaradan gelen bazı kişilerin büyük ağlarla bu tür kiralanmış göletlerde tonlarca sazan avladığı şeklinde. Eğer bu tür avlanma yasak ise..Devletten ucuz yollu bu göletleri kiralayan çoğunlukla da balık nesli veya doğa umursamayan insafsız kiracıların bunu yapmalarını engellemek için birşeyler yapılmalı...