bu ne dünya kardeşim ya da bebelere balon

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ozan tarafından paylaşıldı.

1. ozan

ozan Ozan

2 Ekim perşembe günü için namık abiyle randevulaşmıştık. saat 5:30 limanda buluşup 1 kasa sübye alıp kuzu avına çıkacak ve bi sürü tutacaktık:D ona sözüm buydu yada:D :cool:

neyse limana girdik tekne indirme bölgesine yaklaştım bir araba park etmiş durumda.selektör yaptım bir bayan ve bay otuyolar ama bizi ipledikleri yok.neyse tekne inmeden balığa gitmek mümkün olmadığına göre bekledik ve onlar ordan çekildi. tekne indirme bölgesinde duran ve sıkışıklık yapan tekneye rağmen indirme alanında manevra yapmaya çalışırken arabanın niye çekilmek istemediğini anladım. arkadaki teknede tarihin en eski mesleği icra edilmekteymiş ve ondan dolayı araç bana yer vermek istememiş. verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileyip teknemizi indirdik.

ramazan abi bu esnada limanda idi ve laraya gitmek için limandan inen benim deli olduğumu düşünüyordu sanırım:D :D .

o sırada namık abide limana geldi. sübye almak için ihale alanına gittik ve şok sübye yok az miktarda kötü kalamar var (üzerime çok gelen olursa namık abi ve burak gibi:D :D kuzu tutama sebebim budur:cool: :D :D ). neyse bi kasayı başka bir tekneciyle bölüşüp ava çıktık. son resimde görünen baraküdaları yakalayıp lara burnuna doğru yola çıktık. ve başladık aşağı yukarı sırtı çekmeye.

dipteki kalamarlarımızın hızla parçalanması aşağıda domuz balıklarının varlığına işaretti. yem değiştirerek yola devam ettik. az sonra yemlerimiz ve ve dahi iğnelerimiz gelmemeye başlayınca bununda artık aşağıda balon varlığı kesinleşmişti. ABD 'den gelen kuzu iğnelerimin bir bölümünü onlara hediye ettikten sonra umudumuz neredeyse kalmamıştı. ve namık abi üşenmeden bir çelik balon takımı yaptı be kuzu avı balon avına dönüştü.

tüm yolculuk sırasında dikkatimizi çeken bir diğer konu ise neredeyse falezlerdeki tüm mağaralarda insanların sevgilileriyle oturuyor olmasıydı. sanırım mağara dönemine geri dönüyoruz. :D ve tabiki onları izleyen bir gurup da mevcuttu

ve resimler

güneşin doğuşu

bölgede bulunan 2 balon türü

gün sonu. balık tutamadık ama tüm zamanların en yakışıklı çıktığım fotoğrafını çektirdim teşekürler namık abi

bahse konu mağaralardan biri ve malum izleyici

gün sonunda namık abiye verdiğim kuzu sözünü tutamamış ama onun 12 saat kesintisiz sırtı talebini yerine getirmiş olmanın mutluluğu ile eve döndüm. son 3-4 saatte bizi yalnız bırakmayan ve ıslatan dalgalara ve rüzgara ayrıca teşekür ediyorum

yenildikmi hayır olsa olsa biraz fazla balonla muhatab olduk.

(yaşlı balıkçıdan değiştirerek alıntı)

Son düzenleme: 3 Ekim 2008
  2. bluehunter

bluehunter Ramazan

dişleri keskin olmalıki misinayı çok kolay kesiyormuş balon balığının ağzı açık dişleri yakından gözüken resmi varmı acaba ??

3. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Soyle paylasimlar yazin lutfen... Farkli olsun.Okumaktan anam agliyor...:p Farkli , komedi trajedi dram, surrealizim, ne varsa ondan olsun...;)

Ozan super ...Keyiften, her satirinda gulmekten oldum...Estanteneler muthis...

Bir sey soracagim,. Niye balonlari aldin...Gommek icin mi?

4. ozan

ozan Ozan

abi şimdi bizim burda tavuk meşhur yem. balon etide tavuk etine çok benziyor renk ve kıvam bakımından. balık kokusuda olunca daha iyi bir yem olacağını düşündük. yem yaptım onları ileriki avlarda kullanmak için.

5. ozan

ozan Ozan

namık abinin konuları içerisinde var bitane balon konusu orda aradığınız herşey var

6. serkanbey78

serkanbey78 serkan

Favori Kamış:
    3 adet olta (üzerindeki terimleri çözemedim)
    En İyi Avı:
    13 cm istavrit
    selam. güzel bir av yapmışsınız.

alttaki resimde işaretlemiş olduğunuz kişi namık beymi acaba, kendisi ile tanışma şerefine henüz nail olamadımda, bir sorayım dedim:D :D

7. ozan

ozan Ozan

namık abi kamera gerisinde. o arkadaş izleyici.

8. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    tebrikler ve teşekkürler anlatımın mükemmel
    96-2002 yılları arasında fiberle avlanırken kendim gibi azıcık eksik arkadaşlarla abilerimizin yapmayın etmeyin dediği çok yerlere gittik dalgaların içinde kaldık suda sevilmiş sıpalara benzedik :D ayazda titredik olacak illaki her genç balıkçının başına gelir:) :)

9. ozan

ozan Ozan

tahtası eksik adamı buldummu affetmem abi :D :D :D

10. ozan

ozan Ozan

bana gönderdiğin fotoğraflardan ancak bu çıktı abi. 3 balık 33 mağara fotoğrafı var :D :D :D

11. onur_izmir

onur_izmir onur

Favori Kamış:
    olta
    tebrikler.güzel av.muhabbet de iyi.daha ne olsun

12. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    keşke babanı bizim tekneye alsaydım
    siz neysede o adamın günahı neydi:D :D

13. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Çok sıkıcı bir gün olmuş belli ki :confused: Yazık size, üzüldüm, boşa geçen onca zaman, yapılan masraf, yorgunluuukkk :( :( :eek:

14. ozan

ozan Ozan

beni balıkçı büyütmek herhalde onun suçu:D :D :D

15. ozan

ozan Ozan

sıkıcı olmadı aksine akşama kadar gülmekten kırıldık desem yeridir. denizde olmakta güzel;)

16. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Namık' la akşama kadar gün geçirmek ve güzel bir gün :confused: Hadi bakalım hayırlısı :D

17. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    siz balıktutmayamı gittiniz magazin haberi yapmaya :D :D :D

18. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Göster göster.Çıkrıkları koy ora.Reklam yap emi:D:D:DÜçgün sonra nazarım değince görürsün sen onları rüyanda:D:D:D:D

19. denizci07

denizci07 ramazan günay

Favori Kamış:
    penn-şekspir
    En İyi Avı:
    8,5 kg grida
    bu balığın orjinal ismi ne
    antalyada nargile balığı diyorlarda :) :)

20. ozan

ozan Ozan

hahahhahahaha ya abi burak bunu desteklese hayatı mantar. kız istemeye bile yalnız gider ondan sana müttefik olmaz :D :D :D
    amcamı babamı ben ayarlarım kız istemeye ya boşverin balığa gidelim dersem elaman yalnız gider onca yolu;) :D :D

Son düzenleme: 5 Ekim 2008