Bu nedir?

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında artuner tarafından paylaşıldı.

1. artuner

artuner artuner

Marmara denizinde son günlerde 3cm boyunda kırkayak türü yeşil ve sülüksü insana yapışan ve ısıran bir canlıya rastlamaktayız...Bu canlının ne olduğunu merak ediyoruz..Resmini siteye ekleyemedim..Nasıl ekleyeceğimi anlatabilir misiniz..ve bu canlı bilginiz dahilindeyse lütfen aydınlatırmısınız? Saygılar

2. karakalp

karakalp

3. ozkan79

ozkan79 özkan

neymiş o ya ???

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Ben de geçen hafta dereden binlerce akarken gördüm, su üstünde debelene debelene yüzmeye çalışan bir canlı, sanırım aynı şey. Yeşilimsi, grimsi, boğum boğum bir larva. Ayakları yok, ilginç bir yaratık, bir böceğin larvası olabilir, kefaller yemeye çalışıyordu bunları, 1-2 oltaya takıp attık ama bir sonuç alamadık. Isırmaya çalışmadı hiç bu canlılar. Resim çekemedik, eklersen güzel olur. Mekan Silivri bu arada...

http://www.echsen.de/albums/userpics/10005/zophobas_larven.jpg

böyle bir şey. ama yeşilimsi ve kıçı başı bir gibi, belirgin bir kafa tarafı yok.

Son düzenleme: 18 Ağustos 2010
  5. Togay

Togay H.Togay YILMAZ

ne olduğunu bilmiyorum ama güzel yem olur sanırım.... tabi insana zararı yok ise....

6. korayp

korayp T. Koray Peksayar

Favori Kamış:
    Shakespeare Telebeach Xcede 3.60
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000Vi
    En İyi Avı:
    Mırmır ~ 2 x 1 kg. (=2 kg. - kısmetime çift gelmişti en olmayacak yerden)
    Kaan,
    Resimdeki canlı bizim gördüğümüz değil. Bizimkiler uzun mekik şeklinde yani baş ve kıç uçlara doğru şekli sivriliyor.

Şunun gibi:

http://www.msxlabs.org/forum/zooloji/84770-tirtil-nedir.html

Bu yaratık bence bir çeşit kelebeğin larvası.

Ayrıca yapışma hadisesi şehir efsanesi ve bunlardan korkup denize girmeyen insanların uydurması ki bir sürü insan bunun dedikodusunu yapıyor.

Hatta geçen hafta kefallere dadanan yunuslardan korkup da deniz kenarından kaçışan insanlar da raporlandı :)

Sonuçta -biz- "onların" doğasını "istila" etmiş ve o doğaya iyice yabancılaşmış durumdayız.

Olur böyle şeyler, denizde yüzen fare de olur, basınca kayan çamur da olur, yüzerken yanımızdan geçen vatos da olur. kıyıya yaklaşan camgöz de...

Doğadan korkan ne olsun ? ;)

Son düzenleme: 19 Ağustos 2010