Bu Neyin Kafası Hacı.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında crysannche tarafından paylaşıldı.

1. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Shimano Aerocast, Okuma Cedros
    Favori Makine:
    Cormoran,Cormoran,Cormoran
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Gece sabaha dogru oltada ani bir vurus. Olta eğiminin son demlerinde kırılıp kırılmama arasında kararsızlığını sürdürüyor. Ben yeni rekorum olacak olan 5 kilo üstü minekop geldi diye sevinirken. Oltayı elime alıyorum makine kararsız makinenin kolunu koparacak hisleri icindeyim. Rekorumu kırdıgıma artık o kadar eminim ki. Misina patladı patlayacak, kamıs sonuna kadar eğilmiş, kalamayı acıp acmamakda kararsızım. Rekor minekopsa boşluğu yakalar kacar endişesi içerisindeyim. Aynı anda da balığı çekecegim yerde bulunan iki adet direğide gözden kaçırmamaya cabalıyorum. Balık ani bir hamle ile direklere dogru hamlee yaparsa misinayı kıracagı endişesi, kısaca tamamen stres dolu bir anı yasamakdayım. Bu balığı her ne pahasıne olursa olsun kıyıya almalıyım. Ertugrul diye bagırdığımı hatırlıyorum. Ertugrul gecen senki rekor minekopumu kıyıya almamda cok büyük emek harcayıp yardımda bulunmustu. Bu minekopuda alırken onun yardımına mutlak ihtiyacım vardı. Ertugrul yagan yagmura ve kaygan kayalara aldanmadan hemen yanıma geldi ve yine misinaya klavuzluk ederek kıyıya almam icin rehberlik etmeye basladı. Ani bir boşluk ve balık gitdi diyerek yasadığım hayal kırıklığı. Ertugrulun hayır orda daha parlıyor suya bak demesi oltada hala bir agırlığın olması bunun rekor minekop oldugunu düşünmeme ve balığın her zaman yaptığı gibi yine öne hamle yaptığını o nedenle boşluk oldugunu düşündüm ve yine makineyi sarmaya basladım. Ama eski ağırlık yoktu sonunda balık gorundu ama ne gorunme kocaman bir mırmır kafası balığın solungacdan asagısı yok ama yukarısı bile başlı başına bir balık büyüklüğünde. hayatımın rekor mırmırını cekcekmişim ama bir kofana bunu engelledi. Resimler yanıltıcı olabilir belki ama balığın asagıdan yukarı boyu 16 cm. kafası bu kadar büyük olan mırmırın kilo üstü olması garanti. Onu yolda parçalayan kofananın büyüklüğünü hayal bile edemiyorum. Serhan'ın o anda sorduğu hacı bu neyin kafası da bu başlığın isim babası oldu.
    Geceyi 2 minekop 10 mırmır ile kapadım.

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Yazik olmuş hayvana.. trofe bir mirmir alcakmissiniz.. yine de av başarılı tebrikler

3. der wish

der wish Ferhan

:)
    hakikaten başlığa uygun bir hikaye olmuş...
    bence o kadar iri bir mırmır'ı hüpleten kofana'dan büyük, sırtıkara'ya yakın bir şeydir...
    Tebrikler...

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Bu dişliler gerçekten denizlerin piranhası gibi, hemcinslerine bile saldırabiliyorlar.Bunun en güzel ispatını aşağıdaki benim çektiğim karede görebilirsiniz.

Bu arada balık lüferdir dikkatli bakın;)

5. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Tebrik ederim, güzel balıklar yakalamışsınız. Mırmıra yazık olmuş, daha güzelleri rast gelsin..

6. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Tebrikler Nevzat bey, aynı durum geçen sene benimde başıma geldi İskenderun Konacık kale açıklarında tekneden avlanırken güzel bir mercan çekmeye başlamıştım ki aniden çok daha ağır bişe bastı kamış u şeklini aldı adeta makina dönmez oldu ancak 3-5 saniye sonra birden boşaldı olta, dışarıya aldığımda sadece balığın kafası kalmıştı mercan kafası idi kesin kofana basmış dedi dayım aynı duyguyu adranelini bende yaşadım anlayacağınız Saygılarımla esen kalın..

7. Ersin1903

Ersin1903 Ersin

Favori Kamış:
    Okuma Salina Surf 4.20 / Okuma Salina Sea Spin 2.85mt
    Favori Makine:
    Ryobi TT Power 8000 / Tubertini Plus 6000 / Okuma Inspira 40
    Gecenin sonunda güzel bir ava imza atmışsınız bunun için tebrik ederim minekoplar ve mırmırlar harika görünüyorlar :) öbür taraftan kofananın biçtiği trofe mırmıra yazık olmuş ama süper ötesi bir heyecan yaşamışsınız mücadele sırasında :) trofe mırmırın değilde onu biçen kofananın oltanıza gelmesini dilerim :thumb: nice güzel avlar...

8. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Çok teşekkür ederim.

O nedir oyle ya. O lüferi yiyen kopekbalığı falan olmalı.

Çok teşekkür ederim

Benzer durumu gecen sene de yasadım ancak o mırmır normal bir mırmırdı. Bunun yarısı kadar bile yoktu

Teşekkürler güzel dilekleriniz için

9. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Tebrikler. Adrenalin dolu bir av olmuş. Trofe mırmırı haşamat edenin iri bir balon olabileceği kanısındayım. Sık sık kıyıya kadar geliyorlar.

10. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Nevzat abi tebrikler hem balıklar hem heyecanı yetmiş size :) parçalayan balıkta nasıl bir diş varsa artık helal olsun :D
    Rastgele..

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bizim Antalya'da olsa o balığın kofana olmasını aklımdan bile geçirmezdim, zira balonlar bu durumu bize sık sık yaşatıyorlar, öyle bir kofana ise pek görülmüş şey değil bizim kıyılarda, lüfer bile çook nadir görülüyor. Ama sizin kıyılarda her ikisi de mevcut. Gece avında balonların pek aktif olmayacağını da düşünürsek balığın kofana olma ihtimali bana da yüksek geliyor.

Mırmıra yazık olmuş ama avınızın geri kalanı hayli güzel geçmiş fotoğrafa bakılırsa. :)

Tebrikler. Daha iyileri rastgelsin...

12. ozican

ozican Osman

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    2 kilo levrek
    benzer durumu 2 hafta önce biz de yaşadık, bizimkisi yarım sargozdu, ne almıştır, diye kafa yorup durduk, balon olma ihtimalinin yüksek olduğuna karar verdik. balıklarınız gayet güzel, tebrikler.

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Gerek anlatımdan, gerekse, balıktaki kesikten, bunun bir kofana olmadığını söylemek mümkün. Mırmırın kesiği, bariz şekilde balon yada köpek balığına işaret ediyor. Balon olması daha muhtemel. Köpekbalığı ise, bunu böyle yapacak bir iki tür var, biri mako, diğeri hemşire, bunlar bizim sularda pek bulunmaz.

Kofananın kesiği daha düzdür, bu şekilde daire, yumurta gibi olmaz, Kofana ısırırken avurtlarını şişiri ve ağzı nispi olarak düzleşir.

Bu lüfer ise bariz şekilde köpekbalığına yem olmuş. Kofananın vurmasıyla kesmesi bir olur, o şekilde tutup uğraşmaz pek. Diğer yandan cerrah gibi keser, bu şekilde tiftiklemez yemini.

Köpekbalığı ortalıkta çok, bilinenden daha çok. Kofana da çok ama, şöyle de bir şey var, kofana genellikle büyük avları sevmez. Daha çok küçük sürülere dalıp bütün bütün yutmayı tercih eder.

14. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Kaçan balık büyük oluru biliyorduk şimdide kopan balıgın büyük oldugunu gördük yazık olmuş balıgın kesik formu bana o bölgede acaba lampuka varmı ihtimalini getiriyor.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Olabilir. Ama lambuka genelde bu kalanada saldırır ve büyük ihtimalle yakalanırdı hatta.

16. rapalacikral

rapalacikral ali

müthiş valla
    düşünemiyorum kofanayı
    eğer kofanaysa..

inanılmaz

17. rapalacikral

rapalacikral ali

gerçi bu saldırmaz da ona
    yinede kafamızda örnek oluşturması adına koyalım

Boğazda 5metrelik köpek balığı

18. crysannche

crysannche Nevzat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Minekop 5 kilo..
    Balon olması imkansız, kıyınında kıyısı bir avdı cunku. O kadar iceri giremez. Köpekbalığı olmasıda imkansız avlağımda bugüne kadar tek bir köpekbalığı dahi görünmüş değil. Kofana olma ihtimali asırı yuksek cunku inanılmaz derecede fazla varlar. Kofana değilse de akya olabilir cunku avlağımda akya ve kofanalar sürüler halinde geziyorlar.

19. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Kofana o başka birşey değil :) ki avlandığımız mekan belli, hangi avcının ağırlıklı olarak gezdiği de belli. Sağlık falan olsun diyelim :D

20. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    Bence lüfer veya kofona değildi çünkü mırmır ısırıp tekde koparılmış gibi durmuyo bayağı bi hırpalamış .. Bence mıngıri (mıgrı)çünkü kofona olsa o kadar süre oltada kalacağını sanmıyorum tabi buda bir varsayım ... Olabilir .. vatozda olabilir :) ama iyi ısırık almış .. Geçmiş ve afiyet olsun