İnternette gezinirken böyle bir video buldum adamlar yolunu bulmuş kefal topluyorlar(dikkat ederseniz topluyorlar yazıyorum) video herşeyi açıklar sanırım..bu ve birkaç part mevcut.. http://www.youtube.com/watch?v=twYni7V5AIo&feature=related
Bunu örnek alacak kimselerin burada işi olamaz sanıyorum abi.Burası bir amatör balıkçılık sitesi sonuçta tebliğ ve sirküler bizim can damarımız.Fakat bu videodaki asıl vurgulamak istediğim şey balık katledilmesi.Bir yandanda orası için normal mi yoksa yasak olan birşey mi bunu merak ettim ilgin için sağol
Balık Bolluğuna Bak.... Bu balık avlama şeklinin neresi iğrenç anlamadım doğrusu bu yöntem en az 50 senedir yaşım bu kadarını hatırlamama yetiyor çünkü, ülkemizdede sandalla ağ atarak avlanan ufak balıkçıların avlandığı bir avlanma metodudur, bizdede şahsen ben çok gördüm bu kadar uzun ağ atmasalarda, oda ufak balıkçıların imkânsızlığından olsa gerek, ağlarını atarlar, taş atarak, suyun yüzeyini sopayla döverek balığı ürküterek ağa yönlendirmekten başkada birşey değil, esas gözden kaçmaması gereken, farkındaysanız kıyıya çok yakın ağ atmalarına rağmen, bizlim denizlerimizle kıyaslanamayacak kadar bol balığın olması, benim ilk dikkatimi çekende bu oldu, biraz bu noktaya kafa yorulsa, nedeni araştırılsa çok daha güzel olacak gibime geliyor, yoksa iğrenilecek değilde, imrenilecek bir durum var ortada, balığın böylesine bol olduğu denizlere birgün kavuşmak dileğiyle, Sağlıkla kalın, mutlu kalın....İğneleriniz balıksız kalmasın...
erhan abiye kesinlikle katılıyorum.... balık var adamlar tutyorlar, eminim yasaklarada mükemmel derece uyuyorlardır... yoksa yasaklara kurallara uymasalardı bu kadar balık olması imkansızdı... bencede imrenilecek bir durum... koy kuralları koy yasakları ve bu kural ve yasakların takipçisi ol ardındanda insanlarını bilinçlendir bak bakalım balıkçılıkta dünya lideri oluoomusun ? 3 farklı tuz oranına sahip denizin var senin... ama kural yok kaide yok bilinç yok... yok olmaya doğruda gidiyor her geçen gün...
Adamlar ''Profesyonel balıkçı ,kendi kurallarına da uyduktan sonra bir sorun yok. Bizdeki ilkel ''volicilerin , gelişmiş versiyonu diyebiliriz , bizdeki sistem de aynı fakat ağır işliyor , bunlar çok süratli balık çeviriyorlar ve daha fazla yakalama şansları oluyor !. Dikkatimi ve ilgimi çok çeken bir husus ise , ''Dıştan takma motoru , kayığın içinde , ''içten takmaları ve ön tarafa meyilli bağlamaları , böylelikle , pervaneye ağ sarma sorunu büyük ölçüde hallolmuş görünüyor , çok ilginç , paylaşım için çok teşekkür ederim.
Yorumlar için çok teşekkür ederim..Ama asıl beklediğim cevabı bulamadım bu normal birşeymi? yani yurdışında bu şekilde av yapmak normalmi? ticari yönünden bahsetmiyorum mesela her amatör bu şekilde avlanabilir mi? öyle ise çok enteresan...
"normal" olmasına normaldir de, fakat amatörlükle ilgisi olduğunu sanmıyorum. Adnan, güzel kardeşim bu tarz avcılık amatörlüğü aşar abicim. Ton işi balık avlamak, kullanılan tekne ve ona uygun bu şekil bir donanım olsa olsa ticari beklentilerin bir yansıması olabilir. Gördüğümüz üzere bireysel beklentiler ile elde edilen sonuç arasında uçurumlar var. -ki amatör avcılığın temel özelliklerinden biri de kişisel/bireysel olmasıdır kanaatimce- 3-5 kişilik bir ekiple yüzlerce kişilik hasılat elde edilmiş. Kişi/kişiler ne yapacak bu kadar balığı? Bilmem, beklediğin açıklama oldu mu abicim?