bu olay normal mi?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında oltacımanga54 tarafından paylaşıldı.

1. oltacımanga54

oltacımanga54 oğuzhan ceylan

abiler 16 haziran 2010 tarihinde sapanca mahmudiye köyündeki bir göletteydim.yaklaşık bir senedir oraya gidiyorum.o güne kadar hiç böyle bir manzarayla karşılaşmamıştım:kocaman kocaman sazanlar suyun yüzeyinde bir sağa bir sola gidiyor,suyun üzerinde çırpınıp duruyordu.bazıları kıyıya sıfır yanaşıyorlardı.hatta eğilip kıyıdan o sazanları sevme imkanı bile buldum.ama ondan sonraki günlerde böyle birşeyle karşılaşmadım.balıkların bu hareketinin özel bir sebebi olabilir mi?

2. frt14

frt14 FERHAT

En İyi Avı:
    sazan 1.5 kilo
    usta sazan havyar döktüğü için kıyıya gelir. onun içndir bence

3. ozan

ozan Ozan

yumurta dökerken öyle salak salak gezer onlar. sonra araki bulasın ;)

4. oltacımanga54

aynen abi ama o gün yumurtlama sezonu bitmişti sirkülere göre

5. SAZANCI44

SAZANCI44 FUAT GÜRKAN

Favori Kamış:
    SHIMANO SURF LEADER 4,30 MT ve SHIMANO TECHNIUM DF CX SPINNING 300 MSTECDFCX30HH OLTA KAMIŞI
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA Z 6000 ve SHIMANO STELLA SALT WATER 18000SW 14XSA-RB+1RB
    En İyi Avı:
    AYNALI SAZAN 7 kg - ALABALIK 4 kg
    yumurtlama zamanına denk gelmişsin ....

6. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Okuma Epix v2 3.90 3parça ..-Filstar 3.60 3lb 3 parça
    Favori Makine:
    Okuma power lıner 860 - Filstar carp Runner mg60
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Havyar da olan balık kıyıda dolaşır. Bilindiği gibi balık havyarını boşaltmak için sürtünme yolunu seçer ki hep böyledir. Benim gittiğim avlakta 1 temmuza kadar Sığ yerlerde avlanmak gerekir. Çünkü Havyarını döken balık yorgun olur ve yatar. Sadece Karnını doyurmak için dolanırki buda sizin oltanıza gelirse ne mutlu. Ve 1 temmuzdan sonra balık heryerde. En derin yerlere de gider genellikle öğle vakitleri (13-16 arası)
    Kafanızı ağrıttıysam AffoLa.. RastgeLe

7. oltacımanga54

estağfurullah abi ben sakaryada avlanıyorum ve tebliğe göre 15 haziranda sazan için av yasağı bitiyor.ben 16 sında yaşadım bu olayı.acaba tebliğde verilen tarihler tam olarak balıkların yumurtlama dönemini karşılamıyor mu?

8. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Kardeşim sen tabiki kurallara sadık kalmıssın. Bende 16sında gidemedim daha 2 gün önce gittim 1 gece kaldım sana şöyle söyliyim abicim belki ishakçılara gelmişindir sende balığa . Tam dolanıyorum can sıkıntısına suda yatan bişey var ama gördüm tam yanına doğru gidiyorum ayağımı bir attım ki kuyruğunu bir vurdu suya ki çok büyüktü. Balık hala yatar çünkü havyarını bıraktı ve çok yorgun bir halde balık şuan o yüzden kıyıya kadar gelip yatar balık. Benden önce giden büyüklerim 6.5 kg ve 4 kg lik aynalı aldılar hemde hemen 20 mtre ilerde ki diplerinden.. ;) bende aldım çok şükr eve boş dönmedik te benim tahminim 10 gün sonra falan balık artık tam gezer ;)

9. oltacımanga54

anladım abi sağol,ilgi ve alakan için.

10. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

tarih geçmiş olsada hava şartalrına göre daha önce veya daha sonra döken balıklar olabilir

11. 07omer66

07omer66 ömer

havyar dokuyodur kardeş

12. serkancetin175

serkancetin175 serkan

Selamın aleyküm,bu sene hava biraz daha geç ısındığı için sularda geç ısındı balıklarda havyarlarını geç bıraktı.Burada yani Nevşehirde bir kaç göleti dolaştık bir çok balık bundan dolayı çatlamıştı.

13. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    Bu duruma bende şahit oldum birkaç defa hemde temmuz ortası agustos başı gibi.arkadaşın anlattığı tarih havyar dökme zamanının sonuna denk geliyor.ama benim yaşadığım zaman yaz ortasıydı.sazanlar büyük guruplar halinde dolaşiyordu suyun üstünde.biraz araştırdım.sonuç olarak havaların aşırı ısınmasıyla birlikte hem sudaki oksijen miktarı ısınma ile azalıyor hemde balık aşırı ışınma ile strese girebiliyor.yabancı bi kaynaktan edindim bu bilgiyi.sebep buda olabilir.

14. muresli

muresli MISTAN BAYER

Selamun aleykum,
    Kiymetli arkadaslarim sazan havyari dokerken yaklasik olarak 10 mayis 31 mayis arasi diyelim havyara gelmis 8~10 kg.lik disi baligi 4~8 arasi 3 er 4 er kiloluk erkek sazanlar sig sularda amansiz rahatsiz edip SIKISTIRIRLAR.Saginda solunda birer erkek sazan digerleri peslerinde degise degise hem havyar doktururler,hemde kendileri sutler.Selamlar.

15. hulam

hulam Mehmet BİLGİN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan: 2kg, turna:1,2 kg
    Şu ishakçılardan bir ben balık yakalayamamışımdır herhalde. İsrail hariç onu 3 yaşındaki kızım bile yakaladı. Özel teknikler mi kulanıyorsunuz. Yem , konum ve zaman hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.

16. _korkmaz_

_korkmaz_ Yasir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    aynalı sazan 6kg
    Özelden yazıyorum abi ;)

17. tunatuna

tunatuna tuna

bölgelerin iklim şartlarına göre balıkların havyar dökümü erken veya daha geç olabilir.balıkların havyar dökümünü izleyen arkadaslar kendilerini çok şanslı hissetmeliler kiloluk balıkları baska türlü su üstünde görme şansları olmaz.havyar döken balıkları bekleyip kıyııdan yakalay ve vuranları şiddetle kınıyorum...

18. hulam

hulam Mehmet BİLGİN

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan: 2kg, turna:1,2 kg
    tesekkur ederim . Cevapladım