abiler 16 haziran 2010 tarihinde sapanca mahmudiye köyündeki bir göletteydim.yaklaşık bir senedir oraya gidiyorum.o güne kadar hiç böyle bir manzarayla karşılaşmamıştım:kocaman kocaman sazanlar suyun yüzeyinde bir sağa bir sola gidiyor,suyun üzerinde çırpınıp duruyordu.bazıları kıyıya sıfır yanaşıyorlardı.hatta eğilip kıyıdan o sazanları sevme imkanı bile buldum.ama ondan sonraki günlerde böyle birşeyle karşılaşmadım.balıkların bu hareketinin özel bir sebebi olabilir mi?
Havyar da olan balık kıyıda dolaşır. Bilindiği gibi balık havyarını boşaltmak için sürtünme yolunu seçer ki hep böyledir. Benim gittiğim avlakta 1 temmuza kadar Sığ yerlerde avlanmak gerekir. Çünkü Havyarını döken balık yorgun olur ve yatar. Sadece Karnını doyurmak için dolanırki buda sizin oltanıza gelirse ne mutlu. Ve 1 temmuzdan sonra balık heryerde. En derin yerlere de gider genellikle öğle vakitleri (13-16 arası) Kafanızı ağrıttıysam AffoLa.. RastgeLe
estağfurullah abi ben sakaryada avlanıyorum ve tebliğe göre 15 haziranda sazan için av yasağı bitiyor.ben 16 sında yaşadım bu olayı.acaba tebliğde verilen tarihler tam olarak balıkların yumurtlama dönemini karşılamıyor mu?
Kardeşim sen tabiki kurallara sadık kalmıssın. Bende 16sında gidemedim daha 2 gün önce gittim 1 gece kaldım sana şöyle söyliyim abicim belki ishakçılara gelmişindir sende balığa . Tam dolanıyorum can sıkıntısına suda yatan bişey var ama gördüm tam yanına doğru gidiyorum ayağımı bir attım ki kuyruğunu bir vurdu suya ki çok büyüktü. Balık hala yatar çünkü havyarını bıraktı ve çok yorgun bir halde balık şuan o yüzden kıyıya kadar gelip yatar balık. Benden önce giden büyüklerim 6.5 kg ve 4 kg lik aynalı aldılar hemde hemen 20 mtre ilerde ki diplerinden.. bende aldım çok şükr eve boş dönmedik te benim tahminim 10 gün sonra falan balık artık tam gezer
Selamın aleyküm,bu sene hava biraz daha geç ısındığı için sularda geç ısındı balıklarda havyarlarını geç bıraktı.Burada yani Nevşehirde bir kaç göleti dolaştık bir çok balık bundan dolayı çatlamıştı.
Bu duruma bende şahit oldum birkaç defa hemde temmuz ortası agustos başı gibi.arkadaşın anlattığı tarih havyar dökme zamanının sonuna denk geliyor.ama benim yaşadığım zaman yaz ortasıydı.sazanlar büyük guruplar halinde dolaşiyordu suyun üstünde.biraz araştırdım.sonuç olarak havaların aşırı ısınmasıyla birlikte hem sudaki oksijen miktarı ısınma ile azalıyor hemde balık aşırı ışınma ile strese girebiliyor.yabancı bi kaynaktan edindim bu bilgiyi.sebep buda olabilir.
Selamun aleykum, Kiymetli arkadaslarim sazan havyari dokerken yaklasik olarak 10 mayis 31 mayis arasi diyelim havyara gelmis 8~10 kg.lik disi baligi 4~8 arasi 3 er 4 er kiloluk erkek sazanlar sig sularda amansiz rahatsiz edip SIKISTIRIRLAR.Saginda solunda birer erkek sazan digerleri peslerinde degise degise hem havyar doktururler,hemde kendileri sutler.Selamlar.
Şu ishakçılardan bir ben balık yakalayamamışımdır herhalde. İsrail hariç onu 3 yaşındaki kızım bile yakaladı. Özel teknikler mi kulanıyorsunuz. Yem , konum ve zaman hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
bölgelerin iklim şartlarına göre balıkların havyar dökümü erken veya daha geç olabilir.balıkların havyar dökümünü izleyen arkadaslar kendilerini çok şanslı hissetmeliler kiloluk balıkları baska türlü su üstünde görme şansları olmaz.havyar döken balıkları bekleyip kıyııdan yakalay ve vuranları şiddetle kınıyorum...