Bu olta sazan yakalar mı

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında tjh13 tarafından paylaşıldı.

1. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

sizce bu şekilde bir olta hazırlasam sazan avında işe yarar mı yem olarakta ekmek içi ve solucan kullansam....

2. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Ahmet kardeşim daha önceleri degindik sazan genelde şamandıralı tek igneli ve solucanlı bir takımla avlanır, fakat dedigin gibi bir takımı da denemekten bir zarar gelmez dene ve sonuçlarını bizimle paylaş.

3. karacabeyli

karacabeyli Lütfi ALAGÖZ

En İyi Avı:
    turna-2,5 kg.
    olta

Ahmet bey, basitce küspeli takımın takliti olmuş, 1-kurşun göremedim, dibe nasıl batırıyorsunuz, 2-oluşturduğunuz çemberin formunu nasıl koruyacaksınız,3-çoğunlukla normal oltada bile beden,köstek biribirine dolanırken bunda iğnelerin karışmasını nasıl önleyeceksiniz.vs.vs. benim fikrimce pek başarılı olmayacaktır. rastgele

4. rastgele43

rastgele43 Kütahyalı

Köstekleri bağladığınız çemberin formu Karacabeyli abime katılıyorum. Yuvarlak su içinde balıklara görünmeyecek bir cisim bulup bağlarsanız 3 köstek çıkartırsanız sonuç alınabilir. Birşey daha söylemek istiyorum. O yuvarlak halkaya evde hazırladığınız hamuru sıkı sıkı büyük bir şekilde koyarsanız kösteklerede mısır ekmek içi v.b takarsanız sonuç alınabilir. Bence böyle uğraşmanıza değmez. Ya yaylı olta takımı yada küspeli takım kullanın. Bildiğim kadarıyla küspeli takım sanırım yasaktı hala yasakmı bilmiyorum.

Sizden yaş olarak küçüğüm akıl vermek istemedim yanlış anlaşılmasın sadece fikir sundum.

5. tjh13

tjh13 Ahmet göksel

önemi yok ben b uuğraşlara hayli meraklıyım yeni şeyler denemedende yapamıyorum,o yüzden düşünce3lerinix için teşekkür ederim:)

6. mağripli

mağripli Ali

En İyi Avı:
    32 istavrit :)
    Merhaba Ahmet; Kurmuş olduğun düzenek benimde bildiğim tek sazan düzeneği ve salihli demirköprü barajında bu yöntemle sazan çekme imkanımız çok oldu babamla.

Halka olarak tasarladığın yere bir küspe sabitleyip küspenin dört tarafına yada 3 tarafına köstekleri bağla kanımca sonuç verir. İğneler ya hazırlanmış ekmek içi yada mısır takarak denersin muhtemelen sonuç alırsın, ama üstadların önerileri en doğru olandır baştan söyleyeyim. Çünkü ben denemiş bir yöntemi bildirmek istedim sadece.

RASTGELE

7. LeventYasir

LeventYasir Levent KOBAK

Küspeli takım hala yasak ama küspeyi kurşun niyetine kullansak ( hem uzağa atabilmek hemde dibe oturtabilmek için ) yine suç olur mu onu merak ediyorum

8. exelsior

exelsior Mustafa

Favori Kamış:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    Favori Makine:
    En dandik olanı bile iş yaptı...
    En İyi Avı:
    65 cm Gökkuşağı alabalığı, 65cm 5,5kg Sazan, 55cm Sudak.
    Bu takım suda öyle halka gibi açılacaksa iyi ama birbirine dolanır gibi görünüyor. Ben kurşunlu dip oltası üzerinde 30-40 cm uzulukta iki köstekle avlanıyorum. Köstek araları köstek uzunluklarındna biraz uzun. 3 köstekli oltadan vazgeçtim, en üstteki kösteğe balık geldiğini çok nadir görüyorum. Köstek uzun olunca balık yemle rahat oynuyor ve alıyor.

9. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    çemberi kablo içinden geçirebilirsiniz. dolaşma bu şekilde önlenir.ama bu takım sıkıntılı gibi. benim en sevdiğim sazan takımı .gezer kurşunlu tek iğneli dip oltasıdır. hem sağlam olur hem iyi verim alırsınız silikon mısır yada solucanla iyi iş yapar.

10. lovermann

lovermann mustafa

11. lovato

lovato

Favori Kamış:
    Zıpkın, olta
    En İyi Avı:
    Levrek-1.6 Kg.
    küspeli takım yasak deniyor, jandarma görürse ceza keser deniyor, piyasada tonlarca küspe ve küspeli takım satan esnaf var, neden bunlar denetlenip ceza kesilmiyor, tırıvırı için de aynı şey söz konusu..idk