sizce bu şekilde bir olta hazırlasam sazan avında işe yarar mı yem olarakta ekmek içi ve solucan kullansam....
Ahmet kardeşim daha önceleri degindik sazan genelde şamandıralı tek igneli ve solucanlı bir takımla avlanır, fakat dedigin gibi bir takımı da denemekten bir zarar gelmez dene ve sonuçlarını bizimle paylaş.
olta Ahmet bey, basitce küspeli takımın takliti olmuş, 1-kurşun göremedim, dibe nasıl batırıyorsunuz, 2-oluşturduğunuz çemberin formunu nasıl koruyacaksınız,3-çoğunlukla normal oltada bile beden,köstek biribirine dolanırken bunda iğnelerin karışmasını nasıl önleyeceksiniz.vs.vs. benim fikrimce pek başarılı olmayacaktır. rastgele
Köstekleri bağladığınız çemberin formu Karacabeyli abime katılıyorum. Yuvarlak su içinde balıklara görünmeyecek bir cisim bulup bağlarsanız 3 köstek çıkartırsanız sonuç alınabilir. Birşey daha söylemek istiyorum. O yuvarlak halkaya evde hazırladığınız hamuru sıkı sıkı büyük bir şekilde koyarsanız kösteklerede mısır ekmek içi v.b takarsanız sonuç alınabilir. Bence böyle uğraşmanıza değmez. Ya yaylı olta takımı yada küspeli takım kullanın. Bildiğim kadarıyla küspeli takım sanırım yasaktı hala yasakmı bilmiyorum. Sizden yaş olarak küçüğüm akıl vermek istemedim yanlış anlaşılmasın sadece fikir sundum.
önemi yok ben b uuğraşlara hayli meraklıyım yeni şeyler denemedende yapamıyorum,o yüzden düşünce3lerinix için teşekkür ederim
Merhaba Ahmet; Kurmuş olduğun düzenek benimde bildiğim tek sazan düzeneği ve salihli demirköprü barajında bu yöntemle sazan çekme imkanımız çok oldu babamla. Halka olarak tasarladığın yere bir küspe sabitleyip küspenin dört tarafına yada 3 tarafına köstekleri bağla kanımca sonuç verir. İğneler ya hazırlanmış ekmek içi yada mısır takarak denersin muhtemelen sonuç alırsın, ama üstadların önerileri en doğru olandır baştan söyleyeyim. Çünkü ben denemiş bir yöntemi bildirmek istedim sadece. RASTGELE
Küspeli takım hala yasak ama küspeyi kurşun niyetine kullansak ( hem uzağa atabilmek hemde dibe oturtabilmek için ) yine suç olur mu onu merak ediyorum
Bu takım suda öyle halka gibi açılacaksa iyi ama birbirine dolanır gibi görünüyor. Ben kurşunlu dip oltası üzerinde 30-40 cm uzulukta iki köstekle avlanıyorum. Köstek araları köstek uzunluklarındna biraz uzun. 3 köstekli oltadan vazgeçtim, en üstteki kösteğe balık geldiğini çok nadir görüyorum. Köstek uzun olunca balık yemle rahat oynuyor ve alıyor.
çemberi kablo içinden geçirebilirsiniz. dolaşma bu şekilde önlenir.ama bu takım sıkıntılı gibi. benim en sevdiğim sazan takımı .gezer kurşunlu tek iğneli dip oltasıdır. hem sağlam olur hem iyi verim alırsınız silikon mısır yada solucanla iyi iş yapar.
birden fazla köstekli dip oltası kullanıcaksan bunu öneririm.(kendim çizmeye çalıştım)umarım işine yarar.rastgelsin. http://img201.imageshack.us/img201/4576/adszva.jpg
küspeli takım yasak deniyor, jandarma görürse ceza keser deniyor, piyasada tonlarca küspe ve küspeli takım satan esnaf var, neden bunlar denetlenip ceza kesilmiyor, tırıvırı için de aynı şey söz konusu..idk