Bu olta takımını nasıl kullanabilirim

Konu, 'Takım Çantası' kısmında kazemx tarafından paylaşıldı.

1. kazemx

kazemx Ferudun KAYA

Merhabalar.

Foruma yeni katıldım sayılır.

Kendime ucuz bir kamış makine set alarak başladığım bu tutkuya. Gölde avlanıyordum. Fazla uzağa atamasamda 20-30 metre ile kendimi tatmin ediyordum. Ardından 8 metrelik bir göl kamışı aldım ama daha onu kullanmak nasip olmadı. Dedim ya bir tutku benim ki. Araştıra araştıra kendime uygun olarak aşağıdaki surf kamış ve makine setini aldım. Setin yanında bana üç iğneli dip oltası şeklinde beden gönderdiler. Ben bu surf takımını hem gölde hemde denizde nasıl bir beden bağlayarak kullanabilirim. Bana gönderilen dip oltası benim işimi görür mü? Bu düzeneğe şamandıra bağlanması gerekir mi gerekme mi? Bana bu konuda yarsımcı olacak ustalarıma şimdiden teşekkür ederim.

Aldığım surf takımı şu şekildedir.

http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=4514
    http://www.balikmarketim.com/pinfo.asp?pid=2298

2. KEMAL_25

KEMAL_25 KEMAL

Bahsettiğiniz üçlü dip çapari olmalı. Genelde çapari tarzı dipler tatlısuda pek önerilmez taktırma olasılığı yüksektir. Elinizdeki çaparinin alt kısmına 30-100gr arası bir kursun takıp üst kısmada bir fırdöndü takarsanız oltayı attıktan sonra kursun dibe batınca misinayı gerginleştirip kamışınıza bir zil takarsınız dip oltanız avlanmaya başlar. şamandıra dip oltalarında pek kullanılmaz şamandıralı takımlar ayrı bi konu benim tatlı su için önereceğim dip takımları bunlar ve benzerleridir. umarım yardımcı olabilmişimdir....

3. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    İlk önce hayırlı olsun, nice trofeler yakalaman dileği ile.
    Kamış surf kamışı ama makine surf makineye benzetemedim. Surf makineler geniş ve konik kafalıdırlar. Genelde dalgalı havalarda kıyıya köpürerek gelen dalgaların arkasına atışlar yapmak veya uzak atış gerektiren yerlerde kullanmak üzere tasarlanmışlardır. Kafaları büyük ve fazla misina alırlar ve ağır devirdirler.

Benim kullandığım surf makinenin resmini koydum. Umarım bu görsel sana yardımcı olabilir.

4. kazemx

kazemx Ferudun KAYA

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33712

dip takımı bu linkteki gibi fakat sadece 3 iğneli. Makinalar hakkında tam bilgim olmadığı için bu makineyi seçtim. Evet sanki söylediklerinize göre banada surf makina gibi gelmedi. Napalım bununla devam edicez artık. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Şamandırayı da misinayı gergin tutmak amacıyla kullanılabilir aslında. küçük bir şamandıra kurşunun dibe inmesine engel olmaz misinayı gergin tutar diye düşünüyorum.

5. erto

erto erol

En İyi Avı:
    turna 6 kg 1mt.
    sazan avı ve denizde kullanabileceğini umuyorum.hayırlı olsun.rastgele.