bu oltalarım sizce uygunmudur

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında Nejattt tarafından paylaşıldı.

1. Nejattt

Nejattt Nejat

öncelikle herkeze merhaba aranıza yeni katıldım balık avınada 2 ay önce başladım yeni yeni öğreniyorum kullandığım oltalarımda herhangi bir yanlışlık varmı herşeyden önce yanlış avlanma yapmak istemiyorum. 6 adet kasnak oltam var bunların 2 sini yayın avlamak için yaptırdım diğerlerini genelde küspeli olarak sazan avında kullanıyorum 2 adet kamışlı oltam var onlar ucuz olduğu için onlarıda sazanda kullanıyorum benim öğrenmek istediğim kullandığım iğneler sizce uygunmudur ve yapmam gereken neler var
    değerli bilgileniriz için şimdiden teşekkürler
    buda yayında kullanacağım iğne
    bunu küspeli olarak sazan avında kullanıyorum iğnelere makarna ve mısır takıyorum
    2 tane kamışlı 3 metrelik oltam
    kasnakları kıyıda sabitlemek için kendi yaptığım biraz esnek olan kazıklar
    buda kendi imkanlarımla yaptıgım kepce filesinide takınca olucak *** paslanma olamaması için aliminyumdan yaptım

2. Çopur

Çopur Hakan ÇOPUR

En İyi Avı:
    İyi bir avım yok henüz :D
    Bana ne kadar gereksiz bir yasak olarak gelse de küspeli olta kullanmak yasak. :confused: :confused:

3. Nejattt

Nejattt Nejat

küspeli oltanın yasak olduğunu bilmiyordum söküp değiştirebilirim bilginiz için teşekkürler

4. hasankurt

hasankurt Hasan

Favori Kamış:
    remixon terminator 4.20
    Favori Makine:
    okuma
    En İyi Avı:
    yayın - 6.5 kilo
    sevgili dostum, öncelikle kullandığın malzemelerini özenerek, emek katarak kendi imkanlarınla kepçeni hazırlayacak kadar hevesli oluşun (belki ben de tatlı su oltacısı olduğumdan) çok güzel bir şey. yasal düzenlemelere hassasiyet göstermense çok daha güzel. kullandığın takımlar makara-kamış şeklinde olursa daha iyi sonuçlar alırsın. biraz masrafa katlanırsan at-çek kolaylığı ve dengeli gerilimle sarım imkanı sağlayan makara-kamış, kasnaktan çok daha iyidir. kullanılan iğneler de mevsime ve avlağa göre değişse de sazanda 2 numara iğne optimum verim sağlar. çok farklı modeller olsa da ben mustad ya da mariner marka ucuz iğneleri kullanıyorum, senin iğnelerin de benzer formda, bence verimli. küspe yasağına gelince, aslında büyükbaş hayvanların telefatına mani olmak için getirilmiş bir yasak olduğundan saçma buluyorum. ekolojik bakımdan (fazla yağlı olmadığı sürece) hiçbir mahsuru yok ve sazan için çok verimli. ancak kurşununu küspeyle fırdöndü arasında gezer şekilde yaparsan daha iyi olur bence. yayın takımında ise iğne yaygın kullanılan sülük için biraz büyük gibi geldi. başlangıç için takımların gayet güzel. inşallah hevesin daim olur. rasgele.