Aşağıda özellikleri belirtilen tekne fiyatı aşağı yukarı sizce ne kadar eder ? Resimleri yok malesef. Bu konuda bilgi ve fikir verirseniz çok memnun olurum. 1 - 10 senelik 7,20m boy, 2.10 en ,Ahşap ayna kıç tekne. 2 - Kamarası 2 kişinin yatabileceği şekilde büyük. 3 - İçersinde WC, Mutfak, Lavobası mevcut. 4 - Tatlı su tankı, güvenlik tertibatı, can yelekleri v.s. hepsi var. 5 - Aksesuarları; Çapa,usturmaçalar, güverte tik kaplı, Krom korkulukları mevcut. 6 - ÖTB belgesi ve tüm faturaları tam. 7 - Motor Volvo Penta 22 BG ( 10-15 senelik ), bakımları yapılmış çalışıyor. Teknenin Boya ve iç kısımlarında ufak tefek ahşap işçilik ihtiyacı bulunmaktadır. Bu özelliklerde bir tekne fiyatı nekadardır ? Komple boya, bakım gideri nekadara çıkar ? Bu konuda Fiyat ve masraf bilgilerini aşağı yukarı belirtirseniz, veya siz olsanız böyle bir tekneye ne fiyat biçerdiniz ? Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
Ahşapsa önce su yapıp yapmadığına iyice bakılmalı. Çünkü o boy bir ahşap teknenin karaya alınıp bakım yapılması çok büyük zorluk. Fibere benzemez. Karaya almaya çalışırken kırılma ihtimali var. Zaten karadaysa o zaman ne kadar karada olduğu çok önemli. Çünkü durdukça kurur ve açma yapar Suya indiğinde hemen su yapar. Ahşap malzemesi nedir Bu en önemli ayrıntı. Bunların dışında teknenin ne edeceği ve nekadara satılacağı konusunda bir ayrım yapmak lazım. Eğer motor bakımlı elektrik sistemi vs sağlamsa dümen vs ekstra masraf istemiyorsa bahsettiğiniz 10 senelik bir tekne 20000TL rahat eder. Ancak malın gerçek değeri satıldığı fiyattır. Bu kriz dönemlerinde 12-15000TL arasına satılır tahmin ediyorum. 10000TL ye de giderse şaşırmam.
Komple boya zehirlisi ve verniği ve zehirlisi de dahil 1200-1500 TL işçiliği de ahşap 300 TL civarı çıkar.
Murat Bey, Söylediğiniz değerlerde en gerçek fiatı internete girerek ' tekne borsası ' nı açın ve orada satılık tekneler arasında belirttiğiniz özelliklere yakın olanı bularak tesbit yapabilirsiniz. Tabiatıyla ne zamandan beri satışta olduğu da bir fikir verir. Uzun zamandır satışta ise demekki istenen fiat çok. Selamlar Süheyl Başak
Eğriler ile kaplamaların birbirine değdiği yerlerde yumuşama, mantarlaşma yoksa, Yine güvertede küpeşte/güverte birleşimlerinde ufalanma, mantarlaşma yoksa Su kesimi araba macunu, polyester vs. gibi ahşapın karakterine ters maddelerle kaplanmamışsa Bu tekne en az 20 bin TL eder. Yukarıdaki her madde 3 er 5 er bin TL fiyatı düşürür. Motordaki temizlik ve tekne gövdesinde ince boyanmış, tahtanın damarını gösteren alanlar da 2-5 bin TL artırır. Böylece duruma göre 9 bin ile 25 bin TL arasında değer biçilebilir. Yani ölüsü 8-9 bin TL eder, 20 bin üzerinde ise başka alternatifler aranmasını tavsiye ederim. Yapılacak bakım size kalmış; İçerisi silinir süpürülür, istenmeyen eklentiler vs. sökülüp atılır, derz macunuyla oyuklar doldurulur... su kesimi ve güvertesi ihtiyaç duyulursa raspalanır. Sülyenle macuna ve boyaya hazır hale getirilir. İnce bir yoklama macunuyla dışı ve (vernikli değilse güvertesi) geçilir. Bir kaç gün kuruduktan sonra iyi bir boyayla (macun ve ahşapla iyi kaynaşan) tek kat temizce boyanır. Malzeme ve işcilik 1 ile 2 bin TL arasında tutar. Özel isteğniz olup olmamasına, kullandığınız malzemelerin kalitesine ve ustanızın insafına bağlı olarak 3 ü de geçebilir.
arkadaşlar yapmayın etmeyin ne 20.000 lirası 7.20mt ve 10 senelik eski tekneye o kadar para verilirmi işte bulduğum tekne 4000 liraya 9mt boyunda ve sıfır bunun içine motor ve diğer tüm aksamlar eklenirse ve hepside sıfır olacak yinede 20.000 lirayı bulmayacaktır. yat satın almıyorki alan amatör balıkçı arkadaşlarımız. http://www.tekneborsasi.com/detay.php?id=26772
Serkan Bey bahsettiğiniz tekne çıplak bir tekne en az 50 hp dizel motor ister ikinci eli 5000 tl sıfırı 10000 hidrolik şanzıman ister ikinci eli olmaz sıfırı 3500 remote kontrol direksiyon gaz kolu vsişçilik 2000 - 3000 Pervanesi, mili bağlanması motorun montesi şanzmanın montesi en az 2000 elektrik aksaamı aküsü şalter marş ve şarz motoru marin kablo ve işçilik 1500- 2000 komple boya zehirli vernik işçilik krom-minder 1500-2000 Camlar bile yok bir sürü aksesuar var Geldik en civcivli bölüme ÖTB yok çıkartmak mümkün de değiiil Kendimiz imal dedik çıkarttık diyelim ki çok zor bu halde bile artık Asla 2 el motoru kabul etmiyorlar Motor sıfır ve CE belgeli olacak Mecburen 10000 lik sıfırı alacaz ÖTB çıkartırken %18 kav %17 ötv basvuru harçları vs en az 2500 de o kaça geldi bir hesap edin. 25-30000 arası çıkar Bu rakamların altında çıkar diyen varsa her alanda tartışırım.. Ayrıca ben 20000 eder ama 12000e ancak gider deedim
Alperen bey ben bu tekneyi 20 vereceğime 30 veririm yenisini alırım mantığıyla örnek olarak verdim haklısınız biraz tuzluya çıkıyorda 2.el satanlar son yıllarda biraz yüksekten uçmaya başladı sıfırlara yakın bazende daha fazlası fiyattan kapı açıyorlar bizim gibi amatör balıkçı zaten bu işten ekmek yemiyor sadece hobimiz ve kazık yemememiz gerekir.
Zaten dediğim gibi 25000 e mal ettiğin tekneyi 12000 e zor satarsın İlanlara aldırmayın Ben 3 senedir aynı ilanları görüp duruyorum Sahibindende 500 ilan varsa 490 ı öle bekliyor İsteyen istesin satamıyor nasılsa
Evet kardeşim 4000 tl aşikar ama ilan tarihine bakacak olursanız22.02.2008i gösteriyor aradan 13 ay geçmiş..ve dolar bilmem kaç lira olmuş... Saygılar.!
+1 Denizdeki tekne evladır. O tekneyi istediğiniz yere nakliye, bağlama yeri bulma, Tekneyi kayıt ettirirken çekilecek sıkıntı ve sonrasında ömür boyu süren bir gastrit de cabası. Tekne bakım tecrübesi yoksa, bunun alternatifi ancak şöyle bir tekne olabilir. http://www.tekneborsasi.com/detay.php?id=29784
en cazip tekne bu http://www.sahibinden.com/acil_sati..._bir_tekne-10WQQaXQQ7707857WQQpXQQdisplayitem yakup beyin önerdiği tekne güzel ama motoru çin malı ve 3 yaşına girmiş arıza durumunda ne yapılır bilmem
ama durumum iyi olsaydı bu tekneyi kaçırmazdım http://www.sahibinden.com/sahibinden_9_00_metre_motoryat-22WQQaXQQ10390311WQQpXQQdisplayitem bence en cazip tekne bu günlerce tatil yapabilirsin
Güzel tekne. 25000 le iş bitse iyi. Yıllık 15000 inin üstünde park bakım yakıt ve vergi masrafı çıkar. 15000 tl ye en kral otelde ailenizle kalır her gün balık turlarına katılırsınız.
illaki marinaya bağlayacaksanız yıllık 5,000 tl bence gerek yok araştır bul bir yer vergisi 800 tl civarı mazot vs arkadaşların getirir her hafta balık avı turu yapar masrafı çıkartır hatta kara bile geçersin
Tekne 2004 model. ÖTB si varmı o bile belli değil ama 2004 modelse vergisi 2500 tl civarı çıkıyor. 9m bir tekne İstanbulda m si 50 TL den daha az bağlayan bir yer bulamazsınız. 9 m aylık 450 tl Yıllık dediğiniz gibi 5000 tl bağlama ücreti. Ahşap olduğu için yıllık macun zehirli şart. Karaya aldırmak ve tekrar denize indirmek için vinç bu boy tekneye en az 350 x2 ister 700.TL vinç Macun boya zehirli yıllık bu boyda en az 2000 TL Üst trarafın verniği yıllık bakımı akan kokan tamiri 1000TL. Yıllık motor bakımı yağ şanzman marş motorusarz dianmosu aküsü kablosu vs en az 1000 TL tutar. Bunca senedir tekne kullanırım en yakın arkadaşımda dahil bir lira yakıt getirmez. O sadece laftır. 80 HP bir motorla 9 m bir tekne bir kaç saatlik bir turda 100TL den az yakmaz havaya göre 200.TL de bulabilir. Tam gün gezersen çok daha fazla. Yılda 30 gün çıksan 3000-5000TL arası da o tutar. Toplamda 15000 i buldu. Yukarıdakilerin hangisini yapmayacaksınız da maliyeti düşüreceksiniz.? Hiçbir limanda 2000 den aşağı bu tekneti macun boya yapmazlar. Kendim yapacam deseniz 9 m bir tekne bu sandal değil ki. en az 2-3 usta 1 haftada zor bitirir. Kendiniz yapsanız bile bu da bir emek. Normal şartlarda bu rakam çıkar. Ama istisnalar olabilir tabiki. Ticaretini yapacaksan işin içine vergi vs de girer. Ayrıca kiralayanlar teknei hor kullanacağından masraflarda artar.. Deniz işi masraflı iştir. İşin içine girmeden bilinmiyor.
8,5 metre teknemi yeni sattım antalya şartlarında balıkçı barınağı aidatı yıllık 60 (atmış)tl vinç80*2 macun ıce yıllık bakımı boyası 500-600 her yıl yeniden yapılmaz sadece yoklama geçen yıl 3 kg kullandım mazot-buz-tekir-enfes -vs gelen getirir yada çıkardığım hesaba razı olur kişi başı 15==30 arası hem tekne sahibi olacam hemde rakıya paramı vercem avantacı arkadaşım olacağına hiç olmasın http://www.sahibinden.com/acil_sati..._bir_tekne-10WQQaXQQ7707857WQQpXQQdisplayitem o zama bunu alacak arkadaş aynı motoru kullandım rölantide 5 saatte 2 lt mazot yakar
Linkteki motorda 26 lık süperstar var Bu motor 2 lt den dahada az yakabilir. Ancak o tekneye hafif gelir. Saatte 6 -7 mil ancak yapar. İlk verdiğiniz tekneyle ikinci arasında her açıdan çok fark var. Özellikle yakıtı ve vergisi kıyaslanamaz. Kaplama olduğundan fazla masraf ta gerektirmez. Ayrıca benim sözylediğim şartlar İstanbul için geçerli. İstanbulda barınaklar o kadar kirlidir ki kimyasallar ve yosunlar tekneyi çok çabuk çürütür. Yoklamayla baş edemezsiniz. Bir yılda zehirli olmasına rağmen biriken yosuna hayret edersiniz. İşçilik te elbette Anadoluyla kıyaslanamaz. Anadoluda hatır için bir çok şey yaptırırsınız. İstanbulda açlıktan ölseniz çöpten ekmek çıkarıp vermezler. Balıkçı barınakları Vinç vs dağlar kadar fark var. Bu boy bir tekneyi istanbulda aylık 450 500 den aşağı bağlayacak yer imkansız. Dediğim gibi saydığım şartlar İstanbul için geçerlidir.