arkadaşlar bu pazar sahurumuzu yaptıktan sonra saat sabah 5 6 gibi 3 arkadaş gölköye balığa gidicez..yanımızda 4 adet kamışlı yay 6 adet kasnaklı yay takımı götürücez..yem olarak mısır unu un vanilya yumurta karısımı hamur ve kancalarada mısır takmayı düşünüyoruz..bu pazarı iple çekiyorum umarım pazartesi tuttuğum balıkların resmini koyarak bir av raporu hazırlarım sizlere .. bu aralar gölköye avlanmaya gelecek arkadaslarada yol göstermiş olurum..
Merhabalar,bahsettiğiniz takım eğer 3 ten fazla kanca içeriyorsa tebliğe aykırıdır,tebliğe göz gezdirmenizi sonrasında takımlarınızı yeniden düzenlemenizi rica ederim. Bu konudan faydalanabilirsiniz; http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=28031&page=2
bilgilendirdiğin için saol.. yayları hazıl almısıtm sanırım her birinde 5 yada 6 kanca var onları düzenlerim..yannız ben birşeyi anlamıyorum 3 kancalıdan fazla olan takımlar yasak olmasına ragmen tr de ki bütün balık av dükkanlarındaki yaylarda 5 6 kanca var..onlarında bilinçlenmesi lazım sanırım.
boluda tırıvırı ve küspe yasaklarına uyuluyor ama yaylarda bir değişiklik yok bu arada yayları düzenlemek için elime aldığımda birşey farkettim yaya bağlı olan kancalar kırmızı iplerle bağlanmışlar misine kullanılmamış bana ne gibi eksi veya artıları olabilir..bütün kancalar kırmızı dantel ipi gibi bir iple bağlı
Artısı sağlamlığı,eksisi görünürlüğüdür,tesbih ipi de kullanılır bu tip takımlarda,bir diğer artısı da misina kadar kolay karışmaz birbirine ve suda bu ipler yüzeceği için kancalar dağınık durur ama bence sen ikisini hamura göm,kalan iğneyi de misina ile bağlayıp ucuna mısır tak.
yardımın için teşekkür ederim..daha önce bir kere daha gittim yayla kancalara mısır taktım ama hiç birini gömmedm hamura.mısırı taktımtan sonra gömmesi zor oluyordu baya kancayı gömeyim derken mısırları ezip düşürmüştüm bi balık yakalamıstım 2 saat içinde
Sana rastgelsin arkadaşım bende aladağ gölünde olacam.. takımlar hazır 10 tane kasnak yay, 2 tane makinalı yay..
bende ala dağa gidicektim ama para istiyorlarmıs artık olta basına dün aksam duydum vazgeçtim bide merkeze 30 km ? olta basına para istemiyorlarsa bende gelirim o taraflara? bende 11 tane yay takımıyla gelcem kavga ederiz oralarda bura sı benim burası senin
son anda karar değiştirerek bir doğa harikası olan gölcüğe gittik arkadaşlar 25 kadar pullu sazan ve hollanda sarısı yakaladık bereketli bir av olduğunu söyleyebilirm..gölün karsı tarafındakiler 5 6 tane tutabildiler onlar şamandıra ciğer düzeneği kullanıyorlardı biz yay hamur mısır düzeneği.. saat 6 da avlağımızdaydık öğlen 1 e kadar bunları tuttuk diğer postanın fotolarını çekemedim sarjım bitti ..
: Altan ben yazayım hoşuna gider mi bilemem Bir mesajında 11 yaylı takımla gideceğim demişsin, tebliğde kişi başı olta sınırı 4, Ayrıca 25 adet sazan yakaladık demişsin, kişi başı limit (Sazan ve kadife) 10 adet, kaç kişiydiniz bilmiyorum... Ve boy limiti de sazanda 40 cm, kadifede 26 cm , o resimde gösterdiklerin içinde sazan var ise 40 cm den küçük görünüyor umarım yanılıyorumdur. Amma yazdıklarımın dışında, tebliğ dahilinde bir av ise Tebrikler
3 kişi gittik gölde pullu sazan diye tabir edilen balıklardan var henüz büyük boyuna ben hiç raslamadım sanırım aşırı büyüyen balıklar değiller yazım biraz yannıs anlasılmıs 25 kadar sazan ve hollanda sarısı derken hollandalarda bu 25 içinde 11 adetle gidiez yazıyordu yukarıda ama 10 tane attık tebliğe göre 1 tane fazla olmuş .yaylarımızda 3 er kanca vardı buda 3 ay önce piknik için gittiğim gölcük iskelesinden bir kare
Pullu sazanalar büyüyor da o sana denk gelmemiş olabilir. Neyse, bilgin olsun, pullu sazan 40 cm altında ise, o gölde ya da çevrede büyümüyor, en büyüğü bu vs deseler de sen onları geri sal... İnsanlar aşırı ve kuralsız avlandığı için büyüyemiyorlardır. üç kişi gittiyseniz olta sayısı da uygun. Limitlere dikkat eden ve doğayı koruyan bir Amatör balıkçı olman dileğimle... İnşallah büyük sazanalr yakalamak nasip olur kardeşim...
arkadaşlar iyiki bolu gölköye gitmemişsiniz ben geçen hafta ist.çamlıcadan kalkıp gece 12 de bolu gölkeye gittim ve inanın o saatte olta atcak yeri zor buldum çünkü her gelen 40 tane olta atmış inanın abartmıyorum üşenmedim saydım .ve bende 4 adet tek iğne dip attım ve sabaha kadar 9 adet kadife balığı aldım. sabah saat 12 de istanbula doğru yola çıktım ve başka barajlara gittim. ama gölköy sazan açısından bitmiş boşuna gitmeyin birde sazan için dip takımı atmayın gölün dibi tamamen ot dolu balığın yemi görmesi nerdeyse imkansız.ancak ağır şamandıra ile ileri atış yaparsanız sazan alma şansınız artar. son olarak sabah toplam 126 adet olta saydım fakat hiç biri geceden beri sazan almamıştı. bence istanbulda daha iyi yerler var.
evet gölköyde sazan bitti denicek kadar az kaldı 4 5 sene öncesine kadar günde 3 4 tane 4 5 kiloluk sazanlar cıkarıyordu ordaki balıkçıklar iyi sazanlar çıkıyordu dayımın çektiği 11 kg luk sazanı hala unutamadım..ama bu 3 4 yıl içinde gölköy her aksam cadırlarla kalmaya gelen ve yanlarında 30 civarı oltayla gelen prof balıkçıyım diye geçinen abiler tarafından kurutuldu ...içinede bol miktarda hollanda sarısı atıldı önceden jandarma azda olsa ilgileniyordu ama şimdi ora polislere geçmiş yaz kış sezon açıkken ve kapalıyken full çeker oralar...önlem alınmazsa 3 4 ene sonra gölköyde balık tamamen biter...
abi orayı hep düzceliler ve adapazarlılar kuruttu bundan 2 yıl öncesine kadar 3 oltayla at çek yapıyoduk nerdeyse düzceliler bi gelmeye başladılar 20-30 olta atıolar geceleride ağ atıolar balığı kuruttular şimdi hiç sazan alamıorz
işte Boluda bulunan oltacı arkadaşlarımızın feryadı zaten gölköyde sazan yakalamak pekte kolay değil, birde kişi başı 6-8 olta atılınca. balık bahane amac biraz göl başında dinlenelim, diyenlerede yer kalmıyor. birkaç gün önce 3 ardadaş 2 gün kamp yaptık toplamda 12 olta attık ve sonuç hüsrandı sadece 2 adet 400 gramlık kefal yakalayabildik.açık havada yaptığımız kamp bize fazlasıyla yetti haftanın yorgunluğunu atmış olduk bencede artık gölköy bitmiştir. haftaya hedefimiz yeniçağ gölü.