Bu Prensipte çalişan Motor Varmi?

Konu, 'Genel Konular' kısmında Wetblue tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Arkadaşlar, uzun zamandır nette aramama rağmen bulamadım belki yabancı bir kaynakta vardır bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun.

Konu şu; Basınçlı hava yada sıkıştırılan hava ile çalışan deniz motoru varmı?

2. Abi olsa bile pnomatik enerjinin verimi göz önüne alındığında levreğe sırtı yada lüfere uzun olta yapılamayacağı kesin..Ancak tüpün bittiği yerde bulunulan yerden izmarit,yemli istavrit tutulabilir.Ancak geri dönüşte kürek şart...:rolleyes:

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ben de şöyle sorayım, denizde basınçlı hava nasıl temin edilecek?

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bu şekilde çalışan bir motor duymadım ancak jet uçakların motorlarının küçüklerinin benzeri ile yapılan jet motorlu sürat tekneleri var ve hatta bunların yarışları dahi jet squirting adı altında yapılıyor Aşağıdaki linklerde bu tip motorları görebilirsin.

http://www.gas-turbines.com/squirt_2.htm

http://www.youtube.com/watch?v=42x7a4ESfQs&NR=1

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    O tip motorlar hava değil suyu sıkıştırarak kullanıyor, bildiğimiz su türbini modeli yani.

6. sanalbalıkcı

sanalbalıkcı

Favori Kamış:
    tırıvırı hariç hepsi
    En İyi Avı:
    Önümüzdeki hafta tutacağım.
    Bir zamanlar ro-ro gemisinde çalışırken görmüştüm,ana makineler ilk yolu basınçlı hava ile alıyordu,yani marş motoru yerine basınçlı hava kullanılıyordu,iki adet hava tankı vardı biri yedekti,sadece bu iş için iki adetde kompresör vardı, onunda biri yedekti.Makina ilk hava ile çalışıyor ,sonra yerini normal yakıta bırakıyor.Sonuç;Bu şekilde bir kullanım, uzun vadede verimli olmadığı için kullanılmamakta.Üzgünüm...

7. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Aslında fikir benim av arkadaşımın. MAN motorlarını bilenler vardır hava soğutma pervaneleri vardır . Dakikada 800 devirde emidiği havanın motordan geçmesinden sonraki çıkış deliğinin 50 m önünden geçseniz hissedeceğiniz bir basınç yaratır. Aynı pervaneleri 2000 devir ve üstünde çalıştırıp ürettiği havayı dar bir çıkışa yönlendirme fikri oluştu ama bunun bir uygulamasını bulamadım. Konunun çıkış nedeni buydu.

8. Abi 2000 devir ve yetecek güçte basınçlı havayı elde edebilecek bir motoru tekneye koyabildikten sonra olur tabi..

ancak neden basınçlı havayı elde edeceğimiz motordan direk gücü almayalım diyede bir soru aklıma gelmekte..

Yani attığımız taş ürküttüğümüz kurbaya değmeli..motordan elde edilen gücü pnematik güce dönüştürüp kullanmak enerji kaybı ve enerjinin ekonomik kullanımı ilkesine uymaz gibi geldi..

9. uaytun

uaytun ufuk

Favori Kamış:
    olta
    Cumhur Bey arkadaşınızın fikri ile ilk basit ve ilkel kompresörler üretildi.

Örnek : 600mm lik yüksek devirli bir pervanenin önüne bir ucu 50mm olan konik taşıyıcı konuldu.Bu 50mm lik delikte basınç oluşturma tankına açılıyordu.Yüksek debili hava tankta (tabiri caizse) itirilerek sıkıştırılıyordu.

1989 yılı hidrolik/pnomatik dersinden aklımda kalanlar.;)

10. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Yardım ve fikirleri esirgemeyen tüm dostlara teşekür ederim. Aslında gereksinme sığlıktan çıkma sorunumuz olmasından ve fiber teknelere içten takma motor uygulamasındaki sorunlardan " dümen palası+omurga+pervane yuvası" çıktı :confused:

11. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Soru, basınçlı hava ile çalışan motor, konu ise motorun hasıl ettiği basınclı havanın, itme gücü olarak nasıl kullanılacağı şekline dönmüş.

Sanırım böyle bir kullanım olabilir, ancak, iş bir küçük fiber tekneye uygulamaya gelince, diyecek bir şey bulamadım.

Aslında icatların çoğu böyle sorulardan doğmuştur, derler.
    Benim bir arkadaşım da dümen niye teknenin arkasında, öne konsa ne olur diye sormuştu da çok uzun yıllar tekne kullanan biri olarak bunun hiç aklıma gelmediğini o zaman anlamıştım.:rolleyes:

12. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Cumhur bey Bahsetmiş olduğumuz motor bir kopresörle motorun hava tankına basınç aktarılır.(Yakıt tankı yok tabiki) Basınç kopresör etkisinin tersi ile yani piston üzerine gelen basınç ile motoru çevirir. Motorun emisyon değeri 0 olduğu için çevreye dost motor olacak.Fakat yapılan motorlar şuan konsept. Yani verimliliği avrupada araştırmacılar araştırıyor. Yapılabilir ama şuan çok verimli değil. İyi günler.

13. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    ARKADAŞLAR FİKİR ŞÖYLE HAVAYI GENİŞTEN AL DARA SIKIŞTIR BASINCI YAKALA. DAR BİR ÇIKIŞLA SUYU İT TEKNEYİ YÜRÜT . KABACA ÇİZİM ŞÖYLE.

SU İÇİNDEKİ DÜMEN

MOTOR& ÇIKIŞA KADAR

14. Herşey iyi güzelde benim anlayamadığım 5,5 beygirlik motor varken neden havayı sıkıştırmaya çalışmak ve bunca enerji kaybederek böyle bir teknede böyle bir uygulama .
    * daha süratli olur diyemi
    *daha ekonomik diyemi
    *çevreci olsun diyemi..
    *Amaçlanan kazanç nedir..

yada biri bana açıklayabilrse sevinirim:confused:

Son düzenleme: 18 Şubat 2009
  15. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Dostum daha öncede yazdımdı, buna neden bizim burada dere içi bağlanıyoruz çıkışta sığlık oluşuyor bazen tekneyi itiyoruz :) ikincisi 4,5 fiber teknelerde pervane ve dümen takma yeri yok, ayrıca omurga ile su üstü arası çok kısa olduğundan dümen takılmıyor. dıştan takmalar çok pahalı . B,zde HONDA motorla bunu düşündük hem az yakıyor.

http://www.anadolumotor.com.tr/tr/p...rka=HondaMotor&Urun_ID=16&atl=Hondamotoryatay

Son düzenleme: 18 Şubat 2009
  16. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

17. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Rica ederim Sanırım çok yakın bir gelecekte Hovercraft vasıtalara kullanılmaya başlayacak. Bunlar zemin tanımaz denizz ve kara araçları. Yapımıda hiçte zor değil. Aslında merak ediyorum Bir teknenin yada bir zodiak botun arkasına motor yerine böyle kuvvetli bir hava pervanesi monte edilse bir hareket gücü sağlanır mı?

http://www.youtube.com/watch?v=zp9q_2uIk-M

18. Kırıkolta

Kırıkolta Murat

Favori Kamış:
    Okuma Salina
    Favori Makine:
    Shimano exage 3000
    En İyi Avı:
    Turna 52cm
    Cumhur bey eğer sorun bu ise üstten pervaneli yani suyla herhangi bir bağlantısı olmayan uçak pervanesi vari olan tekneler mevcut fakat ülkemizde hiç görmedim.Şu bazen filmlerde çıkanlardan. Yapması zor ama imkansız olmasa gerek.

19. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Murat kardeşim bahsettiğin bu tekneler genelde USA da bataklık ve durgun sulu birikintilerde kullanmak üzre yapılmışlardır. Tabiki bizim denizlerimize hiç uymaz ama aşağıda yerli üretim bir araç buldum görüşlerinize sunarım. yapan arkadaşlarıda tebrik ederim fiyatı 17 milyar yalnız :eek:

By Wetblue

20. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Bunlar benim dediğim hovercraft araçlar işte. ama 17000 tl lik nesi varki. Topu topu iki adet hava motoru fiber bir kalıp kasa birde şamrel lastik. Ha yarısı vergiyse onu bilemem tabiki.

Dediğim gibi bunun arkasındaki pervaneyi bir zodiakın arkasına monte edebilsek acaba denizde nasıl bir kuvvet elde edilir acaba????????

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.