Merhabalar Geçenlerde bir yerden Moonphase adlı bir program elime geçti. Bu program Ay ın günlük olarak durumunu gösteriyor. Yani hilal dolunay gibi. Ayrıca good fish (iyi balık) seçeneği de var. Bu seçeneği seçtiğimizde de balık avının verimli olabileceği günleri gösteriyor. Geçenlerde bir hafta sonu balık avına gittim. Hiç vuruş bile alamadan geri döndüm. Eve geldiğimde bu programa baktım ve o günün balık avında verimsiz bir gün olduğunu gösteriyordu. Bu hafta bu programa baktım ve cumartesi ve pazarın verimsiz olacağını gösteriyordu. Fakat bu programa inanmadan düştüm avlağımın yoluna. Ve sadece hamurla onlarca sazan avladığım avlakta her türlü yem ( Boili,mısır,hamur,hazır yem) denememe rağmen geceden sabaha kadar hiç vuruş almadan bekledim. Sabahtan öğleye kadar bekledim. Sadece öğlen saat 12 civarında bir adet limit altı sazan aldım ve onu da geri iade ettim. Şimdi bu programın doğruluğundan şüphe eder oldum. Sizde bir deneyin isterseniz. Bakalım sizin düşünceleriniz ne olacak. Programın direk linki buyrun http://www.tingan.com/exefiler/SetupMoonphase.exe Programın kullanımı şu şekildedir. URL=http://img837.imageshack.us/i/adsz1np4.jpg/][/URL] Programı kurduktan sonra ana ekrandaki şu ayarları girin ; Enlem - Boylam Ayarları : Ay resminin altında Enlem ve Boylam rakamlarının girilebileceği bir kısım göreceksiniz. Aşağıdaki linkte Türkiye illerinin Enlem - Boylam dereceleri vardır. Yaşadığınız ile göre dereceleri tespit ederek ana ekranda düzenlemeyi yapabilirsiniz. http://www.astrolojidergisi.com/enlem-boylam.htm Tarih - Saat Ayarları : Ana ekranda üst tarafta Year, Month, Time Zone diye kısımlar var. Year = Yıl Month = Ay (Şubat gibi) Time Zone = Saat Dilimi (Biz Türkiye'de GMT +2 kullanıyoruz. Yani o kısımda +2 yi seçiyoruz. Bulunduğunuz yerdeki saat, İstanbul saatine yarım saati bulan fark atıyorsa yan taraftaki +0.5h (+30 Min) de işaretlenebilir.) Üst tarafta "Show Good Fish Days" "Güzel balık günlerini göster" ve yaz saati uygulamasına geçtiğimizde işaretleyebileceğimiz "Summer Time" seçeneği de mevcut. Sağ üst tarafta "Change start of week" diye bir buton var. Ona tıkladığınızda orta kısımdaki takvimin başlangıç günü pazar ve pazartesi arasında değişiyor. İlk kurulumda hafta takvimi pazardan başlayacak şekilde geliyor. Bu buton ile bunu düzeltebilirsiniz. Tüm düzeltmeleri yaptıktan sonra "Save" "Kaydet" butonuna basmayı unutmayınız. Not: Programın kurulumunun anlatımı Alıntıdır.
bu tarz ay hareketlerini gösteren casio'nun bir saati var,türkiyede hiç bir işe yaramıyor sanırım bu pro da o tarz bişey. paylaşıma ve emege saygı
bende de var aynı program ama geçerliliği kanıtlanmadı henüz...birde balık için şanslı gün dediği gece mi gündüz mü?hangi balıklar için şanslı?bunların da belirlenmesi gerekir diye düşünüyorum.onun için balığa gidesi varsa balıkçının gider...program gitme diyorsa evde oyuramaz
Dağlar taşlar akan sular engel olamadı aşkıma (Balığa ) Bu program hiç mi hiç engel olamaz zaten. Bakalım Bu hafta sonunu iyi balık olarak gösteriyor. Acaba doğru çıkacak mı. Sanırım ay gece ortaya çıktığı için bu da gece avlanmayı gösteriyor.
valla bende de var o program hatta iphone da var oraya yükledim. geçenlerde balık tavan yapıcak diye söledi çıktım gece eşkıneye tek vurus alamadan geri döndüm..
Saçmalik Arkadaşlar bence bunlar saçma amatör balıkçı bütün bilgi ve donanımını edindikten sonra ,gerek malzeme gerek yemler vs.,gittiği balık türünün nasıl yakalandığını bildimi bütün tedbirleri almış demektir.Gerisi ALLAHA kalmıştır nasipte varsa alırız yoksa asla alamayız ,bunun ötesi yoktur
valla yarın sazlıbosna barajına gideceğim bakalım. program yarın için balık yok diyor. geldikten sonra durumu yazarım tekrar.