Merhaba arkadaşlar, Resimdeki rapalayı iğneye nasıl taksak iyi sonuç alırız ve bununla tutulabilecek balıklar hakkında yardımlarınızı bekliyorum... Bol avlar.
Kardeşim profil ayarlarından imza ayarlarını yaparsan daha iyi olur, Bir de bu sahteyi nerede ne amaçla kullanacaksın o da önemli bir detay... 0.20 ya da 0.25 lik misinanın ucunu balığın ağzından geçirip sidiklik kısmındaki delikten çıkartıp kancanı misinaya bağla, kancanın uzun pala galvaniz iğne olması gerekir. kancanı sıkı şekilde bağladıktan sonra palayı sidiklik kısmından geçir, 1 - 1,5 metre beden bırak ucuna da bir zargana topu bağla... Ben benzerini zargana avında kullandım ama sahteye pek gelmediler, Rastgele...
Ben bunlara zargana diyorum.Üst su avlarında çok etkili bir ürün.Ayrıca derin suda İstavrit, çinekop için bende zarganaları kullnıyorum. Çok kaliteli bir ürün,tüye tercih ederim. Ben bunlara uzun pala beyaz iğne takarım.yani iğne boyu,kafa-sidiklik boyu kadar olucak!!! 1)İğneye misinayı bağlayın,sonra sidiklikten geçirip kafasında çıkartın.Bu şekilde daha sağlam oluyor. 2)İğneye misinayı bağlayın,İğneyi sanki kurt takar gibi, kafadan geçirin ve sidiklikten çıkarın Ben her şartta japon yapıştırıcısı ile sidiklik kısmından sabitliyorum. RASGELE...
ateş-01-34 ve k.mahir bilgiler için teşekkürler. Yani her halukarda kaa veya sidiklikten de taksak doğru takmış oluyoruz .Tabi japon olayı da aklıma yattı İstavrit e denk gelsem hemen deneyecegım zaten ama bugun bile gittim galataya flan maksimum 5 tane balık vardı kovalarda onlarda ufacık ufacık deymez bile ıslanmaya ....
Şu fırtınalar dinsin balık başlayacak.Benim sana 1 tavsiyem daha olacak. Sizin almış olduğunuz sahteler boyut olarak tam istavrit için.Fakat renk olarak saydam oluşundan ötürü biraz dezavantajın var.Varsa simli oje veya beyaz oje ile bunları güselce boya,hatta şöyle yap: 10 iğneden 5 i boyalı 5 i boyasız olsun.Hemde denemiş olursun...Kurşunda 50 gr civarı olursa sahte çok güzel verimli olur diye düşümüyorum Rasgele...
zaten çok pahallı bi olay olmadığından bi pakette renkli alayım o zaman ojeyle uğraşmamış olurum.tüylüye taksam nasıl olur ? fosforlu yeşil tüylü çapari var 2 si birden bozmaz dimi
arkadaşım bu silikonlar gayet güzel hiç boşuna ugraşma yanlız bunlarla zarganaya pek fazla takılma derim tak sıyırmanın arkasına kamış boyu o.12 misinayı istavrite at çek yap eger balık varsa mutlaka alır envayi çeşidini denedim bu silikonların bu renk gayet güzel.istavrit için kullanabilirsin gönül rahatlıgı ile balık çıkıyorsa mutlaka alırsın korkma.bu arada hoşgeldin aramıza şimdiden rasgele
Denemek lazım, çapariye hepsini koyun.Rengarenk olsun,hem denemiş olursunuz hangisine av veriyorsa bir daha kine onla gidersiniz.Bu arada elinizdekinin simli-beyaz-yeşil olanlarından temin edniz.Denemekden zarar çıkmaz.Bİrde Çaparilerimi ben kendim hazırlıyorum.Sanki oltayı ben yapınca,emek verince daha keyifli oluyor Rasgele...
KingFish_Lüfer ilgin için çok sağol hoş bulduk bakalım havalar biraz düzelsin deneyeceğim direk ateş-01-34 olta yapmaya vaktim olmuyoki 6 gün calısıyoruz 1 gun ızınde hem balık hem diğer sosyal koşturmaya yetişmeye calısıyorum
Bu sahteler tatlı suda turna avı için ideal,Bunlara üçlü iğne ve zoka takılarak kullanılır,atçek te çok iş yapar.