bu zargana topuyla rapala gayet uzağa atılabilir ama acaba zargana topu hedef balığı ürkütürmü?daha önce bu takımı kullanmamışdım yardımcı olabilirmisiniz
Dediğin gibi değil sevgili Alperen. Silikon Roglou benzeri kandırıcılar hafif olduklarından ve menzile erişmeleri neredeyse imkansız olduğundan,sahil atçeğinde bu tür kandırıcıların atılabilmesini teminen önlerine tercihan şeffaf oval tapalı şamandra veya sbirilino bağlanır ve mümkün olduğunca uzağınada sahte bağlanılıp bu şekilde kullanılır. Kamışın uzunluğu,kullanan avcının boyu,kol uzunluğu, sahte kolunun uzun olmasıyla doğru orantılıdır. Ancak kullanıcı ava başlamadan test etmeli şayet kolunu kaldırdığında sahteyi su sathından kaldıramayıp,kaldırsada bulunduğu yere çarpmamasını teminen sahteye bağlanacak misinanın uzunluğunu ayarlamalıdır. Sevgiler
Evet ustalarımın açıklamasından da anlaşıldığı gibi kullanabilirsiniz; ama 1m den daha uzun bırakmaya bakınız bedeni boy ,kol,kamış uzunluğun doğrultusunda..1m riskli olabilir.Kolay gelsin
Sevgili Vedat Abicim sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş. Ragot raglou ve twister tarzı silikonlar, lolipop çubuğu zargana topuyla Ege'de benim bildiğim 10 yıldır kullanılan avcı bir levrek tutma yöntemidir.(Ne kadar eski bilmiyorum) Ancak soruda adı geçen rapalayla beraber kullanımı olmadığını düşünüyorum. Çünkü öncelikle atış imkanı olmuyor. Ancak 5gr minik sahtelerle atılabiliyor. ağır sahteleri topla fırlatamıyorsunuz. Ayrıca ince misina 5 gr üstü rapalaya birden yüklenince 3-5 atışda bir kopuyor. (Zargana topunun basıncıyla) Atılsa bile top önde giderken arkadan gelen rapalanın 3 lü iğneleri çoğunlukla gerideki misinaya takılıp dolanıyor. (boğazda 150 gr kurşunla bu çok olmuyor çünkü kurşunu aşağı yerleştriyoruz.) Topun arkasından çok uzun bir misina bırakmak gerekiyor. Çünkü rapala aksi türde rahat yüzemiyor. Tabi bu şekilde uzun misina bırakıldığında atış iki kat zorlaşıyor. 4.50 surf kamışla atılabilecek hale geliyor hatta o şekilde bile uzmanlık gerektiriyor.
Rapala kullanımında ilave ağırlık kullanmanın zaten gereği yoktur. Bu yöntemi lanse eden benim.Zamanında pekçok levrek yakaladım. Sevgiler
Merhaba.. Bu şekilde takım kullananıda balık tutanıda gördüm kardeşim.. Umarım sende verim alırsın.. Silikonları neden bu topun arkasına takıyoruz hafif ve erimi düşük oldugu için.. Peki 3-4 grlık sahtelerin silikondan farkı nedir..? Topla sahte arasını kendi boyuna yakın tut hatta kullanabilirsen fc misina kullan burada.. Atıştan sonra top suya düşmek üzereyken misinayı tutarsan topun durmasını ve sahtenin ona takılmadan daha ileriye gitmesinide sağlamış olursun.. bence dene bilhassa ufak sahtelerle kullanılıyor buralarda.. rastgele..
istanbulda kullanılmıyor ama avcı balıkta kullanılıyor. aslen hataylıyım ve bu yaz samandagına gittiğimde ki. orada her mevsim sabah erken saatlerde bir saat yagmur yagar ve durur. bunu oranın insanları bilirler. sordugunuz sistemle avlandıklarını bizzat gördüm. hatta yaptıkları şu idi. çunku avcı balık olarak lüfer ve sarıkanat vardı.hatta kıyıdan sardalyalar( ki oranın sardalyaları 15-20 cm boyunda) su üzerinde inanılmaz zıplayarak kaçıyorlardı. avlanma sekli olarark yaklaşık 3.5 boyunda bizim surf olarak tam tabir edemeyecegimiz kamışlarla zarga topu ve zargana topu gerisine 3 cm lik silikon sahtelerle bir çaparı ve en sonunada ri raglou silikon takıp at çek yapıyorlardı. su üstü çalışıyorlardı ve takip eden balığı seçebiliyordunuz. ama tahminin usta degilim ama su doldurulan şamandıralardan kullandım şefaf olanları. teorik olarak su doldurarak ağırlığını değiştirebilecegin bir şamandıra olsada benim kulalndığım alan kayalık ve cok dalgalıydı o nedenle verim alamadım sanırım samandıranın su doldurup boşaltmaya yarayan mekanizması bozulmuştu onu yerine sibirillon denen şamandıralar var. ve vedat abinin dediği ve bu tekniği okudum kaynak onun mesajlarıdır. kullanılabilir. hatta yüzen ve yarıyüzen yani suyun bir metre kadar altından gelenleri vardır ki sadece su üstü çalışmak zorunda kalmazsın.
1-Şamandradan sonra olan ara bedeni atışını engellmeyecek şekilde bırakabildiğin kadar uzun bırak. 2-Tavsiyem Ragot un 6,5 cm olanıdır. 8,5 cm olanının kancası 6,5 cm deki kanca olduğu için küçük geliyor ve slikonun şekli hemen hemen her atışta bozuluyor. Tavsiyem özellikle Yeşil fosforlu olan LG modeli. Peşinden PB,PR,PG4 modelleri gelmektedir. 3-Atış sonrası şamandıra inişe geçerken makinenin mandalını kapat. Böylece her atışta ara beden ana bedene karışmaz. Bunu denersen takımının daha az karıştığını göreceksin. 4-Aldığın slikonlarada dikkat et. Şekli bozuk olmasın. Kanca altında düz bir şekilde kalabilsin. Eğer kalmazsa suda yamuk gelecektir. Bu yazdıklarıma Vedat abi katılırmı bilmem
Zargana Topu yerine,Adanalı ustalarımızın yapmış olduğu mantarları kullanırız,Gerek kaz tüyü,gerek raglou,gerekse 3-4 gr lık kandırıcıları uzağa atmak ve çekiş sırasında avcının dikkatini çekmek için.Boğazda ne kadar işe yarar bilmem ama Bölgemiz de en çok tercih edilen avlanma yöntemidir. Rastgelsin.
Uploaded with ImageShack.us Herkeze iyi aksamlar, Arkadaslar ,, su topunu tatli sularda kullandigimiz konumda denizlerdede kullanabiliriz . Amac kiyidan yapilan avlanmalarda , hafif yem ve sahteleri , kaydadeger bir mesafeye gönderebilmektir. Bilindigi üzere su toplari halkalanmis uclarindan baglanarak sabit ,, yahut yine bu uclar dogrultusunda icinden gecirilen misina/örgü ile hareketli (Kayar) sekillerde kullanilabilirler. Iclerine konulan su yardimiyla (1/2 - 3/4 - 4/4) agirlastirilarak atis isleminde agirlik vazifesini üstlenirler. Yanliz Ne varki, sudaki hareketi aninda fazla miktarda su kütlesini harekete gecirme ve titresim yaymalarindan dolayi negatif bir rôl üstlenirler. Bu nedenle cogu avci , lollipop cubugu gibi parca yardimiyla misinanin/ipin icinden gectigi Bulrag da denilen köpükten (Eva) dolgu olanini yahut, sahsen tercih ettigim , Sbirolino'nun üst yahut orta sularda yüzen tipinden kullanir. Zira Sbiro,, atma ve toplamada her iki samandradan daha iyi gizlenebilen bir fizige sahip olusuyla , atis anindaki kolayligiyla ve mesafe konusunda oynadigi rôlle , tercihini daha ön plâna cikaran bir islevsellige sahiptir. 360 m - 40/80 ,, 390m , 420m - 50/160 gibi atarlara sahip kamislarla en iyi netceleri vermeside herkezce bilinendir. Hele hele bu kamislar feeder tipi kamislar olursa , agirlik ve sahte secimine göre kullanilacak farkli kamis uclariyla atis performansi dahada arttirilabilir. Dikkat edilmesi gerekense , Atacagimiz sahtenin kullanacagimiz sbirolinodan cok daha hafif olmasi ve ön takim uzunlugunun sadece ve sadece sececegimiz agirliga göre belirlenebilecegidir . Yani ,, 15 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 1,40 m 20 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 1,60 m 25 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 1,80 m 30 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 2,00 m 40 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 2,20 m 50 gr. lik bir agirlik kullaniyorsak ön takimi 2,30 m Olarak yapilmasi gerektigidir.
Ehlinden konu hakkında detay bilgiler. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=11372 Aşağıdaki link yardımcı olur sanırım. http://www.avmarketi.com/asp/group/474/Lineaeffe-samandiralar